Mod Team bikergonia Napisano 30 Stycznia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 http://www.pro-cycling.org/index.php?kateg...p;artykul=11324 Dobrze że chociaż u Was coś poprawi się w temacie ścieżek rowerowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Jeśli to potwierdzone informacje i tak się stanie to tylko pozazdrościć Wielkopolanom Z drugiej strony fajna inicjatywa jak na portal Allegro, jestem ciekawy czy to tak czysto charytatywnie się odbywa czy jednak jest jakieś inne podłoże... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 500 000 złotych, faktycznie kupa siana Troszkę to mało, jak na ścieżki rowerowe w Wielkopolsce. Parę km wybudują i nadal będzie bryndza. Ale należy się cieszyć, że jest chociaż troszkę funduszy na poprawę infrastruktury rowerowej. A o tym na co pójdą pieniądze decydowali internauci w sondzie. Garść informacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 ale numer....fajnie ze allegro wspiera lokalne inicjatywy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 kupa ja sie nie ciesze jak wybudują ścieżki to będą kazali nam po nich jeździć precz ze ścieżkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 i tak i nie, zauważ ze sciezki maja byc na wlkp. wiec szanse na to ze beda w samym poznaniu sa dosc male....sciezkom w miescie rzeczywiscie NIE (przy obecnym prawie) ale sciezkom w terenie zdecywowane TAK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martwa wiewiórka Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Biera, to się nie ciesz, na całe szczęście Twoje cieszenie bądź nie-cieszenie kompletnie nie ma znaczenia. W mieście są też rowerzyści którzy w odróżnieniu od Ciebie używają ścieżek. ah nie no sorry zapomniałam że prawdziwi rowerzyści ścieżki mają w tyłku a ci co po ścieżkach jeżdżą to nieprawdziwi rowerzysci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moojmisiu Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 Czy was coś uwiera czy jak? Dlaczego ścieżkom w mieście nie? Dlaczego przez swoją krótkowzroczność chcecie odbierać paniom i panom na składaczkach, mieszczuchach, ukrainach i innych takich, alternatywę do bujania się po ruchliwych, często zakorkowanych drogach Poznania (i innych dużych miast)? Prawo prędzej czy później się zmieni, a ścieżki, choć ich niewiele, pozostaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 temat rzeka.....moim zdaniem nie warto tu offtopowac niemniej jednak nie wiem czy prawo sie zmieni...ja i tak bede jezdzic po ulicy, bo szkoda mi czasu i nerwow na uzeranie sie,uderzanie rogami, trabienie i inne dziwne zachowania przeciw babciom z jamnikami, kobietom z dziecmi/wozkami itd itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 nie nie źle mnie zrozumieliście JA się nie cieszę i wiem że ścieżki to konieczność, że jak się dzieciaków dorobie to fajnie żeby cały Poznań był w ścieżkach, że moja sąsiadka jeździ po ścieżkach, a i kiedyś sam zaczne jak tylko wpadne pod pierwszy samochód. ale póki co się nie cieszę, bo żeby gdzieś się dostać jadąc po ścieżce to trzeba kluczyć przez pół miasta. a nie jadąc ścieżką mogą mnie skasować panowie niebiescy. wystarczy zdjąć obowiązek jazdy po ścieżkach i wszyscy będą szczęśliwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 30 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2009 troche tu bezsensem zalatuje, nie moge sie wymadrzac bo tu gdzie mieszkam poziom infrastruktury rowerowej chyba jest bliski polsce... daleko nam w polsce i uk do np. niemiec czy holandii, zyczylbym sobie takiej infrastruktury jaka ciesza sie tamtejsi bikerzy co do prawa, to takie paranoje sa mozliwe tylko w kraju nad wisla... w w/w krajach rower jest b uprzywilejowany, pelen respekt z tego co pamietam, w polsce i czego doswiadczam w uk to caly czas przypomina to walke.... ale sprobuj kroczyc po sciezce rowerowej np w amsterdamie, bedziesz bardziej narazony na kolizje niz robiac to po zatloczonej ulicy... ale co kraj to obyczaj.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.