Skocz do zawartości

[sprężyna Fox] będzie pasował do Manitou?

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem damper Manitou Swinger 6 way. W komplecie ma sprężynę 400x2.25 która dla mojej ramy i masy jest za miękka. Dotychczas używałem Foxa Vanilli R ze sprężyną 650x2.35 która moim zdaniem też jest minimalnie za miękka. Czy do Swingera będę mógł założyć sprężynę z Foxa? Czy się zmieści jeśli chodzi o średnicę (kiedyś czytałem że komuś nie pasowały sprężyny Foxa do Manitou, ale nie pamiętam jakie to były modele damperów)?

Druga sprawa... Taką długość ugięcia sprężyny miałem fabrycznie. Manitou sugeruje sprężyny 2.0-2.25 (damper ma skok 2"). Czy ta nie będzie miała zbyt dużego ugięcia? Szczerze powiedziawszy to większa szkoda by była chyba dla Vanillki, która nie ma ustawialnego tłumienia szybkiej kompresji... czy w ogóle tłumienia kompresji. Ale wolę się upewnić.

Sprężyna z Vanilli to rozwiązanie tymczasowe z powodu braku funduszy na nową sprężynę (ciężko dostać te rozmiary sprężyn na allegro a wiadomo ile nowe kosztują).

Trzecia rzecz to tulejki montażowe... Gdzie je można dostać? Słyszałem że Manitou ma jakieś inne rozmiary.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...