Skocz do zawartości

[Hamulec hydrauliczny] Tektro Auriga Comp - problem.

SobonPiotr

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

zaczął się nowy rok i czas rozpocząć nowy sezon rowerowy, który został zamknięty jedynie z powodu choroby. Teraz wszystko sobie w nim uporządkowałem, łańcuch jak nowy, rower się lśni, tylko z hamulcami jest problem. :{

Problem powstał podczas wymiany płynu hamulcowego. W hamulcach Tektra Auriga Comp przy klamkach jest specjalny zbiorniczek na płyn, oraz taka taki zaworek/śrubka z uiszczelką, która pomaga w uzupełnianiu płynu. Podczas wymiany płynu śrubka została przeze mnie upuszczona i zaginęła gdzieś w akcji.

Teraz mam pytanie do wszystkich, czy nie wiedzą gdzie można takie coś zdobyć. W Radomiu mamy trzy dobre sklepy rowerowe i kilka serwisów, niestety łaziłem i większość jest pozamykane do marca. Jedyny sklep, który może to mieć, powiedział, że dopiero z kolejnym zamówieniem, które będzie pod koniec lutego. Część przydałaby się już teraz, bowiem jest już naprawdę ładna pogoda i szkoda marnować czas na siedzenie w domu.

Czy ktoś się orientuje czy tę śrubkę można zakupić w innym miejscu? Ewentualnie jak ktoś ma możliwość, czy mógłby do mnie wysłać ją razem z uszczelką? Ja opłaciłbym koszt wysyłki, cenę śrubki z uszczelką oraz tak zwaną opłatę słoneczną (piwo). ;)

Pozdrawiam i proszę o jakąś pomoc.

P.S. Jak później znajdę czas i wrócę do domu to poszukam gdzieś w internecie jak to wygląda lub "zeskanuję" tę drugą, którą mam i udostępnię tutaj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.