Gal Napisano 26 Stycznia 2009 Napisano 26 Stycznia 2009 Witam! Ostatnio zakupiłem sobie nowe siodełko. Spodziewałem się włoskiego wykonania, a otrzymałem chińszczyznę? Siodło sprawia wrażenie jak by było tandetną podróba... Ale do rzeczy... Tak jak widać na załączonych fotkach w kilku miejscach skóra (sztuczna) odłazi od plastikowej skorupy. Macie pomysł, czym to podkleić? Boję się, że wilgoć sprawi, że siodło się zupełnie rozlezie. Od biedy można to podkleić kropelką, czy innym takim wynalazkiem ale z doświadczenia wiem, że reakcja skóry może być bardzo różna, a nie chcę przebarwień itp. Pozdrawiam! Gal
Gal Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Napisano 26 Stycznia 2009 No właśnie wolał bym nie próbować, dlatego czekam na jakiś sprawdzony sposób :]
c1ach Napisano 27 Stycznia 2009 Napisano 27 Stycznia 2009 Butapren raczej nie złapie zbyt mocno skóry i plastiku. Gdyby kleić skórę do skóry to tak. Ja bym użył "Uniwersalnego Kleju Polimerowego", kupiłem sobie 2 tubki tego w Carrefour i klei dosłownie wszystko - drewno, plastik, papier w różnych połączeniach. Na metalu tylko go jeszcze nie testowałem. Jednak najlepsze rozwiązanie to raczej Cyjanopan, sklei na pewno. Skóra nie powinna z nim reagować bo nie raz już się kleiło nim buty.
Kubolt Napisano 27 Stycznia 2009 Napisano 27 Stycznia 2009 Swoje siodło jakiś czas temu podklejałem Cyjanopanem, wszystko bardzo dobrze trzymało, na skórze nie było zadnych przebarwien ani nic takiego, wiec u ciebie tez powinno byc ok.
Gal Napisano 29 Stycznia 2009 Autor Napisano 29 Stycznia 2009 W takim razie dziś podkleję kawałek i zobaczymy, co z tego będzie. Dzięki za odp. Pozdrawiam!
Housik Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 te siodełka to szajs na maxa! Miałem takie i koszmar! jeszcze coś mi skrzypiało............ odałem na gwar i spoko wybrałem inne X2 no i co? TO SAMO! znów sie roz...ło
byniomajster Napisano 22 Lutego 2009 Napisano 22 Lutego 2009 Tak jak już napisano - Cyjanopan. Kleiłem siodełko SKN, prztarło się na brzegach. Trzyma już z pół roku, o dostaje deszcze, błoto, sól z ulicy. Poprzecierało się w innych miejscach, a tam gdzie klejone trzyma dalej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.