Skocz do zawartości

[zimówka] przełajówka czy mtb ?

Szosowiec82

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam pewien dylemat. Jestem zdecydowany na zakup zimówki (każdy wie, jak wygląda szosa zimową porą) i zastanawiam się pomiędzy mtb, a przełajówką. Czytałem MagazynRowerowy gdzie było dokładnie takie porównanie ale jestem jeszcze bardziej zakręcony. Z jednej strony mamy wszechstronność górala ale nie mam zamiaru zapuszczać się w głęboki las, z drugiej strony jako szosowiec nie lubię zsiadać z roweru i bieganie z przełajówką na plecach nie jest moim marzeniem :icon_mrgreen: Jak myślicie, co się bardziej sprawdzi w terenie nizinnym w czasie zimy? Przeglądając rynek zauważyłem, że przełajówki np. Ridley`a są stosunkowo tanie, natomiast nie znam się na mtb i nie wiem czy kwota 2 tys zł wystarczy żeby rower przeżył zimę. Proszę o pomoc :) Z góry dziękuję i pozdrawiam :)

da rade bez błotników, jeśli masz odpowiednie ubranie;)

na Twoim miejscu wybralbym przełaj, zwłaszcza jak nie chcesz się zapuszczać głęboko w las z rowerem - bo to właściwie tylko głęboko w lesie się z rowerem biega;)

w kwestii mtb 2000 zł w zupełności wystarczy na ciekawą zimówkę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...