blaze Napisano 4 Marca 2009 Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witam Nie chcę zakładać nowego tematu, więc podpinam się pod ten. Mam pytanie dotyczące doświadczeń współpracy łańcucha Wippermann 804 i korby Truvativa Firex Team z kasetą Alivio 8rz. 11-32. Wiem, że najlepiej jest dobierać homogeniczny napęd w zbliżonej klasie, ale zarówno łańcucuszki jak i korbę kupiłem okazyjnie a kaseta lx czy xt 8rz. wydają mi się lekko przegięte cenowo w stosunku do moich oczekiwań i sposobu jazdy. Reasumując czy ktoś jeździ na czymś podobnym i czego mam się spodziewać? Pewnie cicho nie będzie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Wiem że może odkopuje temat ale swój więc proszę o wyrozumiałość. Potrzebuję do podanego wyżej zestawu przedniej przerzutki, do 100zł. Górny ciąg, swing obojętny. Zastanawiałem się nad XT 761 (http://allegro.pl/item673733974_xt_przerzutka_przednia_fd_m761_bikestacja.html) lub XTR http://allegro.pl/item672977186_shimano_xt...961_31_8mm.html . Który Swing będzie lepszy i jakie inne propozycje macie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Teoretycznie XTR będzie lepszy, dlatego bym brał. Nie dość że klasa sama w sobie to do tego lans. ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Wiesz, teoretycznie to mamy lecieć na Marsa, praktycznie wygląda to z goła inaczej Praktycznie, XTR jest najlepszy i jeżeli możesz sobie pozwolić na taki wydatek, z pewnością warto. Różnica między XT M760 jest spora, zarówno w pracy jak i wytrzymałosci. Na pytanie którą wybrać musisz sobie sam odpowiedzieć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Zastanawiałem się jeszcze nad Sramem X9 albo XGen, słyszałem że Shi lepsze ale XGen zbiera bardzo pozytywne opinie. Wziąłbym tamtego XTRa ale potrzebuje czegoś z największą obejmą żeby nadawało się w przyszłości do fulla. A może E-type? Jak sprawdza się takie rozwiązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2009 Do E-type musisz mieć mocowanie w ramie, inaczej będzie się gięła jak najtańszy Tourney. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 28 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2009 ISCG? Podobno pasuje do wszystkich korb HT. Nie wszsystkie mają ten otwór w blasze przez który przechodzi śruba do mocowania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.