uchmanek Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 hg53 naturalnie. w tej chwili uzywam 2 hg93 i 1 hg53 i widze roznice w plynnosci. biegi na hg53 wchodza "z chukiem", na hg93 prawie bezdzwiecznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 To zależy też od kasety i przerzutki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 27 Października 2008 Udostępnij Napisano 27 Października 2008 moze roznica wynika wlasnie z roznicy w wykonczeniu powierzchni elementow lancucha, szczerze mowiac to nie odczuwam zeby naped dzialal jakos wyjatkowo cicho - czy jest calkiem nowy czy ciut uzywany, czy sporo zuzyty, czy jest to 8 alivio czy 9tka xt czy xtr. dla mnie wyczuwalna jest za to roznica w szybkosci przerzucania i latwosci z jaką sie to dzieje przy czystym i brudnym napędzie. na szybkosc pracy wplywa wg mnie to czy rower jest fullem czy sztywniakiem - w miejscach stale pojawiajacych sie wiekszych lub mniejszych zagiec pancerza w fullu powstaje zwiekszone tarcie ktore wplywa na precyzje zmiany biegow oraz samowolę lancucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 30 Października 2008 Udostępnij Napisano 30 Października 2008 radomir82: kaseta i przerzutka ta sama. trojlanuchowka polega na rotacji lanuchow, a nie calego napedu . tobo: byc moze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 31 Października 2008 Udostępnij Napisano 31 Października 2008 radomir82: kaseta i przerzutka ta sama. trojlanuchowka polega na rotacji lanuchow, a nie calego napedu . Heh, równie dobrze można używać trzech różnych łańcuchów w trzech...rowerach HG to HG więc kształty blaszek itp są raczej jednakowe w 53 i 93, lepsze działanie tego drugiego to pewnie "magia wyższej grupy" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 1 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 1 Listopada 2008 to nie jest placebo . zreszta roznica jest zbyt wyrazna. moze inne wykonczenie oznacza tez wieksza precyzje wykonania elementow zewnetrznych? kto wie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 dołączę się do tematu: Najwyższy czas żeby zamawiać powoli osprzęt na następny sezon, a że nie mam w sumie na żadnych z tych części nie jeździłem to tym bardziej chciałbym się poradzić jak to wszystko razem będzie działać (a działać ma przede wszystkim idealnie) a jak się uda to niech będzie jak najlżej w kwocie ok.9xx zł. Do wymiany idzie: korba, kaseta, przerzutka tył, łańcuch, klamkomanetki. A oto co wymysliłem: korba: SH SLX FC-M660 kaseta: SH XT CS-M770 (ew. SRAM X.0. PG-990 jak sie znajdzie okazja) przerzutka tył: SH XTR RD-M960 SGS łańcuch: tu mam problem wstępnie patrząc na opinie to skłaniam się najbardziej do: CAMPAGNOLO RECORD C9 / SH XTR 7701 klamkomanetki: SH XT DL STM-770 (lub XTR ST-M965 choć wizualnie barodzje pasuje mi xt) największy dylemat mam przy kasecie i łańcuchach no niej (najlepiej od razu wziąłbym 3 i jeździł na zmianę- tylko na którym?) no i czy jest jakaś większa różnica między klamkomanetkami XT STM-770 a XTR ST-M965. z góry dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Kasetę bierz XT. 990 jest miękka jak plastelina. Co do łańcucha to XTR to badziew, tylko bardziej świecący niż niższe modele. Weź jakiegoś Wippermann'a 90x. Różnice między 900, 904, 908 są tylko w zewnętrznej powłoce. 900 jest brak, 904 ma ją tylko na zewnątrz, 908 ma wszystko poniklowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
black rider Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 ok, a te powłoki tak w praktyce coś dają czy to tylko taki chwyt marketingowy? bo wipperman sporo sobie krzyczy za te łańcuchy i jak już je kupować to myślicie że na ilu jeździć? co ile zmieniać? No i jeszcze jest otwarta kwestia przerzutki, bo jaka jest w praktyce różnica między starym a nowym xtrem (najbardziej chodzi mi o kompatybilność z klamkomanetkami i trwałość)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 2 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2008 Dają tyle, że łańcuch tak nie rdzewieje a i łatwiej go czyścić jak się zabrudzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowalski Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 planuje zakup kasety przerzutki przedniej i tylniejkorby i łańcucha czy taki zestaw będzie dobry: kaseta i łańcuch http://www.allegro.pl/item535662576_kaseta..._rozkuwacz.html przerzutka tylnia http://www.allegro.pl/item534118217_przerz...bikestacja.html przednia http://www.allegro.pl/item527080720_nowa_p..._m531_down.html korba http://www.allegro.pl/item528080326_truvat..._wyprzedaz.html Prosze o szybką odpowiedź. Z góry dzieńki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 no będzie działał będzie to też kiepskiej jakości napęd z bajerancką przerzutką zrezygnuj z łańcucha i kasety srama na rzecz shimano i postaraj się pomyśleć czy dasz radę uzbierać na lepszą korbę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jason Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Czy będzie kiepski tego bym nie powiedział nie każdego stać na XTR . X-0 albo i nie potrzebuje takiego wypasu . Dobrze wyregulowany powinien chodzić poprawnie . Nie mniej jednak ja starałbym się kompletować napęd z komponentów tego samego typoszeregu , np lepiej całe deore niż taki rozstrzał , albo z 5.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 tu nie chodzi o xtry, tylko o to że sram 5.0 naprawdę jest kiepski i już kaseta suntoura mi dłużej i lepiej chodzi w komplecie z łańcuchem LX niż zestaw sram 950 a korba z suportem, która jest tańsza od przerzutki to to chyba przesada no nie?;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Nie rozumiem po co kaseta Srama skoro jest sprawdzone Alivio. Poczytaj opinie tym Sramie 5.0 Nie jednemu już się ta kaseta rozpadła po znikomym przebiegu, ja sam doświadczyłem w ubiegłym roku jak skapitulowała po 3 kkm (jedna z zębatek pękła na 3 części). Zastanów się jeszcze czy potrzebny Ci Slx z tyłu, zawsze można wziąć Deorkę i lepszą korbę, np. Firex'a. Tylne Deorki z ubiegłych roczników można kupić za stosunkowo małe pieniądze: http://www.allegro.pl/item538326150_nowe_p...re_rd_m510.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sowalski Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 a jaka korba byłaby dobra bo ew tata się dołożey ze 100zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Korba jest beznadziejna, obecnie niema nic gorszego na rynku niż Truvativ na wielowpust, już Octalink jest dużo wytrzymalszy jeżeli chodzi o suporty. Co do tej kasety to sorry Panowie ale raz, że to nie jest 5.0 na 9sp a dwa że to w ogóle nie jest 5.0 tylko 3.0 na 8sp Z tego co pamiętam to z 2 lata temu 850 była bardzo chwalona no ale teraz może się coś pozmieniało. Choć oczywiście kaseta Alivio wyjdzie taniej (35zł) i do tego możesz założyć jakiś łańcuch Deore choć ja bym bardziej polecał Wippermana 804. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stachmaister Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Jeżeli chodzi o korbę to popieram przedmówców. Mam obecnie X-flow i strasznie się gnie i jest dość ciężka. Do spokojnej jazdy styknie, ale bez rewelacji. Skoro masz możliwość dołożyć te 100zł to poleciłbym http://www.allegro.pl/item516477930_truvat...sia_okazja.html sam będę teraz zmieniał właśnie na firexa tylko 3.3 Team którego poleca mi jeden sklep rowerowy do którego mam naprawdę zaufanie. To takie moje zdanie początkującego bikera Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Chciałbym trochę odświeżyć temat. Napęd został już prawie skompletowany (manetki, kaseta, przerzutka tył - X7, łańcuch XT, przerzutka przód Deore, klamki FR5) ale brakuje mi korby. Chciałbym na nią wydać jak najmniej, powiedzmy do 250zł. Chcę coś w miarę lekkiego i wytrzymałego pokroju LX, co polecicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 http://allegro.pl/item558421082_korba_lx_f...ja_fv_gwar.html doloz troche i masz LX, jaki problem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wastedqba Napisano 22 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Korba jest beznadziejna, obecnie niema nic gorszego na rynku niż Truvativ na wielowpust, już Octalink jest dużo wytrzymalszy jeżeli chodzi o suporty. Nie zgadzam się. Mam Taniego Blaze'a ISIS i bardzo dobrze się trzyma. Środek suportu żyje po 3 sezonach. Dwa sezony jako XC/Enduro i sezon jako XC. Zdarzało mu się jeździć przez wodę po suport i przez mega błoto. Był użytkowany w zimie. Ważę 85 kg więc lekko nie miał. Jest to najtańszy środek z ISISów Truvativa i mimo wszystko dał radę. Same korby też się dobrze trzymają. Power spline są słabe. Aczkolwiek ludzie jeżdżą na tym w DJ. Nie mam pojęcia jak im to działa ale działa. Trzeci rodzaj środków suportu z wielowypustem od Truvativa to Hovitzer który też daje radę. Nie wiem czy pisałeś o jednym rodzaju (mini ISIS czyli power spline) czy o wszystkich. Jeśli o wszystkich to nie masz racja albo ja mam jakieś wyjątkowe szczęście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Timon92 Napisano 22 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Kupiłem LX'a 580/581. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M45 Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 NIe chcę zakładać nowego tematu, więc się podepnę: Mam do wydania 100 zł na kasetę i łańcuch. Napęd ma być 8 rzedowy, a jego zastosowanie to typowe XC od napędu oczekiwałbym, ze popracuje przez jeden sezon czyli około 5kkm. Co polecacie zastanawiałem sie nad kasetą Alivio i do tego łańcuch deore lub CONNEX 804 (o nim slyszałem wiele dobrego na forum). Chyba ze warto szukać na allegro kasety lx na 8 przełożeń? i Jeszcze jedno lepiej droższą kasetę, a gorszy łańcuch czy odwrotnie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 27 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Najczęściej stosuje się lepszy łańcuch od kasety. Używam Alivio i jedyne co mogę zrobić to polecić, za taką cenę nie ma co szukać czegoś innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Kaseta Alivio jest bardzo dobra w tej cenie. Co do łańcucha to bym się wystrzegał Deore, lepszy będzie ten Wippermann. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.