Gal Napisano 22 Stycznia 2009 Napisano 22 Stycznia 2009 Napisałem rano temat ale forum się zwiechło i temat jest pusty, dlatego zakładam ponownie z tym samym pytaniem... Stoję przed dylematem, który z ww. amorków wybrać? RS Duke jest z 2003r i wygląda na niezajechany SR Epicon jest nowiuteńki i ma 2 lata gwarancji. Oba amory kosztują w granicach 430zł i ważą ok 1800g. Amor potrzebny mi do lekkiego XC, bez hard core'u. Ważę ok. 68kg i potrzebuję coś co się będzie pode mną uginało. Proszę Was specjalistów o radę :] Pozdrawiam! Gal
Gość R3surrection Napisano 22 Stycznia 2009 Napisano 22 Stycznia 2009 ja duka sprzedawałem za 350 ponegocjuj trochę spoko amor ale raczej okolice 300zl
Mod Team bogus Napisano 24 Stycznia 2009 Mod Team Napisano 24 Stycznia 2009 Osobiście wybrałbym Epicona. - gwarancja, - system powietrzny, - powinien być sztywniejszy od Duke'a.
c1ach Napisano 24 Stycznia 2009 Napisano 24 Stycznia 2009 Jak Epicon to może zaczekać by tak na model 2009, zapowiada się obiecująco...ale ma też być droższy.
kos Napisano 24 Stycznia 2009 Napisano 24 Stycznia 2009 ja mialem duke'a race z uturnem, i przy mojej, calkiem nieskromnej bo 77 kg wagi, spisywal sie genialnie. pokretlo od rebound'a swietnie pozwalalo dopasowac prace amortyzatora do upodoban, twoj widze ze air to go soibe idealnie pod siebie ustawisz. osobiście, preferowałbym duke'a, nie ma sie co w nim popsuc, a jesli ktos ma cie oszukac to i tak cie oszuka. pozatym serwis RS, to prawdopodobnie jeden z lepszych serwisow w polsce, bo moze i maja stosunkowo drogo, ale maja kazda czesc. obstawiam Rs'a bo suntoura nigdy nie mialem i nigdy nie zamierzam miec. jak sprzedawalem swojego duke;a to poszedl za 410. IMHO : duke.
Gal Napisano 24 Stycznia 2009 Autor Napisano 24 Stycznia 2009 Wielkie dzięki za odpowiedź. W sumie nie podjąłem jeszcze decyzji ale rozjaśniło mi się co nieco. Na razie nie udało mi się utargować przyzwoitej ceny za Duke'a i nie mam 100% pewności co do jego stanu technicznego... Poczekam może do początku wiosny. Jak się nic nie znajdzie, to wezmę Epicon'a.
thomash Napisano 25 Stycznia 2009 Napisano 25 Stycznia 2009 Jeżeli chodzi o tego Duke'a http://www.allegro.pl/item534340973_rs_duk...km_hydrair.html to skok raczej 80mm a nie jak podaje w aukcji 100 albo 90. Z ceną trochę przegiął, bo duke'i chodzą po ~350zl, po 400 razem z pompką. Mam identycznego RS z 2004r, dałem razem z wysyłką 350zl, i na epicona na pewno bym go nie zamienił.
ramir Napisano 25 Stycznia 2009 Napisano 25 Stycznia 2009 Kiedyś miałem DUKE XC - genialny amor (prostota i funkcjonalność) i... te golenie z wypukłym napisem - klasyka Ale ja miałem okazje mieć nówkę. Trudno powiedzieć jaki jest stan używki. Powiem tylko tak - jeśłi jeżdził a) pod tarcze, woził ciężkiego biker (powyżej 90 kg) - zalecałbym ostrożność.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.