Skocz do zawartości

[Amortyzator] RS Duke XC Hydrair vs. Sr Suntour Epicon LOD

Gal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Napisałem rano temat ale forum się zwiechło i temat jest pusty,

dlatego zakładam ponownie z tym samym pytaniem...

Stoję przed dylematem, który z ww. amorków wybrać?

RS Duke jest z 2003r i wygląda na niezajechany

SR Epicon jest nowiuteńki i ma 2 lata gwarancji.

Oba amory kosztują w granicach 430zł i ważą ok 1800g.

Amor potrzebny mi do lekkiego XC, bez hard core'u.

Ważę ok. 68kg i potrzebuję coś co się będzie pode mną uginało.

Proszę Was specjalistów o radę :]

Pozdrawiam!

Gal

Gość R3surrection
Napisano

ja duka sprzedawałem za 350 ponegocjuj trochę spoko amor ale raczej okolice 300zl

Napisano

ja mialem duke'a race z uturnem, i przy mojej, calkiem nieskromnej bo 77 kg wagi, spisywal sie genialnie. pokretlo od rebound'a swietnie pozwalalo dopasowac prace amortyzatora do upodoban, twoj widze ze air to go soibe idealnie pod siebie ustawisz.

osobiście, preferowałbym duke'a, nie ma sie co w nim popsuc, a jesli ktos ma cie oszukac to i tak cie oszuka. pozatym serwis RS, to prawdopodobnie jeden z lepszych serwisow w polsce, bo moze i maja stosunkowo drogo, ale maja kazda czesc. obstawiam Rs'a bo suntoura nigdy nie mialem i nigdy nie zamierzam miec. jak sprzedawalem swojego duke;a to poszedl za 410.

IMHO : duke.

Napisano

Wielkie dzięki za odpowiedź. W sumie nie podjąłem jeszcze decyzji ale rozjaśniło mi się co nieco. Na razie nie udało mi się utargować przyzwoitej ceny za Duke'a i nie mam 100% pewności co do jego stanu technicznego... Poczekam może do początku wiosny. Jak się nic nie znajdzie, to wezmę Epicon'a.

Napisano

Kiedyś miałem DUKE XC - genialny amor (prostota i funkcjonalność) i... te golenie z wypukłym napisem - klasyka :) Ale ja miałem okazje mieć nówkę. Trudno powiedzieć jaki jest stan używki. Powiem tylko tak - jeśłi jeżdził a) pod tarcze, :icon_mrgreen: woził ciężkiego biker (powyżej 90 kg) - zalecałbym ostrożność.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...