speq Napisano 20 Stycznia 2009 Napisano 20 Stycznia 2009 Witam, czy wystarczy dołożyć sprężynę (tylko w lewą goleń) czy trzeba coś zmieniać (tłumik, korek...) Dzięki za opinie.
dużepiwo Napisano 21 Stycznia 2009 Napisano 21 Stycznia 2009 Tłumik może być za długi, ale niekoniecznie. tłumik można skrócić zapewne ale niekonieczie. Ja mam dokładaną ale sam tego nie robiłem i niekoniecznie wiem jak dokładnie. topol: chodzi o skrócenie skoku zapewne.
speq Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Napisano 21 Stycznia 2009 Nie o skrócenie. Chodzi mi o dołożenie sprężyny do powietrznego amortyzatora. Z tego co widziałem u siebie ciężko będzie skrócić tłumik bo na dole jest wprasowany aluminiowy kawałek nagwintowanego pręta - przykręca się do niego śrubę na dole. Pytanie zasadnicze: czy tłumik w wersji sprężynowej jest plastikowy czy metalowy?
rzymo Napisano 21 Stycznia 2009 Napisano 21 Stycznia 2009 Który to rocznik? Z tego co pamiętam to w PDFach od starszych modeli był ładnie rozrysowany środek i można sprawdzić, czy sprężyna wejdzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.