gerus Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 (edytowane) Bar Ends: (Rogi) - Smica Tuned - 60 Bottle Cage: (Koszyk na bidon) - Carbon - 26 Bottom Brackets (suport) - Shimano XT - 91 Brake (Front): (Hamulec przedni) - Avid Juicy 5 2008 60 cm hose - 298 Brake (Rear): (Hamulec tylny) - Avid Juicy 5 2008 124 cm hose - 320 Cables: (Pancerze i linki) - Nokon - 70 Cassette: (Kaseta) - XT CS-M771 11-34 - 298 Chain: (łanńuch) - conneX 9sX - 285 Crankset: (Korby) - XT FC-M770 + Token bolts - 767 Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Deore XT FD-M771 - 162 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Sram x0 SGS - 212 Fork: (Widelec) - Rock Shox Reba WC + Poplock - 1598 Frame: (Rama) - Corratec Superbow Fun 490mm - 2086 Grips: (Chwyty) - Accent Lite 60mm - 8 Handlebar: (Kierownica) - Ritchey Comp 31,8 - 212 Headset: (Stery) - VP A41AC - 98 Pedals: (Pedały) - Deore XT PD-M540 - 351 Rotors (Tarcze) - Avid G2CS 160mm x2 + Bolts - 234 Seat: (Siodło) - Velo Carbon - 209 Seatpost: (Sztyca) - Accent SP-495 350mm 30,8mm - 336 Seatpost clamp: - (Zacisk sztycy) Accent Light - 23 Shifters: (Manetki) - Sram x0 - 172 Skewers: (Zaciski koł) - A2Z Cr-Mo Blue - 109 Spacers: (Podkładki pod mostek) - Carbon 15mm % Alu 5mm - 10 Stem: (Mostek) - Smica Lite Pro 110mm/31,8mm - 110 Tire (Front): (Opona przednia) - Hutchinson Python Tubuless Light - 666 Tire (Rear): (Opona tylna) - Hutchinson Python Tubuless Light - 686 Top Cap: (Top cap) - Rock Shox Expander - 36 Tubes: (Dętki) - Zaworki DIY & 2x70ml Stan - 140 Wheel Front: (Koło przednie) - Fulcrum Red Metal 5 - 861 Wheel Rear: (Koło tylne) - Fulcrum Red Metal 5 - 1028 Misc : (Inne) - smar, zipy, osłona - 10 Razem: 11572 Foto: Pare rzeczy jeszcze do zmian jest:) Rogi maja zdarta anode (-2g). Wszytkie wagi real, wazone osobiscie na jednej wadze Wszelkie komentarze, propozycje mile widziane:) Edytowane 15 Marca 2009 przez Lookas 46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xanagaz Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Jakiś ciężki ten rower, patrząc na komponenty i teoretyczną cenę wyłożoną to taki rower powinien ważyć z 10kg? Takie mam dziwne wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Nie pomyliły Ci się przypadkiem wagi przód/tył kół i hamulców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madek Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Xanagaz, waga ramki robi swoje No i kola do lekkich nie naleza. Ale sztywnosc ramy na pewno wszystko wynagradza Fajnie zlozony rowerek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Oszałamiające wrażenie. Rowerek wygląda jak porządna wyścigówka a nie jakiś zabiedzony LB naprawdę kosmos wygląd - rasowy mountainbike Trafiłeś w mój gust nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Coś jak dla mnie za lekka ta korba..ważyłeś z suportem czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Racja:) Wagi kol i hamulców sa podane odwrotnie.... Teraz zauwazylem to po poscie Rzymo:) Jesli zajrzy tu jakis admin bym prosil o poprawienie:) Zmieniajac rame i kola mozna zyskac ponad 1kg ale zanim to nastapi to baaardzo dlugi czas minie;] w najblizszych dniach zaciski wpadna pod papier scierny i stana sie srebrne:) EDIT: Wiedzialem ze czegos zapomnialem.... Wazona bez suportu Bottom Brackets (suport) Shimano XT 91 Czyli wychodzi 11572 Adminie kochany prosze o edycje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norty Napisano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 witam,ladny rowerek ,zlozony z glowa gdzie wszystko ladnie wspolgra ze soba,podoba mi sie http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...79a9051955.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 jak zauważył madek rama i koła robią taką wagę rower bardzo fajny, bez wodotrysków i zbędnie wywalonej kasy... trwałe części oby długo posłużył pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Musze przyznać, że rower jest bardzo fajnie poskładany pod względem wyglądu, widać gust właściciela ja na pierwszy ogień wymieniłbym klockowata sztyca, mostek i może pedały i ewentualnie założyłbym zwykle kevlarowe opony, bo z tego co mi wiadomo to pythony nie mają aż takich szałowych właściwości jezdnych, chyba, że się myle ? No i jak wcześniej wspomniano rama to masakryczne kowadło, wolałbym coś 0,5kg lżejszego i nieco mniej sztywnego niż tego klocka Reszta prezętuje w miare wyrównany poziom wagowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 sporo topowych części pomieszanych z low endem typu kierownica. Bardzo ciężkie koła i opony. Nawet mleczka jak dla mnie wlałeś sporo (70 ml ? 40-50 ml uszczelnia spokojnie koło ze zwykłą oponą) ciężko pancerze wyszły jak na dolny ciąg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 gratuluje moze nie 1. ale jeden z nielicznych rowerow zlozonych do bezstresowej jazdy, a nie ogladania sie za siebie i przenoszenia przez kamule, oczywiscie mysle o ht, ktore czasami przypominaja rowery szosowe co do bzdetow typu kierownica, sztyca, to chyba przejsciowe... i na koniec - odgryz ten komin, albo przeloz podkladki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Musze przyznać, że rower jest bardzo fajnie poskładany pod względem wyglądu, widać gust właściciela ja na pierwszy ogień wymieniłbym klockowata sztyca, mostek i może pedały i ewentualnie założyłbym zwykle kevlarowe opony, bo z tego co mi wiadomo to pythony nie mają aż takich szałowych właściwości jezdnych, chyba, że się myle ? No i jak wcześniej wspomniano rama to masakryczne kowadło, wolałbym coś 0,5kg lżejszego i nieco mniej sztywnego niż tego klocka Reszta prezętuje w miare wyrównany poziom wagowy. Sztyca i kiera poleca jak bedzie $$$$. Sztyca to thomson lub Mack na zamowienie ale to juz waluty sporo potrzebne:) A ze nostek jest ciezki to 1 slysze:D Szczegolnie biorac pod uwage jego cene;] roznica miedzy F99 w wadze prawie zadna przy podobnej dlugosci a cenowo i w sztywnosci znaczna;] sporo topowych części pomieszanych z low endem typu kierownica.Bardzo ciężkie koła i opony. Nawet mleczka jak dla mnie wlałeś sporo (70 ml ? 40-50 ml uszczelnia spokojnie koło ze zwykłą oponą) ciężko pancerze wyszły jak na dolny ciąg. Bez plynu i tez sie ujedzie bo nie chodzi, no po ok 3-4 dniach jest spadek z 3bar do 0,5. Mleczka wiecej nie zaszkodzi szczegolnie na trasie:) A oponki sa zarabiste, szybkie i przyczepne na terenie w ktore sa przeznaczone i co sie ostatnio zdziwilem w sniegu szly super:) Waga nokona wyszla taka, przed zalozeniem zwazylem wszystko, potem na - to co zostalo i wyszlo rowne 70g gratuluje moze nie 1. ale jeden z nielicznych rowerow zlozonych do bezstresowej jazdy, a nie ogladania sie za siebie i przenoszenia przez kamule, oczywiscie mysle o ht, ktore czasami przypominaja rowery szosowe co do bzdetow typu kierownica, sztyca, to chyba przejsciowe... i na koniec - odgryz ten komin, albo przeloz podkladki! JW:) A komin zniknie przy nastepnej rozbiorce czyli zapewnie marzec-kwiecien:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 znaczy się chodziło mi o kiere, a nie mostek akurat przeglądałem mostki na allegro i jakoś tak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 .. a byl thomson elite do wziecia..... u mnie dolny ciag xtr 69g, jestes pewny ze nokon to 70g? pytam bo niektorzy podaja wage nokona przy gornym ciagu 58g! na wage ramy nic nie poradzisz ale rowerek prezentuje sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2009 .. a byl thomson elite do wziecia.....u mnie dolny ciag xtr 69g, jestes pewny ze nokon to 70g? pytam bo niektorzy podaja wage nokona przy gornym ciagu 58g! na wage ramy nic nie poradzisz ale rowerek prezentuje sie Spowodowane jest to raczej tym, ze rurka teflonowa idzie po calosci, bez niej bylo by pewnie pare g zlej:)bo koraliki to waza grosze:) co fo wagi to jestem pewien:) Wazone bylo wszysko przed i to co zostalo poszlo na - , liczone wszysko lacznie z uszczelka i oslona na koraliki. Dzis bedzie mala kolorystyczna zmiana:) zaciski z niebieskich (pozostalosc po Krossie) stana sie srebnre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubus18 Napisano 1 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 Super projekt, aczkolwiek faktycznie kilka części tutaj wybitnie nie pasuje. Nie rozumiem co macie do kół, w tej cenie(do 550 zł) i tak prezentują się bardzo dobrze wagowo~~1900g, szczególnie w porównaniu do innych systemów(np Mavica), a i składaczki o porównywalnej wadze, trwałości, WYGLĄDZIE i sztywności trudno byłoby złożyć. Rama+opony+masa mleczka+cięższe koła+kierownica+sztyca to to co tworzy masę tego roweru. Za to założę się, że wszystko jest bardzo wytrzymałe i sztywne. W góry się nada idealnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gerus Napisano 27 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Maly update:) Dodany do rozpiski 2 komplet opon na ciezkie warunki:] Bar Ends: (Rogi) - Smica Tuned - 60 Bottle Cage: (Koszyk na bidon) - Carbon - 26 Bottom Brackets (suport) - Shimano XT - 91 Brake (Front): (Hamulec przedni) - Avid Juicy 5 2008 60 cm hose - 298 Brake (Rear): (Hamulec tylny) - Avid Juicy 5 2008 124 cm hose - 320 Cables: (Pancerze i linki) - Nokon - 70 Cassette: (Kaseta) - XT CS-M771 11-34 - 298 Chain: (łanńuch) - conneX 9sX - 285 Crankset: (Korby) - XT FC-M770 + Token bolts - 767 Derlr (Front): (Przerzutka przednia) - Deore XT FD-M771 - 162 Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) - Sram x0 SGS - 212 Fork: (Widelec) - Rock Shox Reba WC + Poplock - 1598 Frame: (Rama) - Corratec Superbow Fun 490mm - 2086 Grips: (Chwyty) - Accent Lite 60mm - 8 Handlebar: (Kierownica) - Ritchey Comp 31,8 - 212 Headset: (Stery) - Tioga NS - 73 Pedals: (Pedały) - Crank Brothers Egg Beater C - 284 Rotors (Tarcze) - Avid G2CS 160mm x2 + Bolts - 234 Seat: (Siodło) - Velo Carbon - 209 Seatpost: (Sztyca) - Accent SP-495 350mm 30,8mm - 336 Seatpost clamp: - (Zacisk sztycy) Accent Light - 23 Shifters: (Manetki) - Sram x0 - 172 Skewers: (Zaciski koł) - A2Z Cr-Mo Blue Tuned (Silver) - 109 Spacers: (Podkładki pod mostek) - Carbon 15mm % Alu 5mm - 10 Stem: (Mostek) - Smica Lite Pro 110mm/31,8mm - 110 Tire (Front): (Opona przednia) - Hutchinson Python Tubuless Light / Geax Argo - 666 / 574 Tire (Rear): (Opona tylna) - Hutchinson Python Tubuless Light / Geax Argo - 686 / 577 Top Cap: (Top cap) - Rock Shox Expander - 36 Tubes: (Dętki) - Zaworki DIY & 2x70ml Stan - 140 Wheel Front: (Koło przednie) - Fulcrum Red Metal 5 - 861 Wheel Rear: (Koło tylne) - Fulcrum Red Metal 5 - 1028 Misc : (Inne) - smar, zipy, osłona - 10 Razem: 11480 / 11283 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 28 Kwietnia 2010 Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2010 Ile masz wzrostu jeżeli mogę spytać, jak Ci się użytkuje ramkę-jestem nią zainteresowany i zbieram informacje,także z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi