Nawrotek Napisano 19 Stycznia 2009 Napisano 19 Stycznia 2009 Cześć Mam problem z niecofającymi się tłoczkami. Otworzyłem zbiornik u góry, upuściłem nieco oleju, tłoczki wepchnąłem do środka, zakręciłem zamocowałem. Popompowałem klamką trochę i znowu wystają. Jak to zniwelować? Kilka fot
pudeleQ Napisano 19 Stycznia 2009 Napisano 19 Stycznia 2009 Nie da się chyba zrobić tak, żeby nie wystawało, bo tłoczki nie cofają się na maxa do tyłu, tylko mają swoje okreslone położenie spoczynkowe, także tego chyba nie zniwelujesz.
Nawrotek Napisano 19 Stycznia 2009 Autor Napisano 19 Stycznia 2009 Ehh bo wolałbym , żeby były nieco bardziej oddalone od tarczy, ale skoto piszesz, że to jest normalne, to niech już tak zostanie
Nawrotek Napisano 20 Stycznia 2009 Autor Napisano 20 Stycznia 2009 Nom, obciera, a tarcza jest prosto przykręcona bo to CL, przydałoby się więcej miejsca między klockami a tarczą
madmun3 Napisano 21 Stycznia 2009 Napisano 21 Stycznia 2009 miałem ten sam zgrzyt, ale po wytłumaczeniu przez kolegę Tobo tak być musi i basta. Jak mi obcierały delikatnie, "zresetowałem" tłoczki do pozycji wyjściowej, wsadziłem korek od wina w zacisk kilka razy nacisnąłem klamkę, "zresetowałem" i problem znikł już mi nie obcierają. W gruncie rzeczy tłoczek nie może się cofnąć do zacisku, musi wystawać, bardzo Ci te klocki trą o tarczę, czy raczej się lekko ocierają ??
Nawrotek Napisano 21 Stycznia 2009 Autor Napisano 21 Stycznia 2009 Lekko, ale irytuje mnie to - nic, wezmę je na zjazd w wielkiej sowy stokiem narciarskim i powinny się dotrzeć
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.