Skocz do zawartości

[chusto/czapka] multifunction 8 in 1

gdy

Rekomendowane odpowiedzi

Ja używam swojego oryginalnego buff'a już przeszło rok i moje uwagi na jego temat to to co zauważyli przedmówcy, że brzegi buff'a są niewykończone i się strzępią (Oczywiście jeśli się pociągnie za taką strzępkę robi się supeł, ale jest to lekko irytujące). Poza tym po jakimś czasie materiał się rozciąga i buff traci swoją elastyczność i robi się lekko "workowaty". Wracając do materiału po kilku praniach (ręcznie oczywiście- radzę lekko wygnieść i pozwolić buffowi odcieknąć- zmniejsza to szansę wyszczerbienia końcówek) kosmaci się. Mimo wszystko buff jest dla mnie niezastąpionym elementem mojej garderoby i staram się mieć go zawsze przy sobie. Idealnie nadaje się jako chusta pod kask, maska w chłodne dni i moja ulubiona opcja to czapka:D.

pozdrawiam.

Napędzony tym tematem postanowiłem też zakupić sobie jednego :whistling: Wreszcie 9,90 w Horyzoncie to nie majątek.

Ogólnie to śmigałem z nim na szyi podczas takiej małej śnieżycy co była ostatnio.

Jak jechałem pod wiatr to zaciągałem go na twarz. Jedną ręką nie sprawia to większych problemów, ładnie się dopasowuje i dobrze chroni przed śniegiem (wtedy śnieg był jeszcze dosyć twardy/mokry i normalnie było strasznie go czuć na twarzy).

Przez dwie warstwy można było nawet dobrze oddychać, chociaż mi osobiście lepiej jechało się tylko z jedną.

Dobra sprawa, zajmuje mało miejsca i praktycznie go nie czuć na sobie, ale czuć jego działanie :)

• 2 miesiące temu...

Nieświadomy tego jak wygląda orginalny Buff na przełomie 2007/08 kupiłem w lidlu chustę poliestrową łączoną z polarem. Fajny patencik ale stwierdziłem, że lepiej się będzie użytkowało jak oddzielę oba materiały i polar wedruje pod kask a chusta na szyje/twarz.

W sobote odwiedziłem HiMountain i spodobała mi się chusta sprzedawana jako 8in1. Zabrałem ją ze sobą i pierwsze co w domu to porównanie.

Lidlowa dzielnie służy mi już drugi sezon. Końce się jakoś specjalnie nie strzępią.

W różnicy do 8in1 to Lidlowa mimo czasu jaki jest użytkowana chyba będzie nieco grubsza.

Innych róznic jesli chodzi o włóno, rozciągliwośc itp nie stwierdziłem.

Pozdrawiam!

Marcin

Dziś zakupiłam kolejnego buffa do mojej już pokaźnej kolekcji :) - a mianowicie: firmy TCM, wykonanego dla Tchibo i sprzedawanego w Tesco za 19 zł. Buff jest wyraźnie grubszy zarówno od oryginału za 60 pln, jak i od tańszych, "horyzontalnych" zamienników, wyglądem wzbudza zaufanie; a co ciekawsze, brzegi ma wykończone elastyczną nicią. Ciekawe, jak się sprawdzi w praktyce :D ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...