gdy Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 zastanawiam sie nad zakupem takiego czegoś http://allegro.pl/item532643189_wielofunkc...in_1_4_fun.html czy ktos z forumowiczów uzywa takiej chusty czy jak to można nazwać ? z rysunków wynika że ma szerolie zastosowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Ja używam, rzeczywiście bardzo dobra rzecz. Mówi się na to buff, przynajmniej na forum tak było. PS. Tutaj masz taniej http://www.e-horyzont.pl/site/index.php?mo...=&prod=2562 a to to samo. Ja brałem z horyzontu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 oooooo dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mico102 Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Też używam takiej, tyle że z hi mountain. Chwale sobie, bo w chłodniejsze dni noszę pod kaskiem i jest okej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rymo Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Tak po prawdzie to marka nie ma znaczenia, ot kawalek bezszwowego materialu. W horyzoncie maja wersje z polarkiem na chlodniejsze dni. Tak jak przedmowcy, tez uzywam i sobie chwale to rozwiazanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Ja używam jako maskę. Naciągam na usta, bądź też na nos (aż po oczy) i nie tylko na rower mi służy. Ciepło i w twarz i w szyję, no i nie wdychamy tak zimnego powietrza, a jak się ludzie patrzą jak idę przez miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gdy Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 chyba sie skusze. dzieki za opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1989 Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 Ten link co jest w pierwszym poście to goscie na giełdzie narciarskiej w rotundzie to sprzedaja. Giełdy są w sobote i niedziele od 9 do 14 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Flapjack83 Napisano 4 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Też polecam, przydatna rzecz - nie tak ciepłe jak kominiarka, no i można na szyję założyć i tylko naciągnąć na usta lub nos. Da się używać wraz z okularami, które przy masce narciarskiej na nosie (czyli przykrytej twarzy tak jak w kominiarce) okropnie parują. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo7 Napisano 4 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ja kupiłem oryginalnego Buffa ale uważam że to nie ma znaczenia byle to było z poliestru. Chodzę w tym tez na co dzień i myślę czy by sobie nawet drugiego nie kupić bo w chłodniejsze dni jeden na twarz drugi pod kask. Jak przedmówcy polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pannier Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Gdzie dostałeś oryginalnego? Jakbyś mógł podać link do sklepu to byłbym wdzięczny. Nie używałem takiej chusty, ale po oglądnięciu filmików instruktażowych na youtube doszedłem do wniosku, że może mi się przydać takowy gadżet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Tu masz linka do sklepu z oryginalnymi Buff'ami http://www.buff.alpio.pl/ Tylko po co przepłacać aż tak dużo tylko za to, że to niby oryginał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Na tej stronie nic ciekawego nie kupisz bo sklep od przynajmniej roku jest w fazie likwidacji. Ja kupowałem ze sklepu e-horyzont, link podał Quattro. Kupiłem 2 chusty dla siebie, czarną jako fullface na chłodniejsze dni oraz białą na słoneczne dni. Kumplom się spodobały to zamówiłem jeszcze parę dla nich. Jedynymi mankamentami jest skraplająca się para wodna która utrudnia oddychanie (po założeniu na usta/nos) oraz fakt, że końcówki chusty się zawijają, ale jest to nieuniknione w przypadku produktów bez szwów. Mimo wszystko polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quattro Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Kolega arroyo przypomniał mi o pewnym fakcie Jak jest tak poniżej -5 to tam gdzie wydychamy powietrze robi się lód, ale to nieuniknione. Co do skraplającej się pary wodnej, jak się trochę jej zbierze to wyciskam ją z chusty ustami Bo skrapla się wtedy, kiedy jest właśnie nasunięta na usta. Przynajmniej można się napić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Tu jest drugi sklep z Buff'ami http://grappa.pl/advanced_search_result.ph...amp;x=0&y=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Oryginalne BUFFy można było "przez chwilę" kupić w sklepie Sherpa.pl, z tym że dostawę mieli przed świętami, więc towar szybko wyparował. Sam się nie załapałem, w ciągu kilku dni rozdrapano wszystko. Nabyłem zwykłą chustę w Horyzoncie - IMO ma 1 wadę, słabe wykończenia obu końców. Nie ma tam obszycia/fastrygi/czy jak to się nazywa tylko urżnięty koniec. Tak wyglądają zakończenia multifunctionala z Horyzontu. Wiem, wiem za taką cenę nie powinienem oczekiwać cudów, ale boję się jak długo ona będzie mi służyła, bo często mam taki 2-dniowy zarost i na twarzy i na głowie (tam gdze jeszcze jest zarost) A twardy i krótki zatrost + kiepsko wykończony materiał raczej w parze nie chodzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Oryginalne buffy tez nie maja szwu na końcu, po jednym założeniu końcówki się pozawijają i nie będą się strzępiły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo7 Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 No ja też mam zarost i to bardzo twardy bo gole się od 14 roku życia niestety, ale jakoś mi to nie niszczy buffa końcówki się pozawijały. Może tu tkwi różnica w tych Buffach, orygninalny ma jakieś solidniejsze sploty. @ Pannier Kupiłem ostatniego Buffa na Alpio i to ostał się ten co mi się podobał tzn. był bo teraz jest już mój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Coś ci się musiał wadliwy egzemplarz trafić... my z Księciem Małżonkiem też mamy te tańsze odpowiedniki i aż tak fatalnie to nie wyglądało i nie wygląda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo7 Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 No mnie też się tak wydaje bo widziałem te tańsze w Hi Mountain i były takie same jak oryginalne tzn. poza wzorem. Ten wzór z równoleżnikami mi się podoba bo w sumie to ciężko o naprawdę fajny wzór na Buffie. No ten jest jeszcze fajny http://grappa.pl/product_info.php/products_id/1257 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
benek Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 hehehe Przeca pisałem, że mam krótki i twardy zarost, na głowie tam gdzie jeszcze został również (coś a'la tarka - wszelkiej maści maszynki tępią się jak głupie). Multifunctional jest pozawijany na końcach (na fotce naciągnąłem go placami na karteczce położonej na udzie). Na początku był ładnie przycięty, ale przy zdejmowaniu z czerepu zaczepia się o "włosy", rozwija i tak jak na fotce siepie. Pewnie w moim przypadku to zakup na 1/2 sezonu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo7 Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 Za ta cenę to i tak fajna sprawa. Tylko tak jak pisaliście o tym że para zostaje na nim to fakt w zimie przy -10 stopniach obracałem takie miejsca bo nie chciałem mieć problemów z płucami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ecia Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 W zimie przy -10*C znacznie rozsądniej jest jednak założyć windstopperową (lub ewentualnie polarową) kominiarkę bądź takąż czapkę + polarowy rękaw na szyję, niż buffa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nemo7 Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 No ja sobie biegałem po 20, max 30 minut więc nawet nie zdążyłem się porządnie spocić i zgrzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 5 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 5 Lutego 2009 że też ja na to nigdy wcześniej nie trafiłem jutro zaczepię o horyzont ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.