Skocz do zawartości

Kross Team

bikergonia

Rekomendowane odpowiedzi

Średnio pasuje ten rdzawy złoty łańcuch. Ale o gustach się nie dyskutuje. Ważne by podobał się właścicielowi :) Ogólnie ładna bryka. Nie myślałeś by dać czerwone pancerze?

Nie patrzałem zbyt po kolorze wybierając ten łańcuch chciałem mieć kmc po przystępnej cenie i w miarę dobrej jakości.Tak na marginesie w sterach Neco mam złoty kapsel czyli akcent pasuje :D W sklepie kupowałem pancerze i nie było czerwonych...zresztą i tak bym raczej nie założył w takim kolorze do mego Rumaka :down: Kolorować go już nie mam zamiaru...chyba że w przyszłości nowy amor jak będę wymieniać w następnym roku pewnie to pomyślę nad kolorem bo nie chce czarnego wrzucać... :D

• 3 tygodnie później...

Mały lifting Levela :) Zmieniłem Selle Italia na to WTB Silverado. Zobaczymy czy nie jest przereklamowane, bo klocek z niego niezły. Zdjęcia robione na szybkiego w garażu. Jak mi się uda to w tygodniu wezmę go w teren, przetestuję siodło i przy okazji kilka fotek zrobię.

DSC00104.JPG

DSC00105.JPG

Mam pytanie, mam dwuletniego już Krossa Hexagon V3 '09 . Jeżdżę codziennie prawie, ale tylko po mieście, czasami tylko kilka razy do roku robię dłuższe trasy po 50-60 km. Pytanie ponieważ komponenty się zużywają co jest normalne, już widzę, że siodło fabryczne się rozlatuje na bokach, a nie było nic zmieniane w rowerku, to pytanie co powinno się wymienić, albo co w najbliższym czasie może wysiąść na dłuższej trasie ?

A i na pewno siodło będę wymieniał, wiem, że jest to sprawa każdego tyłka z osobna :icon_cool: ale pytanie, w jakiej granicy znajde siodło wygodne na trase koło 200-300 km, ale nie z górnej półki, bo przy mojej wadze 50 kg :laugh: super mocnego nie potrzebuje.

Jak będzie potrzeba mogę wrzucić dokładną specyfikacje.

Pozdrower i z góry dzięki za pomoc

Nie znam żadnego jasnowidza z forum więc trudno będzie przewidzieć co padnie najpierw ;) Przydałyby sie zdjęcia napędu żeby mniej więcej określić jego zużycie. Innym elementem są opony ale myśle że ich stan ocenisz sam. Co do siodełka to niestety zbyt indywidualna kwestia żebym Ci mógł coś doradzić, powinieneś sie jednak zmieścić w kwocie 100zł żeby dobrać coś odpowiedniego dla twojego stylu jazdy.

• Mod Team

Siodełko to kwestia indywidualna, Kupuj, testuj - inaczej nie poznasz najlepszego dla siebie egzemplarza.

Na dłuższej trasie możesz oponę przebić :P Patrząc przyszłościowo zapewne do wymiany pójdzie napęd, który niedługo się posypie. Może powinieneś rozglądać się za klockami hamulcowymi. Popatrz na rower oceń jego stan i wkładaj pieniądze tam gdzie uważasz że to konieczne.

Ok, siodło będę sprawdzał czterema literami :thumbsup:

Tu wrzucam pare zdj. napędu.

Klocki faktycznie do wymiany będą, opony nie dawno wymieniałem, dętki to wiadomo, zapasowe będą. Pytanie jeszcze o ten napęd i jak z pancerzykami i linkami, kiedy powinno sieje wymieniać, i jak sprawdzić czy są już do wymiany.

Tu parę zdj. :

pa270058.jpg

pa270059.jpg

pa270060q.jpg

pa270061.jpg

pa270062.jpg

pa270063.jpg

pa270064.jpg

Z góry dzięki za odpowiedź :thumbsup:

Dopisuje się do klubu jako pierwszy mając na stanie krossa z rocznika 2012 :) a konkretnie Krossa Level A3 :)

http://img822.imageshack.us/img822/6782/p0911111619.jpg

na razie taka dość ciemna fota ale dopiero co wróciłem z nim ze sklepu , więc dopiero jutro w ładnym świetle mu fotki porobię ;)

dodam że w katalogu pokazany jest tylko kolor niebiesko czarny więc czerwono czarny był dla mnie miłym zaskoczeniem :)

No to zagubiony czekamy na dalsze foty i pierwsze wrażenia :thumbsup:

rafix, tak napisałem, ale ogólnie chodzi mi że moja 09' dużo słabiej ze ta powiem się prezentuje :icon_cool: od tego twojego i zastanawiam się czy przypadkiem, nie było takich 09' to wtedy pokarał bym sam siebie, że wiecej nie pogrzebałem i takiego jak ty kupił, ale raczej to 10' jest :thumbsup:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...