PinkusKK Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Nikt już się nie pochwali fociami ? ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Oto i nowości na rok 2012, na mnie zrobiły spore wrażenie http://www.kross.eu/catalog/bikes/3 Ramy w Levelach te same co w 2011, a i w osprzęcie delikatne zmiany. Fajnie, że pojawiły się fulle, teraz tylko poczekać na ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsky Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 A8 i A7 są na pewno inne, reszta też mi na to wygląda. Swoją drogą wie ktoś jak wyglada u Krossa produkcja ram? Czy jest to "produkcja" właśnie czy tylko sprowadzanie z Tajwanu tudzież innego egzotycznego kraju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 A8 i A7 są na pewno inne, reszta też mi na to wygląda. Masz rację. Mnie zadziwiły dwie rzeczy. Tora w karbonowym A9 i niewymienny hak przerzutki w A8 i fullach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nrv Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Mój wczoraj zakupiony A2 Level. Zdjęcia niestety z telefonu. http://pokazywarka.pl/zzwijs/ Od razu przy zakupie wymieniłem kierownicę na giętą Zoom'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Witam. Chciałbym dołączyć z Krossem Crime 3 No to jest na dwóch, z tym że ja z jedynką :0 Swoją droga to chyba nikogo oprócz nas tutaj nie ma na enduro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekjb Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Witam z Hexagonem V4 (o zakupie tego modelu,a nie innego zdecydowała kolorystyka, osprzet w przyszłości się wymieni na lepszy. A czemu KROSS? bo raz że Polski z czego jestem dumny a drugi że wiele osób chwali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 Niebrzydki Osobiście wywaliłbym amor i wstawił czarny i dobrał pancerze przerzutek w niebieskim kolorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartekjb Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 zdjęcie podglądowe, w rzeczywistości amor jest czarny, korby są srebrne i osłona na łańcuch (zębatki) przeźroczysta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 15 Września 2011 Udostępnij Napisano 15 Września 2011 No to powinienem się dopisać. Oprócz levela a4 dobił trans pacific żonki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jafo24 Napisano 17 Września 2011 Udostępnij Napisano 17 Września 2011 jak to już było to sorki, ale ostatnio trafiłem na nową stronkę krossa, www.kross.eu i po prostu zakochałem się w Level A8 na 2012 rok. Niech mi jeszcze ktoś powie skąd kasę wziąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rastatajm Napisano 18 Września 2011 Udostępnij Napisano 18 Września 2011 Masz rację. Mnie zadziwiły dwie rzeczy. Tora w karbonowym A9 i niewymienny hak przerzutki w A8 i fullach Ramy A7 i A8 są takie same i w A7 widać, że hak jest wymienny. Poza tym w A8 trochę śrubki prześwitują jak się przyjrzeć hehe... może to poprotu sprawka photoshopa jak to często bywa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Czy mi się tylko wydaje czy ramy 'przytyły'? A2 czerwono-biały waży nieco ponad 2 kg a moja A6 koło 1,8 kg. Dobra, moja to 'stara' A6 ale ponoć kiedyś wszystkie ramy były te same tylko malowanie inne. Inna sprawa że cena starej A^ jest nieco mniejsza niż nowej A2 a różnica wagowa spora. Chyba że ktoś tu źle poważył Zapodaję linki A6 http://allegro.pl/rama-kross-level-a6-21-cali-stery-gratis-polecam-i1818682451.html A2 http://allegro.pl/kross-level-a2-xc-21-najnowszy-model-czerw-bial-i1835613766.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsky Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Obydwie ramy do jakich linki podałeś to stare modele wbrew tytułowi aukcji i wygląda mi na to, że obydwie sa takie same Wagami podawanymi na aukcjach bym sie nie sugerował - jeden poda wage z katalogu, drugi rzeczywistą i nie wiadomo gdzie leży prawda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Wg bB to Levele A.D. 2011 specjalnie lekkie nie są. Przy potrójnym cieniowaniu są cięższe nawet od mojego Zaskara Sprawdziłbym ile ważą ale nie wiem gdzie jest ten nr Już znalazłem - 1949 gramów przy 18". Szału nie ma. 20" z 2009 r. ważył 1910. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 25 Września 2011 Udostępnij Napisano 25 Września 2011 Czy mi się tylko wydaje czy ramy 'przytyły'? A2 czerwono-biały waży nieco ponad 2 kg a moja A6 koło 1,8 kg. Dobra, moja to 'stara' A6 ale ponoć kiedyś wszystkie ramy były te same tylko malowanie inne. Tak, nowsze Levele są wyraźnie cięższe od starszych. Nie wiem dlaczego zdecydowali się na takie zwiększenie wagi - może większa wytrzymałość, a może tańszy stop alu... Moja stara A6'tka 19" (bez pivotów, przemalowana na czarno): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 26 Września 2011 Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Czy te same czy nie, różnica wagowa jest zbyt duża by można było się pomylić. Chyba że ktoś ważył ze sterami, suportem i hakiem ;p Czek diz: A8 18" AD 2011 http://rowerowawaga....ar=227&art=3314 1853 gramów A9 18" AD 2011 http://rowerowawaga....ar=227&art=3144 1949 gramów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 27 Września 2011 Udostępnij Napisano 27 Września 2011 Model droższy, a cięższy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 29 Września 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Moja stara A6'tka 19" (bez pivotów, przemalowana na czarno): Jaki to rocznik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 29 Września 2011 Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Napęd wymieniony z KROSS LEVEL A2 2009 na : KORBA FC-M590 DEORE, Kaseta SHIMANO ALIVIO CS HG50, łancuch KMC X8 GOLD linka przerzutki jagwire i pancerze z accenta Po tej zmianie bardzo znacznie odczuwa się różnicę!!! Praktycznie zero strat energii...Czuje się jak by pedałowanie było szybowaniem w powietrzu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PinkusKK Napisano 29 Września 2011 Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Bardzo fajne zdjęcie tak przy okazji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wonsky Napisano 29 Września 2011 Udostępnij Napisano 29 Września 2011 Jak dla mnie ten złoty łańcuch troche psuje wygląd, wygląda jak zardzewiały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 29 Września 2011 Udostępnij Napisano 29 Września 2011 No dokładnie to samo wrażenie odniosłem.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Łańcuch nie jest zardzewiały...jak by ktoś nie wiedział to jest kolor "złoty" i jest powlekany azotkiem tytanu -> http://www.narzedzio...ie.pl/?t=s&i=43 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 A nikt nie mówi że jest zardzewiały, tylko że wygląda jakby był zardzewiały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.