Skocz do zawartości

Kross Team

bikergonia

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kross'owców ^ ^ W waszym klubie to chyba jestem od dobrych 10 lat ;p Począwszy od Besta, przez Hexagona V3 i V4 aż do zeszłego tygodnia - nadal Kross oczywiście ale tym razem najwyższy z Hexagon'ów czyli V8. Macie jakieś opinie na temat tego też modelu? Bo mam nadzieję, że tekstów typu ,,Kros kiedyś robił dobre rowery.." albo ,,Dołożyłbyś 100 zł i miałbyś Meride" tutaj nie usłyszę?

Coś mi się nie chce wierzyć, żeby towar oddać bez podania jakiejkolwiek przyczyny. Gdyby tak rzeczywiście było, sprzedawcy obracaliby tymi samymi materiałami i tym samym poszliby z torbami. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że klient kupuje mebel, oddaje go za 10 dni 'bo do tapety nie pasuje'. Albo rower bo kolorek dziecku się odwidział.

Zużycia mechaniczne wynikającego z codziennego użytkowania nie są brane pod uwagę podczas przyjmowania przez sprzedawce sprzętu. Zniszczenia oraz uszkodzenia mechaniczne wynikające ze złego użytkowania sprzętu np. otarcie ramy w wyniku czego uszkodzony został lakier, czy pęknięty, ułamany kawałek powłoki plastikowej np. manetek.

Co do zapisów prawnych wszystko to powiązane jest z zapisami w Kodeksie Cywilnym, w dziale III Gwarancji jakości Art. 577. § 1 jak i w poprawce z roku 2009 nadanej przez UE § 1.a - ,,W wypadku gdy kupujący otrzymał od sprzedawcy dokument gwarancyjny co do jakości rzeczy sprzedanej, poczytuje się w razie wątpliwości, że wystawca dokumentu (gwarant) jest obowiązany do usunięcia wady fizycznej rzeczy lub do dostarczenia rzeczy wolnej od wad, jeżeli wady te ujawnią się w ciągu terminu określonego w gwarancji. Jeżeli zaś gwarancja producenta nie obejmuje w swoich warunkach określonego czasu rękojmi, ta według prawa UE wynosi 10 dni roboczych od zakupu sprzętu. W czasie tych 10 dni sprzęt może zostać oddany bądź wymieniony bez jakiegokolwiek uzasadnienia ze strony kupującego."

Witajcie, dołączam ze swoim Hexagonem V2

Co do rękojmi w chwili obecnej obowiązuje ona wyłącznie firmy. W przypadku os. fizycznych istnieje niezgodność towaru z umową.

Klient ma prawo zwrócić towar bez podania przyczyn WYŁĄCZNIE przy zakupie na odległość ( terminie 10 dni) - allego, sklep internetowy itp, chyba że sprzedawca zapewnia inaczej ;) Jak ktoś będzie miał więcej pytań w tym kierunku to pytajcie ;)

Pancerze są jak najbardziej zamierzone. Wcześniej Lvl był w czerwono-czarnej konfiguracji. Gdy kupiłem amora (First Air) zacząłem kombinować jak by go tu małym kosztem ubielić. Doszedł biały zacisk sztycy, niedługo potem pancerze. Na pewno siodło będzie zmienione na białe. Czy w tym sezonie czy w przyszłym to fundusze pokażą. Obecnie zastanawiam się nad korbą (czy w przyszłości zostawić czarną czy kupić XT) oraz nad kokpitem żeby były cały biały.

A amorek spisuje się naprawdę świetnie. Był kupiony z 2giej ręki i zakupu wcale nie nie żałuję :) Ważę ~68kg (przy wzroście 186cm). Kumpel ma Firsta Air Platinum i też jest bardzo zadowolony.

Więcej fotek tutaj -> https://picasaweb.go...gCMmRjov6_pLgCw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...