Bardanos Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Witam Kross'owców ^ ^ W waszym klubie to chyba jestem od dobrych 10 lat ;p Począwszy od Besta, przez Hexagona V3 i V4 aż do zeszłego tygodnia - nadal Kross oczywiście ale tym razem najwyższy z Hexagon'ów czyli V8. Macie jakieś opinie na temat tego też modelu? Bo mam nadzieję, że tekstów typu ,,Kros kiedyś robił dobre rowery.." albo ,,Dołożyłbyś 100 zł i miałbyś Meride" tutaj nie usłyszę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Dołożyłbyś 100 zł i miałbyś Meridę A tak na serio, ostatnio się zastanawiałem czy by swojego nie sprzedać i nie kupić tego. Ale zrezygnowałem, bo nie mają mojego rozmiaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bardanos Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Miałem Krossa, mam Krossa i raczej będę miał Krossa ^ ^ Więc mi tu z jakimś szajsem nie wyskakuj gdzie 5/4 ceny to nalepka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Napisz to na forum Meridy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bardanos Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 Pozostawię ich w błogiej nieświadomości ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 21 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2011 A tak w ogóle to niedawno mój A6 przeszedł mały lifting. Fotki wkrótce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bardanos Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Nikt nie ma żadnej opinii na temat Hexagona V8? Bo szukam na forum i jakoś nic nie ma : ( Postaram się wrzucić jakieś foto i moją opinie po zmianie pedałów, piast i chyba suportu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 22 Lipca 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Bardanos, ale po co ci opinie skoro już masz ten rower? Nie mogę tego zrozumieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bardanos Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Słyszałeś o czymś takim jak rękojmia? Jako członek UE mam 2 tygodnie na zwrócenie roweru bez podania jakiejkolwiek przyczyny, dlatego też chce znać jakąś opinie kogoś kto już go ma czy warto się pchać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwwy Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Koledzy jak można dołączyć Rowerek : Kross Hexagon V3 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Coś mi się nie chce wierzyć, żeby towar oddać bez podania jakiejkolwiek przyczyny. Gdyby tak rzeczywiście było, sprzedawcy obracaliby tymi samymi materiałami i tym samym poszliby z torbami. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, że klient kupuje mebel, oddaje go za 10 dni 'bo do tapety nie pasuje'. Albo rower bo kolorek dziecku się odwidział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Można oddać pod warunkiem, że towar jest w takim samym stanie jak w dniu zakupu więc właściwie zużycie łańcucha, kasety, opon a nawet linek może sprzedawcy dać powód aby zwrotu nie przyjąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Pokaż mi zapis prawny bo nadal nie wierzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bardanos Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Zużycia mechaniczne wynikającego z codziennego użytkowania nie są brane pod uwagę podczas przyjmowania przez sprzedawce sprzętu. Zniszczenia oraz uszkodzenia mechaniczne wynikające ze złego użytkowania sprzętu np. otarcie ramy w wyniku czego uszkodzony został lakier, czy pęknięty, ułamany kawałek powłoki plastikowej np. manetek. Co do zapisów prawnych wszystko to powiązane jest z zapisami w Kodeksie Cywilnym, w dziale III Gwarancji jakości Art. 577. § 1 jak i w poprawce z roku 2009 nadanej przez UE § 1.a - ,,W wypadku gdy kupujący otrzymał od sprzedawcy dokument gwarancyjny co do jakości rzeczy sprzedanej, poczytuje się w razie wątpliwości, że wystawca dokumentu (gwarant) jest obowiązany do usunięcia wady fizycznej rzeczy lub do dostarczenia rzeczy wolnej od wad, jeżeli wady te ujawnią się w ciągu terminu określonego w gwarancji. Jeżeli zaś gwarancja producenta nie obejmuje w swoich warunkach określonego czasu rękojmi, ta według prawa UE wynosi 10 dni roboczych od zakupu sprzętu. W czasie tych 10 dni sprzęt może zostać oddany bądź wymieniony bez jakiegokolwiek uzasadnienia ze strony kupującego." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 No chyba, że tak Z innej beczki, obiecane fotki Levela Jakieś uwagi, sugestie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PinkusKK Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Te białe pancerzyki są za######iste nie wiem czy wyszło przez przypadek czy zamierzone, ale z czerwonym kolorem ramy komponują się wspaniale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwwy Napisano 23 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Ładny Kolego jaki masz w nim amor jaka jego wartość i jak się spisuję I Ile ważysz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario1979 Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Witajcie, dołączam ze swoim Hexagonem V2 Co do rękojmi w chwili obecnej obowiązuje ona wyłącznie firmy. W przypadku os. fizycznych istnieje niezgodność towaru z umową. Klient ma prawo zwrócić towar bez podania przyczyn WYŁĄCZNIE przy zakupie na odległość ( terminie 10 dni) - allego, sklep internetowy itp, chyba że sprzedawca zapewnia inaczej Jak ktoś będzie miał więcej pytań w tym kierunku to pytajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Ja tez dołączam ze swoim kross'em http://www.forumrowerowe.org/topic/94703-kross-a6-by-cox-11403g/ jakieś pomysły na zauważalne zbicie masy małym kosztem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kilroy Napisano 25 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2011 Pancerze są jak najbardziej zamierzone. Wcześniej Lvl był w czerwono-czarnej konfiguracji. Gdy kupiłem amora (First Air) zacząłem kombinować jak by go tu małym kosztem ubielić. Doszedł biały zacisk sztycy, niedługo potem pancerze. Na pewno siodło będzie zmienione na białe. Czy w tym sezonie czy w przyszłym to fundusze pokażą. Obecnie zastanawiam się nad korbą (czy w przyszłości zostawić czarną czy kupić XT) oraz nad kokpitem żeby były cały biały. A amorek spisuje się naprawdę świetnie. Był kupiony z 2giej ręki i zakupu wcale nie nie żałuję Ważę ~68kg (przy wzroście 186cm). Kumpel ma Firsta Air Platinum i też jest bardzo zadowolony. Więcej fotek tutaj -> https://picasaweb.go...gCMmRjov6_pLgCw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roweras Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 To i ja się dołączę z moim hanterem dynamic : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bucht Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Dołaczam się ze swoim hexagonem, na razie nie mam foty ale jak będę miał to wrzucę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clyde22 Napisano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Bardanos - kilku moich znajomych ma lub miało Hexagony i żaden z nich nie narzekał na te rowerki. Więc się nie przejmuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PinkusKK Napisano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Jako użytkownik Hexagona V3 2009 też muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolony z tego rowerku w porównaniu choćby do jego ceny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrax Napisano 5 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 No więc i ja się dołączę, znów hexagon tyle że v6 http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/1493-kross-hexagon-v6/ To na razie mój pierwszy Kross ale jestem zadowolony, możliwe że nie miałem nigdy porównania do Kellys'a czy Meridy lub jakieś innej marki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.