Skocz do zawartości

[rama]aluminiowy hardtail do 1400zł

Wax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Krótko i na temat.

Przyszedł czas na wymianę ramy. Rincon idzie na zimówkę ze sztywnym widelcem...

Od zawsze podobały mi się Giantowskie XtC, praktycznie byłem zdecydowany już na model 2008 w rozmiarze S' i malowaniu biało-czarno-srebrnym, ale w między czasie zobaczyłem "cudo" na 2009. Problem w tym, że rama na 2009 nie chyba piwotów, bo nigdzie na zdjęciach takowych nie widziałem, a dla mnie to dość ważne, bo tarczę chce kupić, ale za rok...

- kwota to MAXX 1400zł i ani grosza więcej...

- rozmiar S' - niecałe 170cm wzrostu...

- sztywna, lekka ( ...<1500g) chce złożyć rower około 9,5kg po wymianie kół i bebechów. XtC 2008 ważone przy mnie w sklepie to 1465g, a ta z 2009 to nie wiem jaką ma wagę przy rozmiarze S'

- aluminiowa...

- ładna :) pasująca do czarnej Reby z połyskowym lakierem i osprzętu XT 2008...

Gianta XtC 2008 mogę mieć od ręki za 1200zł, 2009 kosztuje - 1399zł w Robexie we Wrocławiu na ul. Kromera (koło BP), ze ściągnięciem nie ma problemu.

Pytanie do Was drodzy forumowicze, co z tym fantem zrobić ? W sumie nie dopuszczam już innych możliwości ale może ktoś mnie zaskoczy i ma ciekawą propozycję. Pewnie zaraz rzuci się na mnie kupa ludzi mówiących, że XtC to pospolita rama i oklepana...ale ja chce niezawodnego, sprawdzonego sprzętu z dobrym stosunkiem cena/jakość/waga

Od razu mówię że dziękuje za Kellys'y, Poison'y, Radon'y, Ghost'y i No Saint'y, Cube'y

Dziękuje wszystkim :)

Jestem takiego wzrostu i wagi, że mogę sobie pozwolić na nie czucie czym jadę...

Jeśli 1600g to nie opłaca mi się zmieniać ramy...

Accentinferno, nie chcę ram od tych producentów bo jestem silnie związany z Giantem mimo ogólnej opinii o tej marce i jej polityce gwarancyjnej i każdej innej. Mimo to że teraz wszyscy się rzucili na producentów typu Radon, No Saint to ja wolałbym zostać przy czymś "tradycyjnym". Cube'y są bardzo ładne, wręcz piękne ale jakoś nie urzekły mnie na tyle by się skusić. Nie chcę cukierkowych kolorów i białych komponentów i tego typu spraw tylko dlatego że jest taka moda. Ma być niezawodnie, tradycyjnie i z gustem.

Dokładnie tak... nie sądzę by No Saint w tej wersji posłużył dłużej niż XtC, dlatego właśnie między innymi nie chce No Sainta.

Oglądam te ramki Scotta i jak na razie zostaję przy Giancie, bo wizualnie mi bardziej odpowiada.

Jest napisane wyraźnie że 1400zł to kwota maxymalna jaką chce przeznaczyć na nową ramę i nie czytam nawet postów typu - dołóż, dozbieraj i kup lepszą...równie dobrze moge zbierać do u** śmierci i nic nie kupić.

Nie orientuje się ktoś jak wygląda sprawa z piwotami w 2009 ?

A wiec sprawa z piwotami jest jasna. Gdy kupisz nowa ramę ze sklepu lub od producenta musisz do niej dostać również piwoty. Taka już jest zasada. Do ramki na pewno dostaniesz instrukcje i lakier ale nie jestem pewien czy kartę gwarancyjna. Zgadzam się również z Ironem możne warto poszukać czegoś starszego a również dobrego. W scott-cie tak jest ze zazwyczaj co roku zmienia sie tylko kolorystyka ram. Rzadko geometria oraz waga.

Dobra dobra, z tymi piwotami to głupi nie jestem, jakby nie było to bym kupił tylko z tego co widzę po zdjęciach tej ramy ( 09 ) to tam nawet otworów w ramie nie ma na piwoty...

Dlatego też na teraz zdecydowany jestem na 08' ze względów finansowych, etsetycznych i chyba każdych innych.

Iron jak wyhaczysz gdzieś linka do takowej poniżej 1000zł to chętnie to zobaczę.

Byłem u "giantowców" we Wrocławiu i została im M-ka z 2008 roku, S-ki nie ściągną bo się zaczęli wykręcać, że nie ma w hurtowni...żal.

http://www.giant-bicycles.com/pl-PL/bikes/...ain/3206/34555/ - nie znalazłem lepszego zdjęcia, najedź na miniaturkę i rzuć okiem, ja tam nic nie widzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...