Schwefel Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 MZ pracuje gorzej od Darta, odpuść sobie z miejsca MX Pro kiedyś to był fajny amor ale świat idzie do przodu i są już lepsze a przede wszystkim lżejsze amory Tora 302 Coil ciężka i do tego słabo pracująca, pod swoją wagę dopasujesz ją tylko poprzez wymianę sprężyny a to kosztuje Tora SL Solo Air imho nie warto dopłacać 250zł za samą komorę powietrzną, bo pracą nieróżni się zbytnio od 302 First Air podobnież fajna alternatywa dla Reby, osobiście nie jeździłem ale zbiera dobre opinie na forum Titan ??? nie znam zupełnie tego amora Epicon bardzo fajnie pracuje o czym się przekonałem niedawno, lekki i tani Do zestawienia dodałbym Torę 318 Solo Air z Motion Control o ile jeszcze taką znajdziesz.
Savage Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 A czy jest jakaś większa różnica w kulturze pracy pomiędzy Marzocchi MX PRO a MX PRO LO? Powiedzmy, że te 2kg to jeszcze nie jest jakaś tragedia, sam mam nadwagę i taniej mnie wyjdzie zrzucić 5kg z tyłka niż 0,5 z amora Coraz bardziej zaczyna mi się podobać nieszczęsny RST First Air, w zasadzie brak w sieci jakichkolwiek negatywnych opinii na jego temat. Chciałbym zamówić amor do jutra więc chyba czeka mnie ciężka noc Całą sprawę komplikuje fakt, że tak jak wspomniałem wcześniej, jedyne na czym jeździłem to Capa T6, zupełnie brak mi porównania... RS Tora 318 w zasadzie jest nieosiągalny, tym bardziej że potrzebuję rurę sterową minimum 21cm.
mess Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 tu dwa filmiki znalazlem pokazujace prace mx pro i epicona mx pro http://www.youtube.com/watch?v=KJjY-0K3br4 epicon 09 RLD http://www.youtube.com/watch?v=NJPiAOh-7J4
lukaszs Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 na tym filmie akurat epicon nie ma wielkiego pola do popisu ale faktycznie słycha o nim wiele dobrego więc powinien byc faworytem na tej liście.
Mephistofeles Napisano 7 Września 2009 Napisano 7 Września 2009 Kumpel ma Epicona '08, i jak się mu sag ustawiło prawidłowy to wybierał każdy kamień na drodze, na kierownicy ja nic nie czułem. Regulacja tłumienia działa, na maksymalnym przy małym ciśnieniu nie miał siły powstać , a na minimalnym chodził ładnie.
Swiesu Napisano 9 Września 2009 Napisano 9 Września 2009 Savage, osobiście jakieś 2 miechy temu wymieniłem XCRa na Bombera MX Pro: - po odpowiednim ustawienu ciśnienia w dwóch komorach naprawdę pracuje świetnie. - uszczelki zbierają CAŁY syf jaki się da (aż byłem zdziwiony) - przekonała mnie też reputacja Bombera jak "niezniszczalnego"- a ja amora katuje przez cały rok w każdej pogodzie:) - wersja bez blokady skoku (LO), potrzebne? nie? zależy dla kogo;) w XCR wogóle nie używałem i nie widzę potrzeby dopłacać do blokady;) - regulacja tłumienia powrotu (Rebound) bardzo przydatne trochę czasu mija zanim się dobrze ustawi i wyczuje amor (trochę się namęczyłem) - no i śWIETNIE się prezentuje:P Od siebie mogę go polecić Dobra uznana firma:) Sam szukałem Tory 318 ale nie znalazłem za 800/900zł... A z Bomberka jest zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.