Krzysiu Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 Mam dosyć ciągłego jeżdżenia do sklepu rowerowego w celu kupna nowego suportu!!! kupuje te badziewia za 25 peelenów i starczają mi na miecha może półtora... W tym sezonie padło mi już 5 suportów... Wiem że najlepiej byłoby zinwestować w jakąś korbke i suport na ISIS ale to dopiero w zimie... a do zimy daleko... A JA CHCE JEŹDZIĆ!!!
kos Napisano 31 Sierpnia 2006 Napisano 31 Sierpnia 2006 vp bc82. suport do xc-enduro moze to? spytaj arnika, na pewno pomoże
PoleK Napisano 1 Września 2006 Napisano 1 Września 2006 hehe Ja katuje streecie jakis Noname przez 2miesiace ( teraz kontynuuje bo mialem miesiac przerwy) i dziala... Kumpel katowal jakiegos kinexa za 25zl i sie rozpadal az w koncu padl Wczesniej mialem rpm-a i zakatowal sie po paru miesiacach... Kup jakis najzwyklejszy z alu miskami i 2 lozyskami podwójnie krytymi(tzw. maszynowe) wytrzymac powinien troche chyba ze smigasz Dh/FR albo nie dokrecasz ich wystarczajaco mocno:/ Pozdro PoleK
Krzysiu Napisano 3 Września 2006 Autor Napisano 3 Września 2006 hehe Ja katuje streecie jakis Noname przez 2miesiace ( teraz kontynuuje bo mialem miesiac przerwy) i dziala... Kumpel katowal jakiegos kinexa za 25zl i sie rozpadal az w koncu padl Wczesniej mialem rpm-a i zakatowal sie po paru miesiacach... Kup jakis najzwyklejszy z alu miskami i 2 lozyskami podwójnie krytymi(tzw. maszynowe) wytrzymac powinien troche chyba ze smigasz Dh/FR albo nie dokrecasz ich wystarczajaco mocno:/ Pozdro PoleK Tyle że łożyska mi wytrzymują i miski też... Wałek się gnie i skręca... street- nie na kwadrat. Jakby to było takie proste i tanie to już dawno olałbym kwadrat i jeździł na ISISie... Ale jak pisałem to dopiero w zimie...
kylos91 Napisano 14 Stycznia 2009 Napisano 14 Stycznia 2009 Tak jak w temacie, czyli poszukuję dobrego sprawdzonego suportu do 60 zł. Mocowanie na kwadrat. Byłbym wdzięczny Gwint angielski, mufa 68 mm, oś 113 mm
tobo Napisano 14 Stycznia 2009 Napisano 14 Stycznia 2009 ja bym zmienił określenia na TANI i DOBRY. wg mnie te kryteria spełniają wkłady vp - na dwóch maszynach, w cenie chyba 27 - 30 zł. kiedyś jeździłem więcej i ciut ostrzej, całorocznie i te wkłady dawały radę bez problemu przez jeden sezon. dlaczego przez jeden? bo po roku nie było w środku smaru w maszynówkach oś kręciła się bardzo lekko ale bez luzów - pewnie gdyby zapakować smarowidło do środka łoźysk to wkład taki kręciłby się jeszcze dłużej. mój przebieg roczny to wówczas jakieś 6 tys km. miałem ich przez chyba trzy lub cztery lata moźe ze trzy - nie z powodu awaryjności tylko z powodu zmiany ramy i konieczności skrócenia lub wydłużenia osi. parametry roweru: full o wadze 17-18 kilo jeździec - 75-80 kilo styl jazdy turystyczny.
marcin_ostrów Napisano 14 Stycznia 2009 Napisano 14 Stycznia 2009 Albo coś takiego : http://www.allegro.pl/item499865571_suport..._maszynowe.html M
kylos91 Napisano 14 Stycznia 2009 Napisano 14 Stycznia 2009 Hm ze swojej strony znalazłem taki sprzęt: VP BC-82 Accent BB-7418AL VP BC-73 Czy coś z tego można polecić? Niestety kinex'a nie ma już na allegro
Mod Team Odi Napisano 15 Stycznia 2009 Mod Team Napisano 15 Stycznia 2009 Albo coś takiego : http://www.allegro.pl/item499865571_suport..._maszynowe.html M A ja proponuję zapytać tego sprzedawcę czy jeszcze ma w ofercie suporty Eubico (kiedyś sprzedawał). Są nie do zajechania a do tego tanie i lekkie. Więcej napisałem tutaj: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=17855
marsman Napisano 16 Stycznia 2009 Napisano 16 Stycznia 2009 Niestety kinex'a nie ma już na allegro no i ??? czy Allegro to wszystko co istnieje ??? ostatnio też trochę sprzętu szukałem i czekam na sezon bo większość mogę mieć w sklepie stacjonarnym za mniejszą kasę. to taki mały OT z mojej strony ale powstrzymać się nie mogłem
accentinferno Napisano 16 Stycznia 2009 Napisano 16 Stycznia 2009 Ja polecam truvativ square w cenie 45zł(katalog).
Mateusz2191 Napisano 16 Stycznia 2009 Napisano 16 Stycznia 2009 Ja też brał bym truvativ-a square. 45 zł, a suporcik Ci powinien długo wytrzymać
kylos91 Napisano 17 Stycznia 2009 Napisano 17 Stycznia 2009 Ok Już wybrałem, a mianowicie VP BC-82. Gdy tylko go dostanę podzielę się z Wami moją opinią na jego temat Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc z Waszej strony
maciek3131 Napisano 23 Marca 2009 Napisano 23 Marca 2009 Witam ,odświeżając temat, szukam suportu na kwadrat i chciałbym sie dowiedzieć kto mógł by mi cos polecić. Myślę nad : TRUVATIV SQUARE SHIMANO BB-UN26 ACCENT BB-7420 Oraz suport firmy FUTURA (30zł) który został mi polecony w serwisie. Proszę tylko o odpowiedzi potwierdzone własnym użytkowaniem, a nie przypuszczenia Sezonowo robię koło 4000 km
accentinferno Napisano 23 Marca 2009 Napisano 23 Marca 2009 Tak jak pisałem już 2 miechy temu TRUVATIV SQUARE to cos porządnego:)
creative1989 Napisano 23 Marca 2009 Napisano 23 Marca 2009 SHIMANO BB-UN26 Używam go od 900km, i po 700km zaczął strzelać(na 90% to suport), więc nie polecam.
maciek3131 Napisano 23 Marca 2009 Napisano 23 Marca 2009 Tak jak pisałem już 2 miechy temu TRUVATIV SQUARE to cos porządnego:) nad tym jestem najbardziej przekonany Używam go od 900km, i po 700km zaczął strzelać(na 90% to suport), więc nie polecam. Dzięki za odpowiedz , zawsze więcej argumentów przy doborze. Jeszcze jakieś doświadczenia z suportami ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.