Skocz do zawartości

[suport] Jaki jest dobry suport na kwadrat?

Krzysiu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam dosyć ciągłego jeżdżenia do sklepu rowerowego w celu kupna nowego suportu!!!

kupuje te badziewia za 25 peelenów i starczają mi na miecha może półtora... W tym sezonie padło mi już 5 suportów... Wiem że najlepiej byłoby zinwestować w jakąś korbke i suport na ISIS ale to dopiero w zimie...

a do zimy daleko... A JA CHCE JEŹDZIĆ!!!

Napisano

hehe Ja katuje streecie jakis Noname przez 2miesiace ( teraz kontynuuje bo mialem miesiac przerwy) i dziala...

Kumpel katowal jakiegos kinexa za 25zl i sie rozpadal az w koncu padl

Wczesniej mialem rpm-a i zakatowal sie po paru miesiacach...

Kup jakis najzwyklejszy z alu miskami i 2 lozyskami podwójnie krytymi(tzw. maszynowe) :)

wytrzymac powinien troche chyba ze smigasz Dh/FR albo nie dokrecasz ich wystarczajaco mocno:/

Pozdro

PoleK

Napisano

hehe Ja katuje streecie jakis Noname przez 2miesiace ( teraz kontynuuje bo mialem miesiac przerwy) i dziala...

Kumpel katowal jakiegos kinexa za 25zl i sie rozpadal az w koncu padl

Wczesniej mialem rpm-a i zakatowal sie po paru miesiacach...

Kup jakis najzwyklejszy z alu miskami i 2 lozyskami podwójnie krytymi(tzw. maszynowe) :blush:

wytrzymac powinien troche chyba ze smigasz Dh/FR albo nie dokrecasz ich wystarczajaco mocno:/

Pozdro

PoleK

Tyle że łożyska mi wytrzymują i miski też... Wałek się gnie i skręca...

street- nie na kwadrat.

Jakby to było takie proste i tanie to już dawno olałbym kwadrat i jeździł na ISISie... Ale jak pisałem to dopiero w zimie...

• 2 lata później...
Napisano

Tak jak w temacie, czyli poszukuję dobrego sprawdzonego suportu do 60 zł. Mocowanie na kwadrat. Byłbym wdzięczny :)

Gwint angielski, mufa 68 mm, oś 113 mm

Napisano

ja bym zmienił określenia na TANI i DOBRY.

wg mnie te kryteria spełniają wkłady vp - na dwóch maszynach, w cenie chyba 27 - 30 zł. kiedyś jeździłem więcej i ciut ostrzej, całorocznie i te wkłady dawały radę bez problemu przez jeden sezon. dlaczego przez jeden? bo po roku nie było w środku smaru w maszynówkach :) oś kręciła się bardzo lekko ale bez luzów - pewnie gdyby zapakować smarowidło do środka łoźysk to wkład taki kręciłby się jeszcze dłużej. mój przebieg roczny to wówczas jakieś 6 tys km. miałem ich przez chyba trzy lub cztery lata moźe ze trzy - nie z powodu awaryjności tylko z powodu zmiany ramy i konieczności skrócenia lub wydłużenia osi.

parametry roweru: full o wadze 17-18 kilo

jeździec - 75-80 kilo styl jazdy turystyczny.

Napisano

Hm ze swojej strony znalazłem taki sprzęt:

VP BC-82

Accent BB-7418AL

VP BC-73

Czy coś z tego można polecić? Niestety kinex'a nie ma już na allegro :)

Napisano
Niestety kinex'a nie ma już na allegro :)

no i ???

czy Allegro to wszystko co istnieje ??? ostatnio też trochę sprzętu szukałem i czekam na sezon bo większość mogę mieć w sklepie stacjonarnym za mniejszą kasę.

to taki mały OT z mojej strony ale powstrzymać się nie mogłem ;)

Napisano

Ok ;) Już wybrałem, a mianowicie VP BC-82. Gdy tylko go dostanę podzielę się z Wami moją opinią na jego temat ;) Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za pomoc z Waszej strony ;)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Witam ,odświeżając temat, szukam suportu na kwadrat i chciałbym sie dowiedzieć kto mógł by mi cos polecić. Myślę nad :

TRUVATIV SQUARE

SHIMANO BB-UN26

ACCENT BB-7420

Oraz suport firmy FUTURA (30zł) który został mi polecony w serwisie.

Proszę tylko o odpowiedzi potwierdzone własnym użytkowaniem, a nie przypuszczenia :) Sezonowo robię koło 4000 km

Napisano
Tak jak pisałem już 2 miechy temu TRUVATIV SQUARE to cos porządnego:)

nad tym jestem najbardziej przekonany :D

Używam go od 900km, i po 700km zaczął strzelać(na 90% to suport), więc nie polecam.

Dzięki za odpowiedz , zawsze więcej argumentów przy doborze.

Jeszcze jakieś doświadczenia z suportami ? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...