Skocz do zawartości

[SPD] Adidas Durango czy Shimano M075

Biera

Rekomendowane odpowiedzi

Mimo wszystko shimano :)

Shimano zajmuje sie rowerami i rzeczami z nimi zwiazanymi a adidas... Coz, no szyje ubrania ale jak jest z tymi na rower to nie wiem. Ludzie chwala te m075. Ja osobiscie mam model wyzsze i jestem jeszcze bardziej zadowolony. Naprawde solidne buty nie do zdarcia jesli bedziesz jezdzil tak jak mowisz :D

Sam mam te Shimano i co ja mogę powiedzieć. No polecam je, a co :D Szczerze mówiąc (pisząc :P) nie sądzę, abyś o tych butach Adidasa znalazł dużo opinii. O M075 jest ich mnóstwo, więc myślę, że lepiej kupić coś sprawdzonego, niż troszkę ryzykować :)

Głos na Shimano... Sprawdzone, chwalone, pewniejszy wybór :) Zresztą Adidas zwykle nalicza sobie nieco zbyt wysokie opłaty za sam napis "Adidas", kto wie ile te buty rzeczywiście są warte po odliczeniu nieco chyba wyższej niż u Shimano opłaty za renomę marki :D

To bierz Shimano. Adidasowi zdarzały się wpadki, jeśli chodzi o buty MTB. Było nawet ostatnio w wątku na preclu. Podobno dosyć szybko wyłamują się blaszki do przykręcania bloków. I miało to miejsce w różnych modelach. W ogóle Adidas chyba nie ma szczęścia do branży rowerowej, ktoś też narzekał na ich rękawiczki za jedyne 160zł, które przecierają się po 2 miesiącach. Te M075 będą chyba lepszym wyborem. Przynajmniej wiadomo, czego można(lub nie) od nich oczekiwać.

pozdr

A ja bym wolał Adidasa.Po pierwsze shimano -brzydkie chyba wszystkie modele mało które mi się podobają ,no ale o gustach się nie dyskutuje.A co do trwałości Adidasa koleżanka miała z 4 lata i brak jakichkolwiek zastrzeżeń niestety nie znam modelu.Rzepy trzymały dobrze,buty się nie nigdzie nie pruły,wygodne.Także ja osobiście wolał bym te adasie.

A co do tego nigdy nie miało to miejsca w jej butach

. Podobno dosyć szybko wyłamują się blaszki do przykręcania bloków. I miało to miejsce w różnych modelach

mialem/mam trzy pary adidasów - el moro mid I el moro mid III i jaltony. dla porównania także shimano shm 56. wszystkie te buty użytkowane turystycznie i do turystyki przeznaczone. shimano siedziały na nodze troszkę jak (za) wygodne kapcie, mniejsza efektywność pedałowania. adidasy taki sam komfort noszenia ale za to efektywność przy pedałowaniu większa, podeszwa sztywniejsza.

awaryjność: w shimano pękły podeszwy, a dokładnie zewnętrzna warstwa gumy w środkowej części stopy - nie zakłóca to jednak ich eksploatacji (poza świadomością że jest taki problem). adidasy (chodzi o el moro) bez uszczerbku znoszą użytkowanie.

wzronictwo obu firm - shimano bardziej jak mundurki w Chinach - nudna jednolitość jak dla mnie.

przejechałem prawie 13000km na m075 i ogólnie nie jest źle, bo są wygodne, rzepy dobrze trzymaja. natomiast nie wyglądają zbyt ciekawie, rozrywa się troche ta siatka po bokach i na czubku robią się wgnioty, podeszwa w sumie też nie jest kosmicznie sztywna :D teraz nie dałbym za te buty więcej niż 150zl, więc jak masz w tej cenie albo taniej to myślę, że możesz brać :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...