Biera Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Mam do wyboru dwie pary butów w tej samej cenie: Adidas Durango i Shimano M075 Jak sądzicie które warto wybrać? kolory mnie nie interesują buty do okazjonalnych maratonów, turystyki rowerowej i szeroko pojętego xc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Mimo wszystko shimano Shimano zajmuje sie rowerami i rzeczami z nimi zwiazanymi a adidas... Coz, no szyje ubrania ale jak jest z tymi na rower to nie wiem. Ludzie chwala te m075. Ja osobiscie mam model wyzsze i jestem jeszcze bardziej zadowolony. Naprawde solidne buty nie do zdarcia jesli bedziesz jezdzil tak jak mowisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Sam mam te Shimano i co ja mogę powiedzieć. No polecam je, a co Szczerze mówiąc (pisząc ) nie sądzę, abyś o tych butach Adidasa znalazł dużo opinii. O M075 jest ich mnóstwo, więc myślę, że lepiej kupić coś sprawdzonego, niż troszkę ryzykować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Tak naprawde moja rada jest taka, zebys pare zlotych doplacil i mial klamre zamiast jednego rzepu Mimo wszystko klamra lepiej trzyma i jest pewniej Ja mialem tez m075 kupowac ale juz wolalem dozbierac troszke pieniedzy Nie zaluje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolaxp Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Tak samo polecam Shimano które też posiadam ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Booo Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Głos na Shimano... Sprawdzone, chwalone, pewniejszy wybór Zresztą Adidas zwykle nalicza sobie nieco zbyt wysokie opłaty za sam napis "Adidas", kto wie ile te buty rzeczywiście są warte po odliczeniu nieco chyba wyższej niż u Shimano opłaty za renomę marki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 kwestie cenowe trzeba odpuścić, jak już mówiłem obie pary butów mam w tej samej cenie (i to sporo niższej od sklepowej) dozbieranie do klamry pewnie zdwoiłoby mi cenę co niezabardzo mi się opyla:P ktoś miał do czynienia z tymi adidasami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artro Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Ja za swoje m085 z klamra zaplacilem 230zl z przesylka czy ja wiem czy to tak wiecej niz m075? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Artro, poleciłbym Ci przeczytać post Biery uważnie Napisał przecież, że może mieć obie pary w tej samej cenie i w dodatku o wiele niższej, niż sklepowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
premier2 Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 To bierz Shimano. Adidasowi zdarzały się wpadki, jeśli chodzi o buty MTB. Było nawet ostatnio w wątku na preclu. Podobno dosyć szybko wyłamują się blaszki do przykręcania bloków. I miało to miejsce w różnych modelach. W ogóle Adidas chyba nie ma szczęścia do branży rowerowej, ktoś też narzekał na ich rękawiczki za jedyne 160zł, które przecierają się po 2 miesiącach. Te M075 będą chyba lepszym wyborem. Przynajmniej wiadomo, czego można(lub nie) od nich oczekiwać. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 A ja bym wolał Adidasa.Po pierwsze shimano -brzydkie chyba wszystkie modele mało które mi się podobają ,no ale o gustach się nie dyskutuje.A co do trwałości Adidasa koleżanka miała z 4 lata i brak jakichkolwiek zastrzeżeń niestety nie znam modelu.Rzepy trzymały dobrze,buty się nie nigdzie nie pruły,wygodne.Także ja osobiście wolał bym te adasie. A co do tego nigdy nie miało to miejsca w jej butach . Podobno dosyć szybko wyłamują się blaszki do przykręcania bloków. I miało to miejsce w różnych modelach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 mialem/mam trzy pary adidasów - el moro mid I el moro mid III i jaltony. dla porównania także shimano shm 56. wszystkie te buty użytkowane turystycznie i do turystyki przeznaczone. shimano siedziały na nodze troszkę jak (za) wygodne kapcie, mniejsza efektywność pedałowania. adidasy taki sam komfort noszenia ale za to efektywność przy pedałowaniu większa, podeszwa sztywniejsza. awaryjność: w shimano pękły podeszwy, a dokładnie zewnętrzna warstwa gumy w środkowej części stopy - nie zakłóca to jednak ich eksploatacji (poza świadomością że jest taki problem). adidasy (chodzi o el moro) bez uszczerbku znoszą użytkowanie. wzronictwo obu firm - shimano bardziej jak mundurki w Chinach - nudna jednolitość jak dla mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 Ja tez ja większość polecam shimano i radzę ci dozbierać do modelu m 085 ponieważ ja zapłaciłem za niego w sklepie 244zł ale na aukcjach allegro jest na kup teraz za 199zł. Serdecznie je polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 przejechałem prawie 13000km na m075 i ogólnie nie jest źle, bo są wygodne, rzepy dobrze trzymaja. natomiast nie wyglądają zbyt ciekawie, rozrywa się troche ta siatka po bokach i na czubku robią się wgnioty, podeszwa w sumie też nie jest kosmicznie sztywna teraz nie dałbym za te buty więcej niż 150zl, więc jak masz w tej cenie albo taniej to myślę, że możesz brać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.