bartburek Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Witam Jestem tu nowy. Przeszukiwałem forum, ale nie znalazłem odp. na mój problem. Mianowicie, troche przez przypadek stałem się właścicielem roweru szosowego z 2006 r. na osprzęcie Shimano Sora (3x8). W tym rowerze chcę koniecznie wymienić kierownicę z szosowej na prostą (z roweru górskiego lub podobną). Z wymianą kierownicy problemu nie bedzie, ale co z hamulcami? Hamulce szosowe muszą zostac, bo nie ma piwotów na inne, ale klamkomanetki szosowe muszę usunąć. Czy jeżeli założę w ich miejsce np. klamkomanetki Alivio, to całość bedzie dobrze działać. Spotkałem sie z opinią, że hamulce mogą chodzić b. ciężko i być mało skuteczne. Co o tym sądzicie? Z góry dziękuję za odpowiedź.
Biera Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Proszę o zapoznanie się z regulaminem temat poprawiony
bendus Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Klamki przenaczone do V-brake'ów nie za bardzo będą działać z hamulcami szosowymi. Układy różnią się ilościa wybieranej linki. Poszukaj klamek do Canti - one powinny pasować.
wildix Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 albo coś w stylu tektro eclipse gdzie mozna tę ilość regulować
grzegorz1974paszek Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Z DC LX - nie za bardzo - próbowałem. Teraz mam takie Po wymianie kiery na prostą - rower nie będzie za krótki?
wildix Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 będziesz mniej pochylony, a chyba po to wymieniasz kiere
marcin_ostrów Napisano 8 Stycznia 2009 Napisano 8 Stycznia 2009 Klamki : http://www.sklep.bikestacja.pl/product_inf...roducts_id=1741 I do tego jakies manetki na prostą kierę , np sl-r440 M
bartburek Napisano 8 Stycznia 2009 Autor Napisano 8 Stycznia 2009 Dziękuję b. za odpowiedzi. Tak, wiem, że pozycja się zmieni. Dla mnie to Ok. Co do klamek, rozumiem, że powienienm wybrać jakieś stare cantilever, dzięki. Chciałoby się rzec: owocny pierwszy raz... na forum, oczywiście.
sztywnyjakszosowka Napisano 17 Stycznia 2009 Napisano 17 Stycznia 2009 Jak zmienisz to dojrzejesz że wymiana to błąd .Jazda na szosie / dystanse / z możliwością jednego chwytu ? Parażka po całości
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.