Skocz do zawartości

[hamulce hydrauliczne XT 08] problem: nie cofające się tłoki na mrozie

wastedqba

Rekomendowane odpowiedzi

Ups, widzę, że nie tylko ja mam problem z puchnącymi klamkami, niewracającymi zaciskami, ocieraniem zacisków o tarcze :P Co prawda w zimie nie jeżdżę ale byłem ostatnio przygotować rower na wiosenne katowanie i zauważyłem, że mam te same problemy z XT'08 (rower stoi w garażu i czasem temperatura spada znacznie) Na razie się tym nie przejąłem zbytnio bo ważniejsze rzeczy do zrobienia przy rowerze są, ale perspektywa jazdy z piszczącymi hamulcami nie bardzo mi odpowiada :icon_wink: Czy udało Wam się rozwiązać ten problem? Jeśli tak to w jaki sposób? Czy ureguluje się to samo po podwyższeniu temperatury i czy komuś udało się to naprawić w domu a nie w serwisie? No, pytań wiele ale w ważnej sprawie :) Pozdrawiam wszystkich i miłej niedzieli!

Hmm śmigam na XTRkach nawet przy -20, drugi rok i żadnej różnicy w działaniu nie odnotowałem. Teraz się cieszę że dołożyłem i kupiłem je:) Co Ciekawe przy takich -15 mój FOX jest troszkę zmulony, natomiast recon kumpla kompletnie zamarza:D można skakać na przednim kole a ugnie się raptem 2 cm :)

Mi zarówno Marcok MX, 66 jak i Fox Vanilla (damper) chodzą. Najbardziej zamula MX (wiadomo najtańszy) reszta zdecydowanie mniej.

Co do XTRów to na pewno będą działały. Ja żałuję że kupiłem XT zamiast nowego Sainta ale jak go kupowałem to jeszcze Sainty nie wyszły. Nowe XTRy są w ogóle produkowane z mocowaniem PM?

Mi zarówno Marcok MX, 66 jak i Fox Vanilla (damper) chodzą. Najbardziej zamula MX (wiadomo najtańszy) reszta zdecydowanie mniej.

Co do XTRów to na pewno będą działały. Ja żałuję że kupiłem XT zamiast nowego Sainta ale jak go kupowałem to jeszcze Sainty nie wyszły. Nowe XTRy są w ogóle produkowane z mocowaniem PM?

Są. Model br-m975P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...