Robert Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Na start wielkie podziękowania dla Geverki i Hudego za nieocenioną pomoc rama: Leader Fox Rover '03 amortyzator przedni: RST Aerosa TL przerzutka tył: Shimano Alivio manetki / klamka: Shimano ST-EF50 przerzutka przód: Shiamno Alivio łańcuch: Shimano IG90 kaseta: Shimano HG40 korba: Truvativ FiveD suport: Kinex hamulce: Avid Single Digit 3 piasty p/t: KK / Shimano FH-RM 30 szprychy: DT Swiss Champion obręcze: WTB DX23 opony: Continental Vertical dętki: Decathlon stery: Cane Creek C2 mostek: Truvativ Team kierownica: Truvativ Team chyty: Velo Vice Grip sztyca: Accent SP-408 zacisk sztycy: Giant Road siodło: Selle Italia XR Light pedały: Shimano PD-520 linki i pancerze: Accent Sprzęt mocno sentymentalny, wiele świetnych wspomnień zmusiło mnie do naprawy ramy i złożenia tego roweru W pewnym stopniu należy też do Geverki można określić go jako własność wspólną książkę napisać można o tym co ta rama przeszła A teraz słów kilka Rower choć jeszcze w ostatecznej fazie składania (czekam na kierownicę i kilka gratów) tworzony z myślą o zimie i dojeżdżaniu do szkoły z tym że powstał problem. Mimo nie założonych jeszcze kilku części podoba mi się tak bardzo, że aż będzie mi go trochę żal A teraz o rozwiązaniach, amortyzator jest przerobiony. Mianowicie będąc dla mnie zbyt twardym sprężyna pozostała w jednej golenii wraz z regulacją skoku. Druga jest prawie pusta. Pozostał jakiś tam elastomerowy tłumik powrotu. Sztyca została wypolerowana dla względów estetycznych i opłaciło się. Jednak chyba będzie wymagała wymiany, zależnie jak spisze się prowizoryczna redukcja z puszki Bo sama sztyca ma 27mm szerokości a podsiodłowa ma 27,2mm, ale fakt faktem że jak na razie się trzyma nieźle, mam nadzieję że tak pozostanie. Dużą zaletą jest to że łańcuchów i kaset starczy mi do końca życia Sporo ich leży ale te są chyba najlepszymi jakie mam Ostatnim problemem jest siodło bo ciągle się wymienia z KTM-em uroki posiadania jednego, mam nadzieję też że uda się to zweryfikować. Zdjęcia będą jak już rower będzie gotowy, jak tylko znajdę redukcję przedniej przerzutki ostatnia niewiadoma to jest. Opinie mile widziane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gevera Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Noo ^^ jak ja się cieszę, że Foksik na kółeczkach ^^ To selle italia i truvativ ma sie do całej reszty jak... z resztą, sam wiesz (; Co ja będę mówić, sam wiesz, że w Foksiku widziałam pierwsze spd Mam nadzieje, że tył dobry jest po prostowaniu? (: Przytul Foksika ode mnie ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Prosty tak jak kółka od Ciebie! właśnie o tym zapomniałem, wielkie podziękowania dla Panów z BioBike za podjęcie się naprawy ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 A gdzie fotki !? ;P Fajna treningówka, złożona rozsądnie, napędu przynajmniej nie będzie szkoda w zimie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 6 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 No, no, wreszcie się do przodu, teraz czekamy na zdjęcia. BTW, a co z barankiem i SS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 6 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Zdjęcia jak tylko kierownica przyjdzie Dzień, może dwa Pomysł baranka przepadł z powodu emmm... trudności technicznych nazwanych klamkomanetkami a raczej ich ceną. A single? Po co skoro mogę mieć napęd jestem wygodny a serwis mi nie straszny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Wsiądziesz na mój to pogadamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 7 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Zobaczymy może wtedy będę myślał, jak na razie jest fajnie. Chyba że zrobi to na mnie olbrzymie wrażenie Redukcja prowizoryczna przedniej przerzutki jest jak oryginał nie trzyma ale jakoś trzyma, a kierownica nie przyszła... ku mojemu rozgoryczeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 14 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 http://img228.imageshack.us/my.php?image=zdjcia0026ui0.jpg Jest i zdjęcie wybaczcie jakość, ale to tylko telefon. Odwiedzając czasem moją stronkę na pewno i zdjęcia się pojawią Co do samego roweru, jeździ pierwszy test zaliczony i jest mega. Napęd pracuje tak jak powinien, jedynie amortyzator wymaga pokombinowania. Nawet redukcja oryginalną udało się zdobyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 http://picasaweb.google.pl/kwiatkowski.robert/LeaderFox# doczekał się wreszcie oficjalnej prezentacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Fajny pomykacz Moj drugi rower nawet w polowie nie jest taki efektowny a wazy, ze ho ho ho... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 7 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 Dzięki za miłe słowo, zapomniałem jeszcze dopisać. W najbliższym czasie dostanie jeszcze czerwone dartmoory bolt-on taki smaczek, a że rower będzie zostawał najpewniej na zewnątrz to muszę usunąć wszystkie szybkozamykacze. Jeszcze chętnie bym odnalazł srebrną sztycę truvativ team, ale to ciężko osiągalny bajer. Niby do kupienia, ale nigdzie nie spotkałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.