Skocz do zawartości

[suport]truvativ-łożyska

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam!!!mam taki suport jak jak na załączonym zdjęciu,i nie wiem jak z niego wyjąć łożyska tutaj na zdjecium są już zdjęte a ja chciałbym sie dowiedziec jak je zdjąc.mysle że mi pomożecie!!!

post-114234-1231168156_thumb.jpg

Napisano

Ja kiedyś się bawiłem w regenerację suportu ale to był jakiś Accent. Jak możesz to zrób zdjęcie w kilku ujęciach. Ja swój suport rozebrałem w 15 minut albo nawet krócej. O ile mnie pamięć nie zawodzi to musisz zbić tą część z gwintem z tulei. W accencie to było mocowane za pomocą szczeliwa do łożysk, więc przed złożeniem musiałbyś się w takie coś zaopatrzyć. Takie szczeliwo ma jeszcze jedną zaletę, likwiduje minimalne luzy.

• 2 miesiące temu...
Napisano

Witam tak więc zeby dostać się do łożysk trzeba wybic miski.Pierścienie o których mowa są nabijane na ciepło i podczas ochładzania zaciskają się na osi. Ja rozciĄłem pierścienie (mam możliwość takie dorobić) i ściągnełem łożyska. i TU zaczyna się problem ponieważ trudno znaleźć takie łożyska (31mm, na 21,5mm, na 7mm szerokości [tak mierzone] ). Jakby ktoś znalazł takie to proszę o kontakt.albo jak ktoś ma takowy suport giga pipe z złamamą osią a łożyska sa ok to też wezmę. pozdro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...