ernest Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 witam!!!mam taki suport jak jak na załączonym zdjęciu,i nie wiem jak z niego wyjąć łożyska tutaj na zdjecium są już zdjęte a ja chciałbym sie dowiedziec jak je zdjąc.mysle że mi pomożecie!!!
accentinferno Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Samemu jest to cięzko zrobić bo należy je wybić. Ja nie radze ci się w to bawić bo bardzo łatwo jest to uszkodzić.
c1ach Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 I co z tego ten suport i tak jest pewnie zużyty i można się pobawić, kto normalny wyciąga dobry suport i go rozbiera? Pomyśl trochę
Przeor Napisano 5 Stycznia 2009 Napisano 5 Stycznia 2009 Ja kiedyś się bawiłem w regenerację suportu ale to był jakiś Accent. Jak możesz to zrób zdjęcie w kilku ujęciach. Ja swój suport rozebrałem w 15 minut albo nawet krócej. O ile mnie pamięć nie zawodzi to musisz zbić tą część z gwintem z tulei. W accencie to było mocowane za pomocą szczeliwa do łożysk, więc przed złożeniem musiałbyś się w takie coś zaopatrzyć. Takie szczeliwo ma jeszcze jedną zaletę, likwiduje minimalne luzy.
aqqs Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 Witam tak więc zeby dostać się do łożysk trzeba wybic miski.Pierścienie o których mowa są nabijane na ciepło i podczas ochładzania zaciskają się na osi. Ja rozciĄłem pierścienie (mam możliwość takie dorobić) i ściągnełem łożyska. i TU zaczyna się problem ponieważ trudno znaleźć takie łożyska (31mm, na 21,5mm, na 7mm szerokości [tak mierzone] ). Jakby ktoś znalazł takie to proszę o kontakt.albo jak ktoś ma takowy suport giga pipe z złamamą osią a łożyska sa ok to też wezmę. pozdro
Umil Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 http://www.stozek.pl/index.php Tutaj mają szeroki wybór łożysk, zdaje mi się, że znajdziesz co potrzebujesz. Gdzieś na forum widziałem lin k do innej stronki tam to dopiero było dużo tego no i do wszystkiego były zdjęcia
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.