Gevera Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Na początek, wielkie podziękowania za pomoc w złożeniu mojej pięknej dla Roberta, Hudego i Roberta-mojego taty (; Pomnik Wam postawię! Rama: Felt Q250 (błękitna) Amortyzator: Rock Shox Tora 318 Obręcze: Alexrims FD26 Piasty: przód NS Roller / tył NS Coaster Zaciski: NS Szprychy: DT Opony: WTB VelociRaptor Dętki: Panaracer Pedały: Time Atac Alium Korba: Truvativ X Flow Kaseta: Sram PG 950 Łańcuch: Sram PC 951 Przerzutki: Sram X7 / Sram X7 Hamulce: Avid Juicy 3 / Avid Juicy 3 Sztyca: Felt (?) Zacisk: BBB Thestrangler Siodło: Velo Stery: Cane Creek ZS-2 Mostek: Felt (?) Kierownica: Felt (?) Manetki: Sram X9 Pancerze: Jagwire Suport: Truvativ Square Chwyty: Dartmoor Shadow (i niech nazwa Was nie zmyli, bo są białe) Felciachna służy do wszystkiego, ale głównie trafia w górki, których mam nie mało. Gdyby nie w/w Panowie, wszystko wyniosłoby ponad 3 tys zł, i dalej bym składała, albo musiałabym pożegnać się z deską (; Rowerek początkowo był rowerkiem ze sklepu, tj. z RST i SISem Mam zamiar dorobić się białego siodła (ktoś coś poleci w okolicy 100 zł?), rurek Truvativ Team (wszystko ładnie, ale gdzie mogę dostać sztycę? kierownica ma być gięta!) i przemalować forczka na biało. Naklejki z obręczy/forczka znikną, bo rowerek ma wyglądać na rowerek dla dziewczynki (nie sugerować się tym, że jestem pełnoletnia, maluję rzęsy, znam ortografię i czytam sporo książek. tak naprawdę to ja noszę kolczyki-białe kotki z kokardeczkami czerwonymi na uszkach...) Waga. Drażliwy temat (; jeśli ktoś z Was jest w stanie podać przybliżoną wagę mojego rowerku, będę wdzięczna, jednak nie jest to dla mnie szczególnie ważne, bo nie stać mnie na odchudzanie roweru, a sama lekka nie jestem. Oprócz wyglądu, celem było wyeliminowanie Shimano, coś mam do nich uraz psychiczny, a klamka Avidów i manetki od RS i Srama idealnie się komponują, zajmują mało miejsca i wyglądają jak stworzone do bycia razem. Foty bez łańcucha/kasety i przewodów na zipach (niebieskie) i końcówek linek (niebieskie!), a gripy białe, tylko brudne (; http://img214.imageshack.us/my.php?image=dsc00227me4.jpg http://img212.imageshack.us/my.php?image=feltuc2.png a to jej początek http://picasaweb.google.pl/kwiatkowski.rob...543978516795042 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Co za metamorfoza. Waga roweru w okolicach 12,4kg? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ciastkorz Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Właśnie, co za metamorfoza. Gratulacje! (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Fajnie Pomnik mieć będę A teraz do rzeczy Wiesz że mi się podoba i to bardzo. Z resztą znasz mój komentarz o tym że to rower dziewczynki Ze spraw technicznych dla czepialskich powiem tylko że prowadzenie przedniego przewodu hamulca jest już poprawione A cała reszta do wykończenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba66 Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 No no, cóż za metamorfoza! Super rowerek. Szczególnie ten kolor ramy!! Też taki chce Co do wagi to wg mnie bliżej tam 13kg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Nie zrywaj nalepek z kół ! Teraz są szybsze ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Ten rower z koncepcji nie ma być full lanserską maszyną wyścigową i mówi to nadworny mechanik Ma być ładnie i estetycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Tutaj białe siodełka http://sports.shop.ebay.co.uk/items/_W0QQ_...p;_osacat=22693 i pozwole sobie wyjaśnic - nie chodzi o deske do prasowania . I jeszcze do kompletu pedały. http://cgi.ebay.de/Crank-Brothers-Smarty-W...A1%7C240%3A1318 chociaż do roweru pewnie bardzie by pasowały Cukierki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 fajny amor ! Ogólnie fajny rowerek, tylko szkoda, że raczej troche przycieżkawy no, ale jak się nadmiernie nie ścigasz to nie widzę większego sensu odchudzania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norty Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 ladny rowerek,ladnie poskladany zycze milych chwil spedzonych na nim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Wszystkie Felty są śliczne Rowerek poskładany "z głową" i bardzo mi się podoba. Co do wagi roweru - daję mu na oko 14kg. W przyszłości będzie można pomyśleć o zmianie opon na Racing Ralphy i dętek na Schwalbe XX-light. Pozwoli to obciąć 800 gram. Nie warto wymieniać reszty części dla zmniejszenia wagi, bo tego nie odczujesz. Ale na lekkie opony i dętki warto dać się naciągnąć, bo różnica jest kolosalna już po zmianie dętek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sel Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Zacny rowerek tylko te gripy mogłby być bielsze ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry-peek Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 'Na zywo' rowerek robi jeszcze lepsze wrazenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 A najlepsze jest to, że będzie jeszcze lepiej Sel, chwyty można bez problemu domyć wbrew temu co mówią o białych chwytach http://portal.bikefoto.pl/rower/zdjecie/27.../niezalogowany/ tak wyglądają moje przy niedużym nakładzie pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gevera Napisano 5 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Cieszy mnie, że nie tylko mi się podoba maszynka ^^ Andrew, właśnie o to chodziło: dobre części kupić, ale nie przepłacić. Co do opon, dętek, zmienię je, jak te się skończą, ale chwilowo bieżnik trzyma się dobrze, więc ten zakup przełożę gdzieś na lato (: Harry, ooj, żebyś wiedział... Dzisiaj latałam po szkole, skakałam z radości i wszystkim foty pokazywałam Napęd przyszedł rano, aż się zastanawiałam czy iść do szkoły (; kaseta + łańcuch + spinka (nowe, nie martwić się ) 100 zł (: http://www.allegro.pl/item517236389_siodlo...nowy_model.html co myślicie o tym? albo, jak usunąć ten napis? bo jest ładne na żywo, nawet dotykałam (; i tanie jak na białe. tylko czy posłuży? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Napis usuniesz, odcinając ten kawałek skóry, innego sposobu nie ma. (mogę się mylić) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hudy Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Gev - już zmyłem napis z tego siodełka Tym co wąchałaś (sztyca niestety się nie poddała) A mi się łezka w oku kręci jak pomyślę co przeżyłem z tymi kołami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 jeżeli napisz jest nadrukowany można zmyć go benzyną ekstrakcyjną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 5 Stycznia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Gevera ładniusi ten twój felcik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nawrotek Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 a mi się napisy na częściach podobają, ale wiadomo, o gustach się nie dyskutuje Forka pomaluj pod kolor ramy i już całkiem będzie cud miód. Na Westerplatte u nas w Ś-cy jest sklep z lakierami, i tam Ci dobiorą pod kolor ramy. Wtedy będzie całkiem Ale koła zooostaaww, ładny jest ten żółty kolorek, nadaje rowerkowi charakteru, całe czarne będą bezpłciowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuku Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Ładny, naprawdę ładny Błękitny kolor ramy, klasyczny wygląd Tory i do tego żółte naklejki na obręczach - nieźle Co do wagi, będzie ważył pewnie z 14kg, bo ciężkie koła, amor, korba, dętki i opony, ale za to solidne i sprawdzone. Jeśli się nie ścigasz, to pewnie długo Ci posłużą ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 5 Stycznia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Taki cukierkowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtekmtb Napisano 8 Marca 2009 Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Białe siodełko będzie ładnie wyglądać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gevera Napisano 14 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 Więc Felciachna pojeżdżona już trochu (; Aktualne 100mm jest całkiem, całkiem zacne, trochę się zastanawialiśmy jak będzie z wyższym forczkiem niż poprzedni, ale rowerek baardzo grzeczny. Jako że część nawyków mi została z jazd z Radzieckim Sprzętem Turystycznym, full mi niepotrzebny Hebelki spisują się zacnie (oprócz tego że żaden zapalony wszystkowiedzący rowerzysta, nawet posiadający j3 nie wiedział że mają pokrętło od skoku klamki... imbus i heble jak żyleta...), tylko "trochę" popiskują jak zarzynana krowa. Albo wół. Albo prosie. Albo jak dziewica gdy wampiry są na łowach, no matter. Przerzutka tył... Albo najmniejsza zębatka, albo największa. Widać sprzęcik lubi jasne sytuacje, tylko dlaczego to wymaga ode mnie zatrzymania się i powolnej, cierpliwej zmiany przełożeń... Nie umiem cholery wyregulować i już, a czasami jak próbuję ścignąć jakiegoś dziadka na szosce, to mi łańcuch spada. Widać Felciachna zapomniała że to JA mam władzę, a nie ona... Cóż, przyjedzie Robert i pokaże rządy absolutne Razem z Felciachną zgubiłyśmy... No, kilka kg tak więc ciężko ocenić czyja to zasługa, że się tak gładko śmiga-jej czy moja? Bo na pewno nie tych opon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik Napisano 14 Maja 2009 Udostępnij Napisano 14 Maja 2009 No to teraz czas na zdjęcie w słoneczku i przy ciekawym krajobrazie Rowerek faktycznie zacny i osprzętowo dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.