Skocz do zawartości

[Rowerka] Felt Geverki (:

Gevera

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek, wielkie podziękowania za pomoc w złożeniu mojej pięknej dla Roberta, Hudego i Roberta-mojego taty (; Pomnik Wam postawię!

Rama: Felt Q250 (błękitna)

Amortyzator: Rock Shox Tora 318

Obręcze: Alexrims FD26

Piasty: przód NS Roller / tył NS Coaster

Zaciski: NS

Szprychy: DT

Opony: WTB VelociRaptor

Dętki: Panaracer

Pedały: Time Atac Alium

Korba: Truvativ X Flow

Kaseta: Sram PG 950

Łańcuch: Sram PC 951

Przerzutki: Sram X7 / Sram X7

Hamulce: Avid Juicy 3 / Avid Juicy 3

Sztyca: Felt (?)

Zacisk: BBB Thestrangler

Siodło: Velo

Stery: Cane Creek ZS-2

Mostek: Felt (?)

Kierownica: Felt (?)

Manetki: Sram X9

Pancerze: Jagwire

Suport: Truvativ Square

Chwyty: Dartmoor Shadow (i niech nazwa Was nie zmyli, bo są białe)

Felciachna służy do wszystkiego, ale głównie trafia w górki, których mam nie mało. Gdyby nie w/w Panowie, wszystko wyniosłoby ponad 3 tys zł, i dalej bym składała, albo musiałabym pożegnać się z deską (; Rowerek początkowo był rowerkiem ze sklepu, tj. z RST i SISem :)

Mam zamiar dorobić się białego siodła (ktoś coś poleci w okolicy 100 zł?), rurek Truvativ Team (wszystko ładnie, ale gdzie mogę dostać sztycę? kierownica ma być gięta!) i przemalować forczka na biało. Naklejki z obręczy/forczka znikną, bo rowerek ma wyglądać na rowerek dla dziewczynki (nie sugerować się tym, że jestem pełnoletnia, maluję rzęsy, znam ortografię i czytam sporo książek. tak naprawdę to ja noszę kolczyki-białe kotki z kokardeczkami czerwonymi na uszkach...)

Waga. Drażliwy temat (; jeśli ktoś z Was jest w stanie podać przybliżoną wagę mojego rowerku, będę wdzięczna, jednak nie jest to dla mnie szczególnie ważne, bo nie stać mnie na odchudzanie roweru, a sama lekka nie jestem.

Oprócz wyglądu, celem było wyeliminowanie Shimano, coś mam do nich uraz psychiczny, a klamka Avidów i manetki od RS i Srama idealnie się komponują, zajmują mało miejsca i wyglądają jak stworzone do bycia razem.

Foty bez łańcucha/kasety i przewodów na zipach (niebieskie) i końcówek linek (niebieskie!), a gripy białe, tylko brudne (;

http://img214.imageshack.us/my.php?image=dsc00227me4.jpg

http://img212.imageshack.us/my.php?image=feltuc2.png

a to jej początek

http://picasaweb.google.pl/kwiatkowski.rob...543978516795042

Fajnie :) Pomnik mieć będę :D A teraz do rzeczy :) Wiesz że mi się podoba i to bardzo. Z resztą znasz mój komentarz o tym że to rower dziewczynki :)

Ze spraw technicznych dla czepialskich powiem tylko że prowadzenie przedniego przewodu hamulca jest już poprawione ;) A cała reszta do wykończenia :)

Tutaj białe siodełka http://sports.shop.ebay.co.uk/items/_W0QQ_...p;_osacat=22693 i pozwole sobie wyjaśnic - nie chodzi o deske do prasowania ;) . I jeszcze do kompletu pedały. http://cgi.ebay.de/Crank-Brothers-Smarty-W...A1%7C240%3A1318 chociaż do roweru pewnie bardzie by pasowały Cukierki.

Wszystkie Felty są śliczne ;)

Rowerek poskładany "z głową" i bardzo mi się podoba.

Co do wagi roweru - daję mu na oko 14kg.

W przyszłości będzie można pomyśleć o zmianie opon na Racing Ralphy i dętek na Schwalbe XX-light. Pozwoli to obciąć 800 gram.

Nie warto wymieniać reszty części dla zmniejszenia wagi, bo tego nie odczujesz. Ale na lekkie opony i dętki warto dać się naciągnąć, bo różnica jest kolosalna już po zmianie dętek.

Cieszy mnie, że nie tylko mi się podoba maszynka ^^

Andrew, właśnie o to chodziło: dobre części kupić, ale nie przepłacić. Co do opon, dętek, zmienię je, jak te się skończą, ale chwilowo bieżnik trzyma się dobrze, więc ten zakup przełożę gdzieś na lato (:

Harry, ooj, żebyś wiedział... Dzisiaj latałam po szkole, skakałam z radości i wszystkim foty pokazywałam ;)

Napęd przyszedł rano, aż się zastanawiałam czy iść do szkoły (; kaseta + łańcuch + spinka (nowe, nie martwić się ;)) 100 zł (:

http://www.allegro.pl/item517236389_siodlo...nowy_model.html co myślicie o tym? albo, jak usunąć ten napis? bo jest ładne na żywo, nawet dotykałam (; i tanie jak na białe. tylko czy posłuży?

a mi się napisy na częściach podobają, ale wiadomo, o gustach się nie dyskutuje :)

Forka pomaluj pod kolor ramy i już całkiem będzie cud miód. Na Westerplatte u nas w Ś-cy jest sklep z lakierami, i tam Ci dobiorą pod kolor ramy.

Wtedy będzie całkiem :)

Ale koła zooostaaww, ładny jest ten żółty kolorek, nadaje rowerkowi charakteru, całe czarne będą bezpłciowe :)

Ładny, naprawdę ładny :icon_mrgreen:

Błękitny kolor ramy, klasyczny wygląd Tory i do tego żółte naklejki na obręczach - nieźle :D

Co do wagi, będzie ważył pewnie z 14kg, bo ciężkie koła, amor, korba, dętki i opony, ale za to solidne i sprawdzone.

Jeśli się nie ścigasz, to pewnie długo Ci posłużą ;]

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Więc Felciachna pojeżdżona już trochu (;

Aktualne 100mm jest całkiem, całkiem zacne, trochę się zastanawialiśmy jak będzie z wyższym forczkiem niż poprzedni, ale rowerek baardzo grzeczny. Jako że część nawyków mi została z jazd z Radzieckim Sprzętem Turystycznym, full mi niepotrzebny :P

Hebelki spisują się zacnie (oprócz tego że żaden zapalony wszystkowiedzący rowerzysta, nawet posiadający j3 nie wiedział że mają pokrętło od skoku klamki... imbus i heble jak żyleta...), tylko "trochę" popiskują jak zarzynana krowa. Albo wół. Albo prosie. Albo jak dziewica gdy wampiry są na łowach, no matter.

Przerzutka tył... Albo najmniejsza zębatka, albo największa. Widać sprzęcik lubi jasne sytuacje, tylko dlaczego to wymaga ode mnie zatrzymania się i powolnej, cierpliwej zmiany przełożeń... Nie umiem cholery wyregulować i już, a czasami jak próbuję ścignąć jakiegoś dziadka na szosce, to mi łańcuch spada.

Widać Felciachna zapomniała że to JA mam władzę, a nie ona... Cóż, przyjedzie Robert i pokaże rządy absolutne :P

Razem z Felciachną zgubiłyśmy... No, kilka kg :) tak więc ciężko ocenić czyja to zasługa, że się tak gładko śmiga-jej czy moja? Bo na pewno nie tych opon :devil:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...