Misiek102k Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Witam. Mam napinacz Prodigy Profess BB i Korbe Hussefelt z suportem Howizer team. Teraz pytanie ... nie wiem jak zamontować napinacz. Co musze pościągać i jak to włożyć i zamocować. Mi się wydaję, że powinno się nałozyć napinacz na bok suportu (tam gdzie są te duże łożyska) i przykręcić prawym ramieniem korby ale nie jestem pewny dlatego pytam czy coś jeszcze się robi? bo wydaje mi się, że napinacz może być słaby przykręcony korbą :/ Więc czy coś trzeba jeszcze zrobić?
kopaczus Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 8-milimetrowym imbusem odkręcasz prawe ramię korby (to z zębatkami), potem kluczem shimano odkręcasz prawą część suportu, zakładasz napinacz i przykręcasz suport z powrotem. Będzie trzymać jak mocno dokręcisz. Na koniec przykręcasz z powrotem korbę. Miłej zabawy! <ok>
Misiek102k Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 czyli prawą częścią suportu dokręcam napinacz? ale nie wiem czy wtedy jak założe prawę ramię to prowadnica wejdzie na zębatke :/
kopaczus Napisano 4 Stycznia 2009 Napisano 4 Stycznia 2009 Tak, prawa miska suportu (zapomina mi się terminologia) Nie wiem jak ten napinacz wygląda, ale nie ma tam jakiejś regulacji? Powinno się na śrubach ustawiać oddalenie prowadnicy od łańcucha.
Misiek102k Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Napisano 4 Stycznia 2009 no spoko już znalazłem problem rozwiązany. Dzięki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.