Wax Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Bike-Stacja ? Jak pisałem w sprawie podkładek czerwonych 0,5mm to powiedzieli, że nie mają i mieć nie będą...to wątpię by mieli zaciski czerwone w dodatku na 34.9mm. Na KCNC.pl też d*** zbita Miskov17 , nie słyszałem o strzelających KCNC Road, może jakieś pojedyncze przypadki...? A co do rogów to przecie ORO jest ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Mniejsza z tym czy to pomarańcz czy złoto, w realu wygląda tak: Hope może i jest ciężkawy ale ich produkty są pancerne i mają bajeczne kolory. KCNC Road lubiły strzelać podobnie jak inne 10gramowe wynalazki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 bs ma b ograniczony wybor i tak dzisiaj rozgladalem sie za: korek (ekspander), podkladki (hollow), juz slawny czerwony zacisk sztycy, kolka przerzutki czerwone 11t (zwykle lub ceramik), srubki do kolek przerzutki, z tego wszystkiego maja tylko rogi ale za to jaka cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Ja tego nie rozumiem, mają wszystko tylko nie mają czerwonych 11 zębowych...? Wszystkie możliwe podkładki mają a 0,5cm czerwonych nie mają...to samo rogi ?! Rozumiem za to że czerwony to chodliwy kolor, ale oni chyba tego nawet nigdy na składzie nie mieli. Za ceramiki tyle nie dam... Tu masz expanderki - http://fairwheelbikes.com/kcnc-expander-plugs-p-1189.html - pewnie znasz tą stronkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Pisza ze beda mieli w marcu, na tak dlugo to ja nie przyjezdzam problem tkwi w obecnym kursie funt/zloty np rogi w clee £43 w bs £30! i az szkoda ze tylko rogi.... ekspander juz kupiony (zamowiony w clee) jak rowniez podkladka (myslalem o takiej): http://clee-cycles.co.uk/cc/catalog/produc...93e6d553fa3546b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Wax możliwe, że to jednostkowe przypadki tak czy inaczej 10g "w tą czy wew tą" nie robi różnicy, przynajmniej w rowerach >8kg. A wolałbym wydać raz a dobrze niż potem robić breloczki z połamanych zacisków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 aj boście sie uparli na ten czerwony jakby innego nie było moda sie zmienia , patrzcie jakie kolorowe były rowery w latach 90 tych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kr1zje Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Mam taki zacisk kcnc road czarny, waży 14g, używam go w szosie i nic mu nie jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 aj boście sie uparli na ten czerwony jakby innego nie było moda sie zmienia , patrzcie jakie kolorowe były rowery w latach 90 tych Po to jest wybór w kolorach żeby móc sobie wybrać, a że czerwień jest elitarna to cóż Dobra koniec spamu, w tym temacie mamy podziwiać rower Chrisa, a nie Chris, piękny masz ten rower ehhe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 18 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 ... nie tylko elitarna ale i szybsza @Wax no, teraz juz duzo lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz1974paszek Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Fioletowy jest elitarny http://www.forumrowerowe.org/index.php?showuser=114 ---- http://images31.fotosik.pl/451/74aba445197d6fa4.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kogucik1912 Napisano 18 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Dobra jak podziwiamy to podziwiamy .....fajnie fajnie i musze przyznać że ten czerwony bedzie jednak najlepszy ..chciałem po prostu sprawdzić czy jesteś pewien swego ....PS oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Nowy top cup 7g (stary 12g) Podkladka 2g (stare 7g) Obciecie rury sterowej zysk 10g W sumie waga ''dramatycznie'' poszla w dol o 20g @lukashs sorry ale z czerwonych korkow jakie mialem do wyboru ten podobal mi sie najbardziej, sruby sa inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Nie tylko wam sie podobaja te kapsle, bo sa one poprostu piekne w wszystkich kolorach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 @lukashs sorry ale z czerwonych korkow jakie mialem do wyboru ten podobal mi sie najbardziej, sruby sa inne ooo podkładki też te same mamy nie masz przeciez za co przepraszać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Fakt ladne i 5g lzejsze Tez masz te ''dziurkowane''? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 oooooo kurde pierwsze widzę;D ja niestety posiadam tylko zwykłą wersje :(:( jaka różnica wagowa między dziurkowanymi a zwykłymi ? trzeba będzie zmienić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 No, te dziurkowane są fajne sam na nie poluję, ale chyba będzie trzeba zamówić z UK co mi się za zbytnio nie widzi... Jakby ktoś zamawiał to chętnie się przyłącze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 nooo.... jak mozesz ta pelna obrecz wozic, to sie przeciez mozna zmeczyc http://clee-cycles.co.uk/cc/catalog/produc...93e6d553fa3546b jak widac przy 5mm musisz dodatkowo targac te 2.7g zmmieniaj jak najszybciej szkoda zdrowia.... hehehe Wax to sie trzeba bylo troche wczesniej z tym zdradzac, zamawialem to co wyzej 2 dni temu ale chyba dzisiaj cos jeszcze bede bral, w nastepny tydzien jestem w polsce to mysle ze jakies miejsce jeszcze znajde w moim bagazu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Chris jakbyś brał to bardzo bym Cie prosił żebyś łyknął dla mnie jedną dziurkowaną podkładkę w kolorze czerwonym - wysokość 5mm. Szkoda że w Clee nie mają zacisków KCNC Road w wersji red... Byłbym wdzięczny za podkładkę niestety nie mam kasy, dlatego poszaleć nie mogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Nie ma problemu Co do podkladki jej srednica zew jest nieco wieksza od np podkladek karbonowych jakie mialem do tej pory. Dla zobrazowania: karbonowe chowaly sie pod srednica mostka, kcnc wystaje nieco, w przypadku tych dziurkowanych, otwory moga byc odsloniete (ulamek mm) woda itd. Moj mostek to fsa os99, nie mam suwmiarki zeby dokladnie zmierzyc srednice mostka i podkladki Zeby zlikwidowac problem musisz miec szersza zew srednice mostka (szerszy od os99) Albo zwykla podkladka (pelna) to problem nie istnieje tzn wystaje tak samo ale nic nie leci do srodka. a to o co mi chodzi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olek123 Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ciekawy rower, jaka wage planujesz po wymianie hamulcow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 20 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Ooo widzisz, dobrze że napisałeś o tym ! Kaszana że to wystaje, zwłaszcza że mam w planie Syntace'a F99 - wątpie żeby on przykrywał całość. Trochę lipa z tą wodą...zwłaszcza że ja lubie jeździć w mokrym... Jak jeszcze nie zamówiłeś, to weź te pełne - w sensie nie dziurkowane - czerwone - 5mm. Jak się rozliczymy ? A jak zamówiłeś to nic , sorry za trucie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 20 Lutego 2009 Autor Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Na hamulcach i manetkach okolo 140-150g albo duzo mniej, bo poraz kolejny dowiaduje sie ze hample beda pozniej niz zakladano, mialy byc na poczatku lutego, potem marzec a teraz jest juz mowa o kwietniu. I nie wiem czy nie bede musial zmienic zdania i rozgladnac sie za czyms innym bo 2 miesiace bez hampli (czytaj bez roweru) to troche za dlugo. Jak zmienie opony (rockety juz czekaja w ojczyznie) i jak mi sie uda je wcisnac bez detek to waga powinna zejsc ok 550g. Teraz z tylu mam panaracer xc tubless ok 780g Plus nazwijmy to bizuteria, wynik finalny (tego etapu) to w granicach 9400g. Predzej czy pozniej (chyba w tym roku) na warsztat pojdzie amor. Tutaj min 150g jak pozostane z foxem co nie jest takie oczywiste (moze ponad 200g?) I zaczekam az nowe slr zacznal sie pojawiac w jakis akceptowalnych cenach - tutaj jakies 200g. Ponizej 9000? Nie jest to bynajmniej moj cel @Wax jeszcze nie, tez biore ta zwykla jakos przeboleje te extra 2.7g co do rozliczenia to moj gg11265611 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 5 Marca 2009 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 troche koloru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi