Sel Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 Mam taki otóż problem, przy wrzuceniu wysokich biegów (tj. np. 3/7) i porządnym depnięciu/mocny obróceniem korbą jak rower jest na stojaku czuje wyraźnie jak korba wpada w wibracje, pedały bez luzów, korba również, suport też.. strasznie denerwujące uczucie zwłaszcza że wszystko lubię mieć dopięty na ostatni guzik Jakieś propozycje co to może być ? :-)
nevermind Napisano 3 Stycznia 2009 Napisano 3 Stycznia 2009 A nie wirujące koło wpada w wibracje, które są przenoszone na korbę? Skoro w układzie korbowym nie ma luzów to trzeba szukać gdzie indziej. Pozdrawiam
Mod Team bogus Napisano 3 Stycznia 2009 Mod Team Napisano 3 Stycznia 2009 Według mnie to wibracje z obracającego się koła. Przejedź się po asfalcie to zobaczysz jak jest. Jeśli będzie występowało to coś może poradzimy.
Sel Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Napisano 3 Stycznia 2009 Na dniach będę miał nowe koła także jak przełoże to sprawdzę ;-)
grynio Napisano 27 Lutego 2009 Napisano 27 Lutego 2009 Zgadzam sie z kolegami... jeśli naped jest w dobrym stanie to tylko koło... sprawdz moze piaste czy niema luzów na kole... jeśli nie to wibracje sa prawdopodobnie od predkosci kręcenia sie koła... Podczas jazdy nie powinnenes tego az tak odczuwac ponieważ stabilizujesz wszystko lekko nogami ale na stojaku moze sie tak zdarzyc iż rower dostaje drgań...
byniomajster Napisano 1 Marca 2009 Napisano 1 Marca 2009 Wibracje mogą się pojawiać choćby od bieżnika na oponie Co prawda zadaża mi się to tylko przy jeździe na ulicy, ale występuje. Np przy Schwalbe little albert lekko drętwiały mi ręce, przy continentalach speed king wzbudzał się licznik i bzyczał, a przy irc'ach brzęczały przewody hamulców. W terenie nic. Tylko przy całkowicie gładkich schwalbe kojak nic się nie trzęsło/bzyczało/drętwiało na szosie przy dłuższej jeździe.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.