Skocz do zawartości

[anglia] merida mtb marathon series

norty

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mozna pomyslec, chociaz dla mnie kwietniowa i majowa impreza raczej nie wchodzi w gre, austria ? :huh:

a ze seria do najdluzszych nie nalezy, pozostaja jeszcze tylko 3 starty na ktore chetnie bym sie wybral

probowalem znalezc info dotyczaca kosztow startu, bez sukcesu, wiesz cos na ten temat?

Napisano

dla mnie tez kwiecien odpadnie (kontuzja juz 2 miesiace),austria........hhmmmmm....chyba nie stac mnie,ale reszta jak najbardziej,na stronie jest info,ze cena za maraton to 30 funtow

Napisano

30 da sie przezyc :rolleyes:

jak wnioskuje mieszkasz w uk, gdzie?

ja jeszcze nie startowalem tutaj, wiec tym bardziej pisze sie na to, cos nowego i nowe tereny walia i szkocja, tam mnie jeszcze nie bylo :huh:

Napisano

polish bikers......fajna sprawa,ja bylem w zeszlym roku na ostatniej edycji merida mtb marathon,wyglada to ciekawie,duzo ludzi,ktorzy w sumie bawia sie ta impreza,przyjezdzaja na miejsce maratonu juz w piatek i spedzaja tam caly weekend pod namiotami lub kampingach.Przed kazdym maratonem losowana jest rama meridy wsrod uczestnikow,po za tym nagrody po zakonczeniu.Jak dla mnie poziom bikerow nie jest zbyt wysoki,mozna obejzec filmiki na'' you tube''

Napisano

Ciekawe, ciekawe. Myślałem o tym, ale jakoś tak... Marny ze mnie sportowiec, ale dla zabawy, czemu nie. W sumie do Walii niedaleko.

'Polish Bikers', he he. Można założyc w dziale Kluby wątek dla polskich mtbikerów w UK.

Napisano

no to jest juz nas trzech, jak jeszcze Miecia wsadzimy na bike to bedzie czterech, mogloby byc pieciu ale jak sadze IvanMTB jest dla nas za ostry ;)

mozna pomyslec o teamowyc/narodowych kostiumach :unsure:

poszukuje osob, ktore mieszkaja w anglii i chca wystartowac w merida mtb marathon series

norty moze nie ograniczajmy sie tylko do tych co tu (w uk) mieszkaja zapraszamy wszystkich rodakow :rolleyes:

Marny ze mnie sportowiec

yode ja tez nie jestem ''sportowcem'' hehe

• Mod Team
Napisano

;)

iiiii tam za ostry... To ze na codzien mykam na fixie jeszcze niczego nie znaczy. Tylko ze moj potwor lezy w kawalkach czekajac na montaz nowego amora i nowe przednie kolo...

Ja juz mam za soba wystep na ze tak powiem Brytyjskiej Scenie Wyscigowej. W zeszlym roku, w lutym wystartowalem w West Midlands Cyclocross League w Derby. Na ostrym oczywiscie :rolleyes: Angole mieli taaaakie oczy ;)

Moze sie cos uda skrecic, jak poskladam sprzeta. Tyle ze ze mnie kiepski maratonczyk. Nie liczac przelajow mam za soba tylko jeden wyscig XC i to jeszcze w Polszcze, 5 lat temu i przed kontuzja kolana :unsure:

OSTRO!

I.

Napisano

dobra dobra nie badz taki skromny, to jak wnioskuje jest nas 4 (Mieciu???)

jak cie sie nie uda poskladac potwora na czas to na ostrooo!!!! jak zabawa to zabawa :icon_mrgreen:

jest zawsz short course ok 30km :D

byloby fajnie pojezdzic ze ''swoimi''

Napisano

Jeśli o mnie chodzi to pierwsze dwie imprezy odpadają. Najpierw jest Wielkanoc, a w drugiej połowie maja jestem na wyprawie. Ale początek lipca OK. Czyli Walia.

Napisano

Ekipa rosnie widze :icon_mrgreen: bedzie milo jak polacy to wygraja.Dziasiaj pol dnia spedzilem w mtb park (2 miesiace nie jezdzilem bo mam awarie lydki,w sumie dalej mnie boli ale juz nie moglem wytrzymac :) |)i musze powiedziec ,ze tylko przeskakiwalem od gropki do gropki i angole nie bardzo mogli dotrzymac mi tępa,wiec podbudowalo mnie to psychicznie,bo myslalem ,ze po 2 miesiacach nie dam rady a tu niespodzianka :D .Ogolnie bylem na jednej edycji merida marathon jako widz i moje spostrzezenia sa takie ,ze 95% jezdzi na fullach i kondycyjnie nie wytrzymuja.Ja mam zamiar wystartowac w 4 edycjach ,odpuszczam alpy i szkocje ,za daleko ,ale w walii jak najbardziej :thumbsup:

http://www.coedllandegla.com/index.htm

Napisano

musimy sie zgadac kto gdzie zamierza startowac,

masz racje angole sa za leniwi i wygodni zeby jezdzic na ht :icon_mrgreen:

zdecydowana wiekszosc miejscowych bikerow, tych co zaopatruja sie w jakis ''lepszy'' sprzet to fulle (w duzem mierze speca, w uk to rzadna arystokracja, chyba najbardziej popularna marka roweru)

nie spotykam za wiele osob jezdzacych dluzsze xc a mieszkam w regionie do tego stworzonym north downs, wiec moge zrozumiec o czym mowisz

ale nie musimy tego tak powaznie traktowac, bedzie milo spotkac i pobujac sie razem

jak wspomnialem pierwsze dwie imprezy odpadaja, alpy tez, zatem pozostaje 2 x walia, chcialbym tez wystartowac w szkocji

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam!

Bylem w zeszlym roku na Meridzie i tym razem rowniez sie wybieram.To ekipa sie troszke powiekszy B)

Ktos rusza na nocny maraton w Builth Wells?

Napisano

W zeszlym roku pojechalem nocny maraton i bylo fajnie.Tylko swiatlo przydaloby sie naprawde mocne :confused: raz przelecialem przez kierownice.Mieszkam w okolicach Birmingham,jesli ktos jest z tego regionu to mozna posmigac wspolnie po okolicy.

• Mod Team
Napisano

Klaniam,

Jest nas kilka sztuk w "okolicy"

mlody_x - Worcester

i ja Coventry...

Dotychczas jezdzilismy pare razy z ekipa z Kidderminster i z Malvern...

No ale sprzet ciagle w kawalkach takze dopiero chyba w kwietniu :confused:

OSTRO!

I.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

No chlopaki to kto jedzie na maratonik?Ja prawdopodobnie wyrusze juz w piatek z kolega,wiec jest nas juz dwoch :)

Napisano

To numer telefonu do mnie 07922267810,jesli ktos bedzie na maratonie to niech dzwoni.

Do zobaczenia

• 2 miesiące temu...
  • 8 miesięcy temu...
Napisano

No to Panie i Panowie emigranci w tym roku to juz nie bedzie wymowek, w tamtym roku jakos to mizernie z mojej strony wyszlo, tzn wogole nie wyszlo...

CRC MTB Marathon Series (poprzedni Merida)

KALENDARZ i Strona Maratonu

Pierwsza edycja w kwietniu dla mnie odpada (startuje w lokalnej imprezie) ale maj w Walii na 100% (juz wplacone), lipiec pln Anglia i wrzesien pln Walia, tam zamierzam byc, no chyba ze mi sie spodoba to wyrusze do Szkocji lipiec/sierpien.

Jak sa chetni na wspolny start, niekoniecznie wspolny finisz (rozne opcje dl trasy) to dawac znac.

W maju i na pozostale imprezy bede jechal samochodem z Surrey (to dla tych ktorzy beda po drodze).

Poza tym dla tych z poludniowego-wschodu w kwietniu, maju i czerwcu starty w imprezach evanscycles, na ktorych bede rowniez obecny.

Dla milosnikow dlugiego depniecia, to juz poza konkursem, poludniowy klasyk South Downs 100m zdrowego dymania, termin dla chetnych do dogadania (czerwiec, lipiec).

Mam nadzieje ze sie gdzies spotkamy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...