afly Napisano 15 Października 2009 Napisano 15 Października 2009 Długo trzymać bateria (a ta w Samsungu jest baaaardzo mocna) i wytrzymałość Hmm, to już z tym różnie bywa, miałem 3 samsungi (X660, S7220, Z370) i każdego zmieniłem własnie z powodu baterii, średnio 3 dni przy normalnym użytkowaniu, miałem 2 nokie (6288 i obecnie E51 - o wcześniejszych wspominał nie bede ponieważ głownie telefon służy mi do kominikowania się, smsy, rozmowy, wi-fi oraz muzyka) srednio po 4 dni, natomiast najlepiej wspominam Sony Ericssony (K610i oraz T610) po około 5 dni. Chyba że Roberta opinia była skierowana tylko do Samsunga Solid to z tym porównania nie mam, dla mnie samsungów słabą stroną jest własnie bateria chociaz Siemens wypadal jeszcze gorzej ale go już na naszym rynku nie ma.
Robert Napisano 15 Października 2009 Napisano 15 Października 2009 Miałem na myśli tylko Solida. Wg. producenta jego czas pracy dochodzi nawet do 600h co daje nie przymierzając 24 dni. Mi udało się już nie ładować telefonu przez prawie dwa tygodnie przy normalnym użytkowaniu (sms-y, telefony, kilka razy latarka i bluetooth). Teraz ładowałem telefon 9 października i zniknęła dopiero jedna kreska (z pięciu) baterii. Wynik jak na dzisiejsze telefony jest godny podziwu. Co do Siemensa to fakt, przy zwykłym użytkowaniu 2/3 dni to istna porażka (mówię o M65). Ten czynnik był dla mnie dyskwalifikujący jeśli idzie o ten telefon (chociaż i tak sam odmówił posłuszeństwa ).
Schwefel Napisano 15 Października 2009 Napisano 15 Października 2009 Długo trzymać bateria (a ta w Samsungu jest baaaardzo mocna) Nie jest jakoś bardzo mocna, bo ma pojemność 1000 mAh czyli z grubsza tyle ile mam w SE k800i. Różnica polega na prądożerności samego telefonu, głównie ekranu. W S2100 mamy marną rozdziałkę 120x160, w k800i jest dwukrotnie większa a to żre niestety prąd Dla mnie priorytetem jest dobry jak na komórkę aparat dlatego wybrałem k800i. Zdjęcia przydają mi się w kopiowaniu dokumentów, dokumentowaniu różnych zajść. Wcześniej miałem Nokię 6310 która jest ideałem telefonu jako narzędzia do dzwonienia, 2 tygodnie bez ładowania to była norma.
Flash3M Napisano 15 Października 2009 Napisano 15 Października 2009 Zależy ile kto gada przez telefon... mi Solid trzyma tyle ile podał producent, co w wolnym tłumaczeniu oznacza 9 dni czuwania, albo 5-6 dni normalnego użytkowania (mi spokojnie wystarcza), albo 1-2 dni MRDP (relacja na żywo, rozmowy, smsy, zdjęcia, latarka), albo... 4-9 godzin ciągłego gadania, raz rozmawiałem z dziewczyną 3 godziny non-stop i z 3 kresek została tylko jedna...
borowka Napisano 17 Października 2009 Napisano 17 Października 2009 ja jestem szczęśliwym posiadaczem C702 i nie narzekam :]
Kubus18 Napisano 17 Października 2009 Napisano 17 Października 2009 Sony Ericsson K770i. Sprzęt kupiony głównie ze względu na rower. Mam dokupiony do niego moduł GPS Noki i wgrany Trekbuddy z kilkoma mapami. Jednak jego główną zaletą jest aparat, dzięki czemu nie muszę już na KAŻDY wypad zabierać kilogramowej lustrzanki. Zdjęcia jak na komórkę robi dość solidne, wiadomo iż jak się ściemni pojawiają się straszne szumy, ale aby sfotografować ciekawe miejsce/rzecz w zupełności wystarcza. Bardzo fajną funkcją jest Panorama i Makro. Poza tym możliwość połączenia się z internetem, wytrzymała bateria i dobra wytrzymałość(jeździ już w mojej kieszonce rowerowej ponad rok, w deszcz, śnieg i upały) robi z niego telefon w 100% dla mnie wystarczający. Przykładowe 4 zdjęcia z tego wtorku i piątku http://picasaweb.google.com/kubus181818/SonyEricssonK770i# Pozdrawiam
pawel60 Napisano 18 Października 2009 Napisano 18 Października 2009 ja na co dzień używam Nokii 5310 XM, a rzadziej HTC Touch Diamond przeważnie do nawigacji
Gothic Napisano 19 Października 2009 Napisano 19 Października 2009 Na codzień i od święta: HTC Touch Diamond, Eten X500 Glofiish.
adii22 Napisano 10 Listopada 2009 Napisano 10 Listopada 2009 N6300 ;/ To porażka nie telefon - sama mi sformatowała całą kartę pamięci, gubi zasięg, itp. Oddaję ją do serwisu, może coś poradzą. Swoją drogą mój tata ma identyczną nokię (też 6300) i mu chodzi idealnie.
Skiba_TG Napisano 10 Listopada 2009 Napisano 10 Listopada 2009 adii22 Widocznie trafiles na jakis wadliwy, moj i ojca chodzi juz 1,5 roku bez problemu w kazdych warunkach prawdopodobnie soft ma jakies bledy i cos nie gra...
adii22 Napisano 10 Listopada 2009 Napisano 10 Listopada 2009 Skiba_TG Pewnie tak tylko przejdę się do salonu, żeby mi podbili gwarancję (znajoma mamy tam pracuje, nie powinno być problemów) i idę z tym g**em do serwisu.
Pawel90 Napisano 9 Grudnia 2009 Napisano 9 Grudnia 2009 ja posiadam od 1,5roku SE K550i i nie mogę narzekać czasami się wyłączy ale głównie wtedy gdy dozna jakiegoś wstrząsu xd jak wjade w dziurę rowerem etc.
grindz0ne Napisano 9 Grudnia 2009 Napisano 9 Grudnia 2009 Nigdy mnie jakoś temat komórek nie interesował : najgorszą jaką miałem to chyba Siemens ST55 i C75...Sony Ericsson dużo dupereli ma ale za to joystick szybko siadł w K510i. Teraz mam zwykłą nokię która jest mała i poręczna wszędzie się zmieści i wykorzystuje ją tylko i wyłącznie do rozmów i sms bo do tego celu telefon komórkowy powinien służyć.
evo07 Napisano 9 Grudnia 2009 Napisano 9 Grudnia 2009 witam, ja posiadam Nokię N73 ME oraz 6220c, za pomocą której można tworzyć ślady GPS - dla narzekających na szybkość symbiana - nic z tych rzeczy, soft pracuje stabilnie, oczywiście najnowszy jaki jest dostępny:)oba fony 'shaczone'
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 15 Grudnia 2009 W piątek nabyłem sobie SE X1 i jest cacy telefonik
Schwefel Napisano 15 Grudnia 2009 Napisano 15 Grudnia 2009 Też do świąt odbiorę Xperie Mów tam czy AutoMapa nie muli, bo ponoć procesor słabiutki (tak mówią ci od Szajsungów).
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 15 Grudnia 2009 Procek jest ten sam co w HTC Touch HD, 528mhz - w ogóle X1 ma bebechy z htc AM jeszcze nie wgrywałem więc nie wiem jak chodzi ale podejrzewam że nie będzie problemów. Jak to odbierzesz ? Bierzesz w jakimś abonamencie ? X2 będzie mieć 8MP aparat i obsługę kart do 16Gb
Schwefel Napisano 15 Grudnia 2009 Napisano 15 Grudnia 2009 Tak, zamówiłem w Playu i już dobre 2 tygodnie sprowadzają . Jak się nie wyrobią do świąt to podziękuję i kupię na allegro. Jak dla mnie X2 to żadna rewelacja. Ten sam procesor, ta sama pamięć. Wystarczy wgrać sobie WM6.5 do X1 i mamy X2. Cena na pewno też będzie zaporowa, biorąc pod uwagę ceny nowości jak Aino i Satio.
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Grudnia 2009 Mod Team Napisano 15 Grudnia 2009 W jakim abonamencie i za ile aparat jest... ? Ja dałem 1200 za nówkę z gwarancją i kartą 8gb na allegro. btw. w cenniku ery dla tego telefonu 1199zl przy abonamenice na 2 lata w taryfie relaks 220 - Takie rzeczy tylko w erze
Schwefel Napisano 16 Grudnia 2009 Napisano 16 Grudnia 2009 Ja nie patrzę na cenniki, bo nie ma takiej ceny której nie można by ponegocjować. To już 3 mój abonament u nich i wynegocjowałem 1/3 ceny rynkowej. Ten za 95zł.
kllnTToOn Napisano 17 Grudnia 2009 Napisano 17 Grudnia 2009 A miał ktoś może Sony Ericsson'a c510 ? Bo jak na razie nikt z moich znajomych nie posiadał takiego i nikt nie ma zamiaru, a opinii o nim nikt nie zna
Schwefel Napisano 17 Grudnia 2009 Napisano 17 Grudnia 2009 Jak dla mnie żadna rewelacja, dalej odgrzewanie kotleta. Praktycznie identyczny se starym k770. Słabiutkie zdjęcia przy słabym oświetleniu, bo nie ma flasha tylko ledy. Zupełnie nieprzemyślany Fastport z boku telefonu. Dużo lepszy będzie poczciwy K800.
kosciczek Napisano 17 Grudnia 2009 Napisano 17 Grudnia 2009 Tak się składa że posiadam od 4 miesięcy SN C510 i póki co złego słowa o tym telefonie nie mogę powiedzieć. Zgodzę się z tym że to jest odgrzewanie kotleta, ale zależy kto czego oczekuje od telefonu. Spełnia główne funkcje czyli dzwoni i można wysłac smsa Jeśli ktoś potrzebuje bajerów to raczej nie telefon dla niego bo to nadal sprawdzony Sony Ericsson k800 w odświeżonej wersji.
kllnTToOn Napisano 18 Grudnia 2009 Napisano 18 Grudnia 2009 Czyli jak na razie bez awarii ? jedyne co mnie interesuję w tym telefonie to: * Czy działa * Nie ma problemu z kartą pamięci i słuchawkami. * I czy aparat też działa
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.