Schwefel Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 No to widać, że się znasz na rzeczy Kabel serwisowy ma inaczej poprowadzone żyły. Kablem USB to sobie możesz wgrać co najwyżej motyw albo tapetę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 To ciekawe, że mój kolega ściąga z wielu SE (D/K750i, K800i itd.) simlocka poprzez kabel który dostał wraz ze swoim SE K750i. Być może też bym w to nie uwierzył, gdybym nie widział na własne oczy jak mi ściąga simlocka z D750i. Jeśli nie sprawdzałeś takich rzeczy sam, na swoim kompie, to nie rozumiem po co mówisz, że coś jest niemożliwe. Dla jasności, żebyś nie myślał, że się tak "znam na rzeczy" , ściągnięcie to odbywa się za pomocą wgrania patcha. Polecam Google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daVe Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 W starej dobrej Motoroli E398 zwykłym kabelkiem usb szło zrobić dosłownie wszystko - od ściągnięcia simlocka zaczynając na upgradzie flasha do tego z motki E1 kończąc. Tak więc nie zawsze jest potrzebny kabel serwisowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Ciekawy jestem jak rozpoznałeś czy to zwykły kabel czy serwisowy? Bez rozbierania wtyczki nie da się tego poznać. Ściąganie simlocka przez patcha to jak łatanie dróg, kiedyś i tak będzie trzeba wybudować nową. Tak samo jest patchem, wgrasz nowy soft i znów masz simlocka. Ściągnąć na stałe da się tylko kablem serwisowym. A co do D750i to był to fon z Ery czyli na zupełnie innym sofcie niż w Orange i Plusie gdzie trzeba się nagimnastykować żeby ściągnąć simlocka. daVe powstrzymam się od komentarza, bo mowa jest o SE a nie Motoroli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
insideee Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Siemens-Samsung X660-Se W910i-Se K850i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Ale ważne, że simlock jest zdjęty, przecież nic nie napisałem o ściągnięciu na stałe. Poza tym, normalny użytkownik nie bawi się w zmiany softu, a ten który się tym bawi, również jest w stanie poświęcić 2 minuty na ponowne wgranie patcha na zdjęcie simlocka. Wolałbyś ściągnąć simlocka choćby patchem i cieszyć się telefonem, czy nie zdejmować w ogóle, bo nie ma możliwości usunięcia na stałe? Napisałem również (o ile dobrze przeczytałeś), że kolega ściąga simlocki z różnych SE (D/K750i, K800i), które nie tylko pochodzą z Ery. Przeważnie jest to sieć Orange. Nie wiem po co się jeszcze kłócić. Z mojej strony to wszystko. A żeby było na temat. W moim posiadaniu są: SE D750i i W810i oraz Nokia 1600. D750i kupiłem z myślą o rowerowaniu i mam nadzieję, że się sprawdzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Siemka. Mam pytanie - czy ktoś ma programik (tzw. kalkulator <?> ) umożliwiający zdjęcie simlocka z motoroli E1 ROKR wykorzystując w tym celu imei phone'a? Bardzo proszę o pomoc. Przekopałem google, ale nie udało mi się znaleźć takowego, działającego programiku. Będę wdzięczny za każdą pomoc. PS.Nie posiadam kabelka telefon<->komputer więc dlatego zostaje tylko opcja zdjęcia za pomocą kodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davess1 Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 co do telefonu to normalnie użytkuję nokie n95 8gb (czarna), a na bardziej ekstremalne wypady zabieram swoja 3510i. (niebieska) a do wątku simlock'ów, to google prawdę Ci przepowie, wystarczy znać się na magii (czyt. wpisywaniu komend), a jak nie to pozostaje komis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Davess1 - kiepski żart i zachowanie godne przedszkolaka. Jasne, jakbym wiedział jak to zrobić to bym nie pytał bez sensu. Jak możesz to się podziel wiedzą, a jak nie to lepiej daruj sobie takie komentarze... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
davess1 Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 siwy84 tu masz za 40zl zdjęcie simlocka przez kod: http://simlock.gsmservice.pl/3,1048,simloc...la_E1_ROKR.html (na necie jest pełno stron tego typu, nawet o polowe taniej to zrobią przez 'kod') akurat muszę spadać (moment prawdy [polsat] ) , ale może Ci pomoc http://www.motorole.pl/viewtopic.php?t=7818 , a jak nie, to po prostu kup kabel, który kosztuje przecież grosze i tyle, jak będę na necie to postaram się znaleźć Ci ten kod, jeżeli sam sobie nie poradzisz do tej pory. to była ironia, nie musisz się denerwować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 5 Marca 2009 Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 Zdenerwowałem się bo...wczoraj spędziłem na tym ze 2 -3 godziny i nie znalazłem nic. Do nokii od cholery jest tych programów, a do motki nic... Taką stronkę co Ty mi tu znalazłeś, że się wysyła smsa to ja też umiem znaleźć :] Jakbym chciał za to płacić to bym nie pytał na forum o pomoc tylko podjechał do najbliższego komisu/serwisu gsm i tam dał chłopakom zarobić. Co do drugiej stronki to zaraz ją przejrzę. PS.Telefon mam o 2 dni w domu i nie zdazylem jeszcze kabla kupic. PS2. Na tej drugiej stronce nie ma rozwiązania mojego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 6 Marca 2009 Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 i co? nikt nie pomoże? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Frisby Napisano 8 Marca 2009 Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Ja na co dzień używam SE K810i, a na wypady biorę Nokię 6610. Jeśli chodzi o se, to polecam. Naprawdę fajne telefon, ma wszystko czego potrzebuję, dobry odtwarzacz mp3 i wyśmienity aparat. Ma jednak jedną wkurzającą wadę - cholernie się "palcuje" Obok klawiatury ma umieszczoną szybkę jak na wyświetlaczu i po każdym jej dotknięciu zostają plamki. Oprócz tego wszystko ok, telefon mam ponad pół roku i nie narzekam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 8 Marca 2009 Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 siwy84 - czy my na tym forum jesteśmy od pomocy technicznej telefonów komórkowych? Czekasz na informację, jakbyśmy tutaj od tego byli. Zapraszam na fora internetowe, które są stricte nastawione na telefony komórkowe itp. a nie tutaj bedziesz, kombinował jak ściągnąć simlocka. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawliko Napisano 8 Marca 2009 Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 A ja mogę śmiało polecić Sonego K800i. Seria dość cicho gra, a że odtwarzacz jest jedną z ważniejszych rzeczy dla mnie, wgrałem sterowniki od dźwięku z W880i - jest grubo, szczególnie na słuchawkach Telefon fajny, ładne zdjęcia robi, mi się nic nie psuje. Minusem jest jego grubość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 8 Marca 2009 Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Jestem posiadaczem 2 modeli Nokii: -> N73 ME - starawa konstrukcja, duża ale taki aparat wszystko wybacza Poza tym muli, karty "tylko" do 2gb ale nie szkoda mi jej na rower -> E71 - szybka, dobrze leży w dłoni, wreszcie porządne materiały, przyjemne pisanie na qwerty, świetny pomysł z poziomym wyświetlaczem. Jedyne na co mogę narzekać to brak accu 3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerowazebatka Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Nokia 5310 XpressMusic ! za######isty telefonik !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathieo Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 chyba zje***any -cichy głośnik -kiczowaty aparat niczym VGA -łatwo rysujący się ekran -krótko trzyma bateria -brak symbiana Jeden z gorszych modeli nokii, choć mało awaryjny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
courier Napisano 12 Marca 2009 Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Nokia 1111, najlepsza komóra do brudnej roboty. Polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy84 Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 siwyex - zchilluj chłopie. Co się denerwujesz? Forum jest po to żeby pytać. A jak wiadomo kto pyta nie błądzi. Brać rowerowa różne ma inne zainteresowania poza 2 kółkami. Może akurat ktoś w komórkach siedzi i pomoże? Zawsze łatwiej znaleźć pomoc wśród "swoich" niż szukać forum komórkowych wymiataczy i tam z podkulonym ogonem prosić łaskawie o pomoc jakichś masterów. A ja tylko grzecznie poprosiłem o pomoc. Skoro nikt nie wie to trudno, nie mam do nikogo pretensji przecież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 13 Marca 2009 Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 chyba zje***any-cichy głośnik Dla mnie sens używania telefonu jako odtwarzacza mp3 jest dopiero w słuchawkach, a dobrym głośnikiem to niech się szczycą tacy co lubią robić wiejską dyskotekę na ulicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkelJ Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 mialem juz chyba wiekszosc telefonow dostepnych na rynku, lacznie np z N95 i wrocilem do k800i:D najlepszy telefon na swiecie:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 pracujesz w komisie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Ja mam motorole V3i Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wax Napisano 23 Marca 2009 Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Nokia E51 i nic więcej nie potrzebuję od życia Najlepszy tel. jaki miałem, nie raz uratował mi tyłek na egzaminach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.