Mod Team bikergonia Napisano 2 Stycznia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Kontynuacja tematu Zapraszam do dyskusji Archiwalna cz.1: http://www.forumrowerowe.org/index.php?sho...&start=1220 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Nie polecam SE C702, myślałem aby go wybrać ale jednak skloniłem sie ku Samsungowi GT-S7330, czy żaluje wyboru to zależy. Dla mnie głownymi wadami w SE C702 było: szybka scieralnosc obudowy, łatwo rysujący sie wyświetlacz, niemiłe w dotyku klawisze (łatwo palce sie ślizgaly) i wejście na słuchawki oraz ładowarke (przy czestym używaniu tych elemtów dochodzi do wytarcia i często ładowarka lub sluchawki same wyskakują z telefonu ;/), natomiast w Samsungu głownym minusem jest to że nie możesz odebrać pliku większego nic pamiec dostepna telefonu!!!. GPS działa fatalnie w SE (Play opłaca go nam przez 1 rok, Era chyba na 6miesiecy), długo schodzi jemu z odświeżaniem mapy, a kiedy zjedziesz z trasy bardzo długo liczy alternatywną trasę, praca na GPS`ie tego telefonu to około 6h-9h, jeżeli miałby służyc do przejażdzek rowerowych to jak najbardziej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 6 Stycznia 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Może jeszcze jakaś opinia na temat SE C702 ? W styczniowo-lutowym numerze magazynu rowerowego pisali, że to jak najbardziej telefon dla rowerzysty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał87 Napisano 11 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2009 brak symbiana mocno ogranicza dostęp do map, te standardowe są chyba na pół roku i pewnie kiepskie no a pod jave to tylko pozostaje trekbuddy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Selvan82 Napisano 23 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2009 Ja standardowo po doświadczeniach z wieloma markami - znowu zostałem przy Nokii Od grudnia użytkuję Nokię 6650 - jak dla mnie idealny telefon. Symbian, GPS, MP3, radio, bluetooth, 1GB karta, spory wyświetlacz i bateria trzyma ok. 7 dni - jak dla mnie rewelacja. Ludzie narzekają na ciche dzwonki - mi to nie przeszkadza bo dla mnie telefon nie ma być rozgłośnią radiową - jest ok. To mój pierwszy telefon na klapkę i zdecydowanie przypadł mi do gustu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Ja po moich poprzednich doswiadczeniach z Nokia 6288 i N73 na razie odszedłem od tej marki, co 2 miesiace którys z tych telefonów w serwisie , w SE zbyt szybko wyciera mi sie wejscie na słuchawki i na ładowarkę co powoduje ze wyskakują, a w Samsungach słaba bateria i brak możliwości zapisu plikó sciaganych poprzez bluethoo odrazu na karcie pamieci!!! Co powoduje iż maksymalny pobierany plik nie moze byc wiekszy od pamieci dostępnej telefonu, w motorolach razi mnie menu (nie wiem dlaczego ale nie miło mi sie na nie patrzy), w sumie to do kazdej marki mam jakies "ale", ale na nokii ostatnio sie bardzo zawiodłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arkadius88 Napisano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Co się działo z N73? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 W sumie to się dalej dzieje, nie zawsze telefon znajduje słuchwaki oraz połaczenie z komputerem poprzez USB, zawiesza sie na zasięgu 3G (UMTS), co powoduje że działa dobrze tylko na GSM, oraz po kazdej wizycie jest strojona przednia kamera do wideo-rozmów, jednak po 2 tygodniach pojawiają sie pasy, telefon juz 4 razy w serwisie, za kazdym razem cos wymieniają jednak dalej są problemy (raz telefon odesłany bez stwierdzenia usterki, a jednak po odebraniu dalej istniała) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dawwwid Napisano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Też miałem kiedyś 6288 i N73ME i miałem te same problemy, z słuchawkami i z USB, podejrzewam, że konstrukcja wtyczki jest trochę nie przemyślanie zaprojektowana i po pewnym czasie się wyrabia, bo jak się poruszało trochę kabelkiem to w końcu łapało 'sygnał' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boris Napisano 2 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Ja jestem wierny Nokii, tylko modele się zmieniają! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwyex Napisano 2 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 A ja się przerzuciłem na apple Wysłużona N95 znalazła wreszcie następce którym jest iPhone:) Używam jakiś tydzień i jestem bardzo zadowolony:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cybuch Napisano 19 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 ostatni mój telefonik to motorola rokr e8, poszła na allegro niedawno i teraz czekam na myphone 8830, podobno są dobre ale to się okaże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Napisano 19 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Mam Nokie 6120 Classic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
courier Napisano 21 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Mam nokie 1111, najlepszy telefon dla buildera!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kylos91 Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Jestem dumnym posiadaczem Nokii 6120 Classic. Jak dla mnie bomba ;D ekranik mógłby być nieco większy i bateria 900 mAh co najmniej ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 U mnie gości SE W810i. Komórka zaliczyła masę wypadków, upadków, uderzeń, obić i wciąż działa bez zarzutu, jest wytrzymała niczym stare klockowate nokie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 24 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Tym razem MDA Compact IV, działa bez problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wnd Napisano 26 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Witam, moze ktos z Was, chcialby sie zamienic. Dostalem Nokie 6500 Slide z simlockiem w erze, niestety to dla mnie zbyt droga zabawa sciagac z niego simlock. Moze ktos z Was chalby sie zamienic na taki sam telefon tylko ze dzialajacy w Orange? Moze byc ewentualnie za niewielka doplata, jezeli ktos ma karte era, i tel bez simlocka to w niczym mu nie bedzie to przeszkadzac, a mi pozwoli cieszyc sie "prezentem" Chyba ze bylby ktos tak mily i taniej jak u Panow serwisantow zalatwil kod do zdjecia blokady? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 26 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Najtaniej znalazłem za 130zł ale to i tak 1/5 wartości telefonu -> http://www.unlock.fr.pl/bb5/6500s-2.php Swoją drogą ciekawy jestem czemu tak drogo sobie liczą. Ja za ściągnięcie z k700i dałem 20zł, a za k800i 30zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 26 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 Obiło mi się coś o uszy, że w tej chwili simlocki ściągają za darmo w sklepach w których się kupiło telefon. Nie wiem tylko, czy warunkiem nie jest najpierw skończenie umowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukashs Napisano 26 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 polecam Nokię 5310i dla bajkerów;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Ceny za ściągnięcie simlocka są uwarunkowane tym, że nowsze modele mają nowsze zabezpieczenia, nad złamaniem których prace trwają trochę czasu. Przy odrobinie wolnego czasu i chęci KAŻDY może sobie ściągnąć simlocka z K800i (podaję ten model jako przykład). Pixon, owszem, jest taka możliwość, ale to dopiero po skończeniu umowy. A czy faktycznie za darmo, tego nie wiem, bo nie miałem z tym styczności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 27 Lutego 2009 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Sciagają wszędzie (salony ery) ale z telefonów zakupionych od daty "jakiejśtam", po zakończeniu umowy mozna pójść do salonu swojego peratora i bezpłatnie zdejmują simlocki Obiło mi się coś o uszy, że w tej chwili simlocki ściągają za darmo w sklepach w których się kupiło telefon. Nie wiem tylko, czy warunkiem nie jest najpierw skończenie umowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Przy odrobinie wolnego czasu i chęci KAŻDY może sobie ściągnąć simlocka z K800i (podaję ten model jako przykład)Nie każdy bo do tego trzeba mieć kabel serwisowy, który też swoje kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 27 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Kabel do podłączenia telefonu do komputera znajduję się w pudełku, w którym jest cała reszta zestawu telefonu którego kupujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.