Plastic82 Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Witam. Mam mala prosbe o pomoc w wyborze jednego z dwoch podanych w temacie rowerkow. Rowerek bedzie od czasu do czasu uzywany do jazdy w dosc ciezkich warunkach a takze do jazdy miejskiej. Nie jestem wielkim fanem rowerow, dopiero zaczynam tak naprawde przygode z MTB, wiec jesli mozecie poradzic co mozna wybrac dla poczatkujacego, chcacego wydac ok.1000 euro na rowerek. Dzieki za pomoc o pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Tak na pierwszy rzut oka to nie sa do konca porownywalne rowery. Giant ma dluzsza rame, ktora wymusza bardziej pochylona, sportowa sylwetke. Lapierre Tecnic ma znacznie krotsza rame, przez co przeznaczony jest do bardziej rekreacyjnej jazdy. Do "sportowych zastosowan" Lapierre ma serie Pro Race. Najlepiej sprawdz w praktyce jaki rodzaj geometrii roweru bardziej ci pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plastic82 Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Ok dzieki. Widzialem tez rowery z serii Pro Race, ale wydawalo mi sie ze wystarczajacy bedzie dla mnie rower z serii Tecnic. Chcialbym cos dobrego kupic, zeby nie rozlecialo sie po paru zjazdach w ciezkim terenie. Sprawdze cos z serii Pro Race, a jesli bede mial dalej jakies watpliwosci to sie odezwe. Dzieki i Pozdrawiam Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.