Housik Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Witam! Jeśli nie znajdę nic innego będę chciał kupić ramkę poison arsen + damper fox rp23. Chciałbym poznać wasze opinie na temat tej ramki! Piszę ten temat bo więcej jest o Arsen AM i Curare. Najważniejszą dla mnie opcją dla mnie, byłoby zgadanie się z kimś z śląska najlepiej nie za daleko Rybnika, Gliwic, Katowic.. i przejechać się na tym sprzęciku. Napisałem do Bike Arena i zobaczymy może się zgodzą na jazdę testową.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 dystrybutor poisona na festiwalu w szklarskiej mial rowery testowe - wystarczyło mieć swoje pedały do wkręcenia w korby. chyba nie trzeba było dopełniać nawet jakiś tam specjalnych formalności - większość ludzi przyjeżdżała ze swoimi rowerami, to raczej zapewniało im powrót ichniego roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 czas przeszły miał aha jeszcze takie pytanko czy w modelu 08 nadal są ślizgi które łączą tylny trójkąt z wahaczem ? tak jak to miało miejsce w starszych modelach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 a skąd masz informacje ze arsen mial kiedykolwiek wahacz na ślizgach? te ramy, sztancowane gdzies w Azji dla poisona, od wielu lat są robione wg tej samej koncepcji i prawie na pewno nie miały łożysk ślizgowych. kosmetykę wizualną i ciut same profie rur zmieniono w zeszłym - 2008 - roku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 posłał mi pewien gościu fote tego niby łożyska ślizgowego i wychodzi na to ze to łożysko ślizgowe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 wg mnie zadna rama fs poisona nie jest na ślizgach. ogólnie w niemieckim rzemiośle rowerowym przyjęły się zdecydowanie lożyska maszynowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 może i masz racje i te łożysko maszynowe było schowane w tulejce. Dziś czytałem dokładnie opis aukcji i pisze co takiego " Rama wykonana jest z Alu 6061, rury są podwójnie cieniowane. W czterozawiasowym tylnym zawieszeniu pracują łożyska maszynowe i ślizgowe, które dbają o płynną prace i ułatwiają konserwacje." http://allegro.pl/item513290183_poison_ars...m_promocja.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iras76 Napisano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 swego czasu również szukałem posiadacza arsena ze śląska ale niestety nikt nie ujawnił się więc możesz mieć problem, jedyna nadzieja że diler będzie łaskawy, choć ja po umówieni na jazdę właśnie na arsena przygotowano mi AM w rozmiarze bodajże 52 :/, oczywiście podczas rozmowy telefonicznej wszystko było ok pozdrr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 3 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 może i masz racje i te łożysko maszynowe było schowane w tulejce. Dziś czytałem dokładnie opis aukcji i pisze co takiego " Rama wykonana jest z Alu 6061, rury są podwójnie cieniowane. W czterozawiasowym tylnym zawieszeniu pracują łożyska maszynowe i ślizgowe, które dbają o płynną prace i ułatwiają konserwacje." http://allegro.pl/item513290183_poison_ars...m_promocja.html łozysko maszynowe schowane w tulejce? nie rozumiem na czym ma to polegac. wg zdjęcia wszystkie łozyska są maszynowe - wygłądają dokładnie tak samo jak w arsenie am. łozyska nabite są do elementow ramy i skręcone srubami - z przodu przy suporcie lozyska są po pbu stronach skrecone z zewnatrz śrubą, z tyłu na dole śruba przechodzi przez łożysko i jest wkręcona w materiał drugiego kawałka wahacza, u góry tam gdzie obraca się krzywka na przegubie też jest śruba przechodząca przez oba łozyska i zakręcona drugą śrubą z łbem imbusowym. łozyska w krzywkach tam gdzie łączą sie one z górną częścią wahacza tez są maszynowe - małe, z obu stron łozyska mają podkładki dystansowe a z zewnątrz przychodzą jeszcze śruby które to skręcają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 masz racje jest to w modelu 08 Arsen ale nie wiem czemu w starszym 07 lub06 gościu miał tuleje ślizgowe (sam sie dziwie!) no to jest 08 i sa maszynówki - prawda http://www.munich-bikes.de/upload/Rahmen/R...ebnDSCF0377.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.