Skocz do zawartości

[rama] Poison Arsen

Housik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jeśli nie znajdę nic innego będę chciał kupić ramkę poison arsen + damper fox rp23. Chciałbym poznać wasze opinie na temat tej ramki! Piszę ten temat bo więcej jest o Arsen AM i Curare. Najważniejszą dla mnie opcją dla mnie, byłoby zgadanie się z kimś z śląska najlepiej nie za daleko Rybnika, Gliwic, Katowic.. i przejechać się na tym sprzęciku. Napisałem do Bike Arena i zobaczymy może się zgodzą na jazdę testową..

dystrybutor poisona na festiwalu w szklarskiej mial rowery testowe - wystarczyło mieć swoje pedały do wkręcenia w korby. chyba nie trzeba było dopełniać nawet jakiś tam specjalnych formalności - większość ludzi przyjeżdżała ze swoimi rowerami, to raczej zapewniało im powrót ichniego roweru :)

a skąd masz informacje ze arsen mial kiedykolwiek wahacz na ślizgach?

te ramy, sztancowane gdzies w Azji dla poisona, od wielu lat są robione wg tej samej koncepcji i prawie na pewno nie miały łożysk ślizgowych. kosmetykę wizualną i ciut same profie rur zmieniono w zeszłym - 2008 - roku.

może i masz racje i te łożysko maszynowe było schowane w tulejce. Dziś czytałem dokładnie opis aukcji i pisze co takiego

" Rama wykonana jest z Alu 6061, rury są podwójnie cieniowane.

W czterozawiasowym tylnym zawieszeniu pracują łożyska

maszynowe i ślizgowe, które dbają o płynną prace i ułatwiają konserwacje."

http://allegro.pl/item513290183_poison_ars...m_promocja.html

swego czasu również szukałem posiadacza arsena ze śląska ale niestety nikt nie ujawnił się :)

więc możesz mieć problem, jedyna nadzieja że diler będzie łaskawy, choć ja po umówieni na jazdę właśnie na arsena przygotowano mi AM w rozmiarze bodajże 52 :/, oczywiście podczas rozmowy telefonicznej wszystko było ok :)

pozdrr

może i masz racje i te łożysko maszynowe było schowane w tulejce. Dziś czytałem dokładnie opis aukcji i pisze co takiego

" Rama wykonana jest z Alu 6061, rury są podwójnie cieniowane.

W czterozawiasowym tylnym zawieszeniu pracują łożyska

maszynowe i ślizgowe, które dbają o płynną prace i ułatwiają konserwacje."

http://allegro.pl/item513290183_poison_ars...m_promocja.html

łozysko maszynowe schowane w tulejce? nie rozumiem na czym ma to polegac.

wg zdjęcia wszystkie łozyska są maszynowe - wygłądają dokładnie tak samo jak w arsenie am. łozyska nabite są do elementow ramy i skręcone srubami - z przodu przy suporcie lozyska są po pbu stronach skrecone z zewnatrz śrubą, z tyłu na dole śruba przechodzi przez łożysko i jest wkręcona w materiał drugiego kawałka wahacza, u góry tam gdzie obraca się krzywka na przegubie też jest śruba przechodząca przez oba łozyska i zakręcona drugą śrubą z łbem imbusowym. łozyska w krzywkach tam gdzie łączą sie one z górną częścią wahacza tez są maszynowe - małe, z obu stron łozyska mają podkładki dystansowe a z zewnątrz przychodzą jeszcze śruby które to skręcają.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...