artwar Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Witam!! (po raz drugi po moderacji) Mam piastę XT przednią, model FH-M738, z nakładką uniemożliwiającą zdjęcie uszczelki i dostanie się do konusa. Obrazek: Czy ktoś może ma pomysły jak zdjąć tę nakładkę? No chyba, że to łożysko maszynowe, bo ta nakładka wygląda jakby była nitami przytwierdzona do konusa .
Klosiu Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Z drugiej strony tez takie cos jest? Jak nie to odkrec kontre i konus z drugiej strony i wyciagnij os. Swoja droga, ciekawe po co takie ustrojstwo?
artwar Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Napisano 31 Grudnia 2008 Ok, za mało wypiłem . Byłem mniej delikatny i odkręciłem konus bez zdejmowania uszczelki (tak to chyba trzeba zrobić, bo nie widzę możliwości zdjęcia tej "nakładki"). Swoją drogą świetna piasta, zero brudu w środku (po sezonie 5kkm) i luzów, serwisowanie w zasadzie nie było potrzebne.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.