sPiDy Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 sPiDy, zerknij na ubłocenie mojego Giantola KLIK hehe Stary ... +1 respect Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 5 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2011 Swoją drogą, to nigdy nie wracam z gór czysty... Głupio bym się czuł... - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 7 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2011 http://www.youtube.com/watch?v=tn_iLOtFiMg Polecam fanom Giant'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 11 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Chciałbym dołączyć do klubu kolejnego sprzęta giant revel 1 disc (2011) hehe to rowerek dziewczyny z którą śmigam. Będę śmigać także po Augustowie już niedługo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
julaswdx Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 Toczydełka marki Giant nie zawodzą i każdy chyba się ze mną tu zgodzi Niestety muszę się nie zgodzić, dzisiaj niestety mój piękny nrs wyzionął ducha, rama pękła na spawie i jest prawdopodobnie nie do naprawy, przynajmiej ja się w to nie będę bawił. Szkoda że jest początek dobrze zapowiadającego się sezonu a ja jestem w kropce bez maszyny. Teraz szukam jakiejś typowej do xc <1500g używki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sPiDy Napisano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2011 zapodaj fotke ramy i pęknięcia pewnie nie tylko ja jestem ciekawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruczniak Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Tez bylbym ciekaw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebamac Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Witam kolezanki i kolegow, pozdrawiam znad morza. Rowniez milosnik Gianta od hoho.. Dysponuje sprzetem do freeride, tj model Box One z '99 (pierwszy wlasciciel od nowosci ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
y0z Napisano 17 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Witam wszystkich jestem nowy na forum i chcialbym dolaczyc do klubu Giant :) posiadam taki sprzet bardzo sobie go chwale jeszcze niewielkie poprawki robie co do ustawien ale wszystko jest na dobrej drodze do stanu idealnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Buksu Napisano 17 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Witam. Pozdrawiam posiadaczy rowerów Giant. Początek doświadczeń po przesiadce z Gary Fisher Wahoo, którego nigdy nie musiałem oddawać na serwis nie napawał optymizmem. Dziurawa laga od RS Tory i wiecznie ocierające Juicy 3. Poza tym ta waga prawie 15kg. Ale teraz za żadne skarby nie oddam mojego Trance 3 z 2008r. Również nigdy nie przejdę na "sztrywniaka" chyba, że na kolarkę - oczywiście również marki Giant. Rower odchudzony. Platformy wymienione na SPD. A za tydzień kupuje RS Reba. Zapraszam wszystkich bikerów na wspólne wypady do Kampinosu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darfinno Napisano 27 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2011 Giant Trance x5. Witam w klubie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pablokiller1 Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Dołączam się ze swoim TCR Alliance 2.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szynski Napisano 11 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Witam wszystkich. Znajdę tu jakiegoś posiadacza Gianta Anthem ~2010 z okolic Poznania? Chciłbym zobaczyć na żywo jak pracuje to sławne Maestro w terenie i czy skok 100mm będzie tym właściwym, czy nie będzie ciut za mało. Grzeję się na taką ramę ale mam dużo dylematów - nie mogę się zdecydować pomiędzy '08 Epiciem a właśnie '10 Giantem Anthem. Może jest ktoś kto te dwa rowery ujeżdżał przez dłuższy okres i zna mocne słabe strony obu tych modeli? Do dyskusji zapraszam do tematu: http://www.forumrowerowe.org/topic/76252-ramagiant-anthem-x4-10-czy-specialized-epic-08/page__st__20__gopid__923533#entry923533 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darfinno Napisano 15 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam wszystkich. Znajdę tu jakiegoś posiadacza Gianta Anthem ~2010 z okolic Poznania? Chciłbym zobaczyć na żywo jak pracuje to sławne Maestro w terenie i czy skok 100mm będzie tym właściwym, czy nie będzie ciut za mało. Grzeję się na taką ramę ale mam dużo dylematów - nie mogę się zdecydować pomiędzy '08 Epiciem a właśnie '10 Giantem Anthem. Może jest ktoś kto te dwa rowery ujeżdżał przez dłuższy okres i zna mocne słabe strony obu tych modeli? Do dyskusji zapraszam do tematu: http://www.forumrowerowe.org/topic/76252-ramagiant-anthem-x4-10-czy-specialized-epic-08/page__st__20__gopid__923533#entry923533 Pozdrawiam Maestro sprawuje sie jak sama nazwa wskazuje:)śpiewająco. Ja mam trance x 120 mm. i podjeżdżam praktycznie pod wszystko co w Poznaniu widziałem. Full to full na teren nie wyobrażam sobie sztywniaka już nigdy więcej:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SzalonySzaleniec Napisano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 Witam wszystkich. Od niedawna jestem posiadaczem kolarzówki GIANT i dołączam się do klubu. Pro aż taki nie jestem, ale coś tam o rowerach wiem. Akurat nie ma się czym chwalić, gdyż rower stał w garażu i troszkę mi przyrdzewiał, lecz zaraz po odnowieniu wrzuce jakieś fotki. Jak na początkującego kolarzyste taki sprzęt mi wystarczy, gdyż jeżdżę dla przyjemności. Znalazłem identyczny sprzęt w internecie więc łapcie: Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chickenowa Napisano 29 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 No i ja też powinnam tu dołączyć Nie wyobrażam sobie innej ramy od Giantowskiej Oto mój pierwszy klasyk A tu mój drugi, ścigacz: Kolejna rama też będzie Giant'a XTC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darfinno Napisano 31 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Piesek jest za######isty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piterd3 Napisano 5 Września 2011 Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Witam od dwóch miesięcy jestem posiadaczem Talona 29'er rower rewelacyjny przejechane 1900km i żadnej usterki o radości z jazdy nie wspomnę http://www.forumrowerowe.org/garage/vehicle/1365-giant-talon-29-er/ to mój nałóg Pozdrawiam wszystkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4r0 Napisano 5 Września 2011 Udostępnij Napisano 5 Września 2011 Dzień dobry Od pół roku na nim śmigam. Jest to mój pierwszy Giant i zarazem pierwszy porządny rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 5 Września 2011 Udostępnij Napisano 5 Września 2011 c4r0, ładny Trensik A co to za siodełko ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c4r0 Napisano 5 Września 2011 Udostępnij Napisano 5 Września 2011 detonator, dzięki, twój też Siodełko to specialized comp (tak jest napisane). Nie wiem co to dokładnie za model, takie o: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szynski Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam wszystkich posiadaczy tej marki... No i stało się... Najpierw zdradziłem Meridę (choć nie do końca - najzwyczajniej odeszła na drugi plan ) z Cube'm, a teraz Cube'a z Giantem. Oto mój Cube'o-Giant: http://www.forumrowe...giant-anthem-x/ Póki co suche zdjęcia z czasów składania ale uzupełnię jak będę gdzieś w terenie z aparatem. Gdyby ktoś się interesował tym modelem (żeby nie dublować postów) wrażenia opisałem w wątku: http://www.forumrowe...08/page__st__40 naprawdę świetna maszyna. Szczerze mogę polecić! Lekki, zwinny, szybki i przede wszystkim ładny . W temacie rowerowym - nic więcej mi do szczęścia nie potrzeba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 12 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2011 @szynski, ile ty masz wzrostu? Widzę, że musisz być wysoki, skoro masz taką duża ramę. Nie lepiej było przyjrzeć się bliżej ofercie twentyninerów? Powiedz mi jeszcze jedną rzecz, czy sklep Twomark robił jakieś problemy żeby Ci sprzedać ramę z całego roweru. Nabyłeś tę ramę w tamtym sklepie z rozbiórki, bo tak zrozumiałem czytając twoje posty w innym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szynski Napisano 13 Października 2011 Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Mam 197cm wzrostu. Jak kupowałem Cube'a to 29ery dopiero wchodziły (2009) - nie było dużego wyboru sprzętu, ceny były z kosmosu. Teraz może bym wziął pod uwagę, gdybym kupował kompletny rower ale z uwagi, że części do przekładki brałem z Cube'a to też w ogóle się nie zastanawiałem. Zresztą jestem bardzo sceptycznie nastawiony do ostatnich "upgrejdów" sprzętu mtb (DynaSys z korbą 42 - węższy łańcuch będzie tylko bardziej podatny na rozciąganie a bardziej płynnych przełożeń niż 3x9 mi już nie potrzeba i tak zakres jest chyba ten sam albo nawet mniejszy z uwagi na korbę? co chwilę nowe standardy średnic rur sterowych w amortyzatorach i właśnie górale na kole 29"). Poza działaniami marketingowymi i wymuszeniu na klientach kupna nowych części, z uwagi na problem ze znalezieniem w starym standardzie, nie widzę za bardzo sensu ulepszania rzeczy, które są dobre i sprawdzone a tak naprawdę nie wprowadzają nic nowego. Nie wiem jak wygląda zwrotność 29era w terenie? Jednak mniejsze koło wydaje mi się, że ma więcej zalet w takich warunkach? Jedyny plus to prędkość z tymi nowymi, mniejszymi korbami. No ale nie jeździłem na czymś takim, nie znam się - nie wypowiadam więc opinii a tylko snuję przypuszczenia. Po prostu w tej kwestii jestem tradycjonalistą Co do twomarku - naprawdę przyjemna firma. Pytałem o zakup samej ramy wszystkie firmy w necie handlujące Specialized i Giantem raczej wysyłały mnie na drzewo. Tutaj pojawiły się dwie firmy airbike (http://www.rowerowysklep.pl - atrakcyjne ceny na ramy Speca) i właśnie Twomark. Zastanawiałem się jeszcze nad Specem Epic 2008/2009 - niestety na >2010 mnie nie było stać ale najbardziej mi przypasował i gdyby był w cenie anthema to bym pisał tego posta w temacie Specialized Wybór padł jednak na Anthema z uwagi na bardziej standardową konstrukcję (nie dedykowany damper, mocowanie przedniej przerzutki), nowszą ramę. W Twomarku sami mi zaproponowali rozbiórkę roweru, pełną gwarancję na ramę, zgodzili się na sprzedaż ramy bez dampera, dorzucili pancerze i tuleje montażowe do dampera, wymienili (za dopłatą) stery widelec w standardzie 1,1/8". Po otworzeniu przesyłki okazało się, że dostałem jeszcze wkład suportu - w Anthemie 2011 jest w standardzie pressfit - tym samym uniknąłem dodatkowych, nieprzewidzianych kosztów. Sprzedawcy służyli dobrą radą techniczną dzięki czemu przekładka poszła gładko. Kupiłem ramę w wersji 2010 a dostałem 2011 !! Rama w stanie idealnym - wyglądała jak fabryczny frameset - nawet najmniejszej ryski nie miała - nawet śladów po rozkręcaniu przy gwintach - totalnie igła. naprawdę z czystym sumieniem mogę polecić Twomark. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kawior Napisano 4 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 WItam posiadaczy, dumie dołączam do waszego grona z Pełnotłustą Reginą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.