ulvgar Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Nie masz co z wolnym czasem robić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Zgadles jakos na i-drivie mi sie dobrze jezdzi ale wkurza mnie ze tak wolno wiec zaskara to terenowosci chce doprowadzic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Twoje 4 litery chyba już zapomniały jak TO jest sztywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Powiem ci ze czesciej ostatnio jezdze na Zaskarze ze sztywniakiem crmo z przodu niz na i-drivie z reba I mam z tego jakby wieksza radoche Wiec doinwestuje nieco Zaskarka Wiec nie zapomnialem jakie to sztywne jest i kocham ten trzeci trojkat I-drive go nie ma .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Załóż jakiś carbonowy widelec, Accent lub PRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Pojezdzilem troche na sztywniaku i po miescie i po lesie i stwierdzilem, ze o ile po miescie sciezkach i ulicach super bo rower super zrywa sie i jest lekki to po lesie w srednio trudnym terenie tez w miare spoko ale : nie ma zadnej rezerwy bezpieczenstwa tzn trzeba bardzo uwazac i omijac wszystkie doly i wieksze korzenie. Z amorem mozna sobie pozwolic na szybszy zjazd i nie miec obaw ze sie wpadnie w jakas wielka dziure i nie bedzie mialo co zamortyzowac. Wole doplacic te 600 gram wiecej i miec pelnoprawne XC Zreszta przod roweru osiadl troche a wole jak ma nieco inna geometrie Mostek wlasnie zakupilem setke wcsa i teraz tylko jakies siodelko musze poszukac fajne A amora to sie zobaczy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 8 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2009 Amora? Może R7? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 9 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Za wysoka polka... cenowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Oto owoc mojego wolnego czasu : Rama: GT Zaskar M 2006 Widelec: Sztywny GT Cr-Mo (do zmiany na Marsa, Skareba) Stery: FSA Mostek: Ritchey WCS 100mm Kierownica: Tioga Taskforce Chwyty: Accent Lite Manetki: Deore Klamki: Avid SD7 Hamulec P/T: Sram 7.0 / Saccon (do zmiany tył i klocki w obu) Koła: Mavic Crossride 2002 Opony: Schwalbe Fast Fred Dętki: Kenda Ultra-Light Sztyca: Ritchey Comp 27,2 400mm (do zmiany na Race Face Deus XC) Siodełko: San Marco SKN Pro Korba: Truvativ Firex Suport: Truvativ Gipa Pipe Łaćncuch: HG 53 Kaseta: LX Przerzutki P/T: LX / LX Pedały: Time Roc Atac Waga roweru to około 10,2-10,4 licząc według części, niedługo zważę go całego to potwierdzę albo zaprzeczę Przy zmianie amora i reszty komponentów być może uda mi się zachować wagę 10,5 Rower bardzo fajnie przyspiesza a jak dokładnie jeździ będę wiedział dziś, jak go zabiorę na pierwszą jazdę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 16 Lipca 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 na szoskę będzie bardzo ok. przyspiesza nieźle - zgadza się? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 16 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 Przejechalem sie dzis z troche km i ło matko jak to idzie do przodu jak glupie predkie jest ale strasznie trzesie opony malo komfortowe a i na mokrym slaaaabo i na zakretach tez nie jest super no ale do szalenstw to i-drive jak na razie na asfalt i szutry jest super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azirek Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Cześć jestem nowy na forum. Mój stary rower z 1997 roku nie nadaje się już za bardzo do jazdy. Postanowiłem, że kupię sobie nowy i tu nasuwają się moje pytania. Wpadł mi w oko GT Avalanche 1.0 Disc 2009. Jaki należy dobrać rozmiar ramy do wzrostu 178 cm? (waga 74 kg). Co warto od razu wymienić w tym rowerze? Czy ten rower w ogóle nadaje się żeby wystartować w maratonie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Ramę najlepiej dobierzesz przymierzając się do roweru. Co do wymiany części to lepiej wymieniać je po sezonie, albo od razu składać nowy rower. W maratonach zamierzasz startować regularnie czy z doskoku? Jeśli to drugie to każdy na nim przejedziesz ale jeśli jedziesz na wynik to lepiej pd razu dozbieraj do Zaskara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azirek Napisano 18 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2009 Chciałbym regularnie startować. Jestem wstanie wydać ok 3500 zł. W jednym ze sklepów znalazłem następującą ofertę za 3324.05 zł 2009 GT Zaskar Elite Dodatkowe informacje Rozmiar koła: 26 cali Typ: Męski Kolekcja: 2009 Rama: nowy design GT, hydroformowana Kinesis Superlight, wymienny hak przerzutki Widelec: Rock Shox Tora, skok 100 mm Korba: Shimano Octalink Przerzutka - przód: Shimano Deore Przerzutka - tył: Shimano Deore SLX Manetki: Shimano, 9 biegów Obręcze: WTB Speed Disc XC Opony: 26x2.0 Kenda Karma Hamulec - przód: hydrauliczne Avid Juicy 3 Hamulec - tył: hydrauliczne Avid Juicy 3 Kierownica: Ritchey Pro 2014 alu Siodełko: WTB Rocket V Comp Czy taki zaskar będzie dobrym zakupem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 19 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 19 Lipca 2009 I jest to niezła propozycja. Rama waży w granicach ~1700 gram więc przy odpowiednim doborze komponentów można złożyć lekki rower, a z pozostałych części złożyć np treningowy lub zimowy. Koła na pewno na Twoim miejscu bym zostawił, zawsze co dwa zestawy to nie jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Azirek Napisano 22 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2009 Chodzi mi o model zaskar elite. Jakie są odpowiedniki rozmiarów S, M, L, X-L ale podane w calach? Np ile cali to jest M a ile L? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 23 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2009 M to 18" mierzone od srodka mufy suportu do konca rury podsiodlowej albo 16" mierzone od srodka mufy suportu do srodka rury poziomej przechodzacej przez podsiodlowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 28 Lipca 2009 Udostępnij Napisano 28 Lipca 2009 http://www.gtisgolden.com/int/eng/ kto chce z was go dostać złoty GT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=704560688 rozbój w biały dzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
widzim Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 a wie ktoś może ile waży moja rama ?? GT AVALANCHE 0.0 ??? NIe mam możliwości rozłożenia roweru na części pierwsze do ważenia bo chyba bym go nie złożył z powrotem Szukam na necie i nigdzie nie mogę znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 A nie lepiej iść do rowerowego i zważyć po prostu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 4 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2009 Chwila szukania i gotowe http://www.forumrowerowe.org/topic/46315-mniejszociowy-klub-uytkownikow-gt/page__view__findpost__p__541308 Waga dotyczy rocznika 2006, rozmiar L. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 A ja do Zaskara zalozylem wlasnie Manitou SX z 99 tylko musze go przeserwisowac, moze w piatek, ale wyglada miodzio bo jest niebieski jak Zaskarek Na dniach dojdzie do mnie hampel Srama 7.0 na tył, w ciagu miesiaca moze sztyca tez dojdzie i wtedy sie pochwale jak to wyglada no i waga sie pochwale rowniez oczywiscie roweru a nie swoja Co do geometrii to amor jest wysokosci Reby 100mm, skoku ma podobno rowniez 100mm... jak rozbiore i zloze to moze bedzie ale co tam... wazy mniej jak Reba, ma tlumienie TPC (rowniez po serwisie bedzie nie tylko na papierze ) i kosztowal mnie 130zl.. Geometria bardzo przyjemna, juz nie przychacze o korzenie i kamienie, podjazdy spoko, zjazdy tez, bardzo fajnie przyspiesza nadal po prostu raketa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mad4max Napisano 5 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2009 Wiatam wszystkich GT maniaków! Jestem tutaj nowy więc liczę na wyrozumiałość od jakiegoś ponad miesiąca jestem wielce szczęśliwym posiadaczem avalanche 2.0 disc '09 na darcie 2 full seria na razie, przejechałem całkiem niewiele, jakieś 300 km ale jakieś tam spostrzeżenia już mam. Jest to już mój drugi rower, do tej pory ujeżdzałem od '97 roku sztywnego gianta na cro-moly, swego czasu jezdziłem bardzo dużo, jakieś tam dzisiejsze synonimy XC, enduro, i FR o czym 10 lat temu nikt nie słyszał potem była kilkuletnia przerwa spowodowana poważnym wypadkiem na tymże sprzęcie... teraz wracam do żywych, usiadłem z powrotem na rower. Jakieś 10 lat temu szczytem moich marzeń była tequesta, obiekt młodzieńczych westchnień już chyba wtedy zapadła gdzieś tam podświadomie decyzja że nastepne będzie GT. No i stało się,jest GT! Decyzja o zakupie była szybka, w grę wchodziły modele z tym małym czymś, duszą- Avalanche, Cannondale F6 lub Gary Fischer Wahoo, ten ostatni odpadł w przedbiegach bo jednak to nie to... F6-cena porażająca bo bodaj coś koło 2600 bez diska, padło na Avalanche, udało się wyrwać za 2000, myslę że dobra cena. Chyba czytelnikom tego topiku nie muszę tłumaczyć dlaczego masowe toczydełka z fajnymi naklejkami typu Kross, Merida czy Giant nawet nie były nawet brane pod uwagę, choć przyznam że Terrago kusił Pierwsze wrażenia? wygodna pozycja, ciut za wysoko może rece ale ujdzie, prze pierwsze dni czułem w nadgarstach ze jednak kiera jest szeroka i inny jest kąt-bolaly powybijane wielokrotnie nadgarstki ale bez sensacji. nie wiem jak jest z geometria ale mam wrażenie że jakoś tak chyba ciężko to wchodzi w zakręty ciasne... także jakby mi ktos mógł coś wyjasnić jak to jest nie wiem może dlatego że nieprzyzwyczajony do amora jestem? na zjazdach za to jest super, wielkie zaskoczenie, wszystko pod kontrolą prędkości kosmiczne czy to korzeń czy hopa! Z wad?hmm niedziałający praktycznie Dart, ocierające tarcze, no i tarczowe spowalniacze bo hamulcami ciężko to nazwać... po 300 przejechanych kilometrach się jednak zmieniło... dart zmiekł bez porównania, zaczał wybierać prawie że płyty chodnikowe pod moja osoba 60 kilo żywej masy tarcze jakoś same się ustawiły, nic nie ociera, hamulce tez działają już ciut lepiej choć jeszcze nie tak jak trzeba, dotarły sie? objawy- na miękkich kołach jest ok, prawie blokuja przód, no jak się napompuje pod 3 atmosfery jakoś nie dają rady tak jak powinny. Tak zacząłem od negatywów, nie tak powinno być... z pozytywów jeszcze to niesamowita sztywność, jak sie napompuje koła dobrze to czuć te przenoszenie siły na asfalt. Podsumowując-avalanche to niezły popierd...lacz! im dłuzej jeżdze tym bedziej go kocham! zmiany? marzy mi się jeszcze odchudzenie go troche, szczególy ale jednak, tzn- conajmniej połsliki, lekkie detki, do tego spd i odpowiednie trampki i ogień! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2009 Pierwszy post i od razu trafiłeś do Klubu Witamy i życzymy oby sprzęt służył Ci jak najdłużej i jak najmniej awarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.