jawor121 Napisano 30 Maja 2009 Udostępnij Napisano 30 Maja 2009 Siema, posiada ktoś może GT Aggressor XC 3 z 2009 roku lub wcześniejszy i może coś o nim powiedzieć.Rower ma być wykorzystywany do jazdy po mieście jak i w lesie.Żadna hardcorowa jazda ani skoki.Najbardziej zastanawia mnie praca hamulców i wykonanie ramy.Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrJ Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Kello - ja też mam Foxa R i też w i-drive, z tym że starym, i regulacja powrotu daje tyle że bujanie da się ograniczyć trochę mimo wszystko. TROCHĘ PS. Aktualnie w swoim się zastanawiam nad zmianą amorka bo możliwe że Siostra zostawi Shivera 120mm... ale to chyba byłby już za duży hardkor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 31 Maja 2009 Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Poczytalem troche i w sumie to wlasnie nie tyle buja ile widac ze damper caly czas pracuje. Mimo to nie czuc nic na pedalach i podobno nie ma to wplywu na pedalowanie, choc moim zdaniem troche ma Przeczytalem tak w jakims tescie z mtbr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 1 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 NO, zmienilem kiere na carbona 620 (wezsza) i super jest znow podjezdzam pod wszystko i czerpie z tego przyjemnosc. i co z tego , ze buja, i tak jest cudownie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Housik Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 To jest Fox R ale literka R nie oznacza "regulacje" jedyna dostepna regulacja to cisnienie powietrza jeśli to jest fox float r to on ma stałą platformę na medium i co z tego , ze buja, i tak jest cudownie właśnie i co z tego za dużo plusów żeby sie tym martwić :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 8 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam w mniejszości hehe użytkowników rowerów/ram GT Nie wiedziałem że GT jest tak mało popularny jak Pentax wśród cyfrowych lustrzanek :P Może akurat na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emin Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Mała prośba o poradę szanownych forumowiczów. Aktualnie jestem użytkownikiem GT karakoram (coś koło '93) wiec rower się wysłużył maksymalnie. Ostatnio zacząłem więcej śmigać na rowerku i lubię pojeździć po lesie, zjazdy podjazdy nawet w błocku są dla mnie o wiele większą frajdą niż prosta szosa czy proste dróżki w lesie (jak pot z czoła nie leci to spacerek). Stąd wpadłem na pomysł by przeznaczyć trochę domowego budżetu na nowy rower. Z racji tego ze od lat jestem fanem marki GT postanowiłem znaleźć coś z tej stajni. i wybór padł na avalanche 1.0 disc 2009. Ale jak mówią - w miarę jedzenia apetyt rośnie i zastanawiam się czy nie warto by było spełnić młodzieńcze marzenia i nie zainwestować w legendarnego zaskara (najniższy model elite) nawet w starszym roczniku. Na razie nie zamierzam jeździć w maratonach (ale może kiedyś) . Poza tym już dawno minie życie nauczyło że lepiej wydać więcej na coś porządniejszego by wytrzymało dłużej i bym miał więcej z tego frajdy. Ale czy warto. Czy jak włożenie w sprzęt więcej o 1,5 KPLN da mi tą satysfakcje a młodzieńcze marzenia będą uzasadnione. Czy lawinka mi wytrzyma i nie będę żałował po czasie że jednak trzeba było poświecić więcej kasy. Dodam że moja waga to 100kg a wzrost 1,74cm. (jaka wysokość ramy?). Doradźcie coś koledzy z klubu GT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Heja ho. Jak masz zamiar jeżdzić i jeździć i jeżdzić to proponuje dołożyć do Zaskara. Ja w tamtym roku kupiłam Avalancha 1.0 a w tym roku apatyt urósł i pokusiłam sie o GT Maratona Rame najlepiej przymierzyć, przejechac, się w sklepie itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 A ja zlozylem wczoraj Zaskara :P jeszcze tylko musze skrocic rure sterowa widelca, wbic gwiazdke i top capa wkrecic no i poszukac gdzies piwotow do ramy i tylnego hamulca ale juz jezdzi smiesznie wyglada nie ? Specyfikacja: Rama GT Zaskar M Widelec GT Cr-Mo Stery FSA Hamulec Sram 7.0 z szufladkami Manetki Deore Klamki Avid SD7 Kierownica GT gieta Mostek GT Opony Kellys Piasty XT pod CL Obrecze Alexrims Crostini Przerzutki P/T LX/LX Korba Truvativ Fived Suport Truvativ na 4 maszynowych Kaseta LX Lancuch HG53 Pedały ... jak na razie moongoose platformy z pinami ale wymiennie beda z time'ami Sztyca Ritchey Logic do wymiany na czarna bo biala wyglada dziwnie Siodlo nie wiem... jakies ciezkie Chwyty piankowe Accenta Linki i panczerze Jagwire Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Przy wzroście 174 cm prawdopodobnie będziesz musiał kupić Mkę, ja mam 186 i jeżdżę na L (ale są tacy co przy podobnym wzroście ujeżdżają M). Wszystko wyjdzie gdy się na tym rowerze przejedziesz, takie gdybania nie mają większego sensu bo każdy jest inny. Mój model jest z 2007 roku a nie wiem jak te nowe wpisują się w tamtą rozmiarówkę. Niedawno w bB testowali Zaskara razem z Merida, Giantem i Scottem, i wg pomiarów wyszło, że górna rura (mierzona horyzontalnie) ma 595 mm. czarnaMAMBA ma rację, prędzej czy później będziesz myślał nad Zaskarem... BTW, ostatnio jak kumple z serwisu robili mi hample to jeden znajomy (po 50tce) oglądał Zaskara i nieźle się przy nim nadziwił Pierwszy raz taką ramę widział, o firmie wcześniej nie słyszał a najbardziej mnie rozłożyło stwierdzenie, że wygląda na bardzo delikatną - filigranowe rurki widelca, mały przekrój górnej rury. A jak te charakterystyczne przetłoczenia na górnej i dolnej rurze macał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 I o to mój pierwszy rower MTB bo wcześniej jeździłem na jakimś złomie po komunijnym... amortyzator ROCK SHOX judy c stery a-head DIACOMPE mostek alu kierownica GT klamkomanetki shimano LX 3x8 przerzutka przod shimano LX przerzutka tyl shimano LX hamulce tektro v-brakee korby shimano piasty shimano na zaciski,szprychy nierdzewne linki nierdzewne pancerze z oplotem carbon nowa kaseta 7speed nowy lancuch kmc z85 sztyca kalloy czarny mat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 12 Czerwca 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 To przecież historia GT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 To przecież historia GT. Tak wiem że to nie nowość...hehe ale taki udało mi się kupić w dobrej cenie i wolałem go niż jakiegoś Kross albo Kands... A może byś napisała coś więcej na temat ramy jak wiesz jaki to model ?? Bo sprawdzałem w katalogach z lat 96-99 trudno dopatrzeć się bo przemalowany był po myśli gościa który mi go sprzedał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Śliczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 12 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Grindzone - Bikergonia nie miała na mysli nic złego. To miło popatrzec że mozna znależć jeszcze takie okazy. To racja Krossowi jeszcze brakuje do GTków i też bym nie chciała innego niz GT, ale tez trzeba trzymac kciuki za polska markę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 czarnaMAMBA Ja się cieszę że taki mam Kross nie jest zły ale w cenie 1500zł a ja wtedy nie posiadałem takiej kasy i zdecydowałem się na używany GT 21 cali na moje 180cm wzrostu naprawdę pasuje może przez to że rama profilowana jakoś inaczej niż teraz się to robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Inaczej profilowana? Możesz temat rozwinąć albo zapodać fotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Inaczej profilowana? Możesz temat rozwinąć albo zapodać fotki? Chodzi mi o to że według przelicznika do mojego wzrostu rozmiar jest za duży a mi on pasuje Odległość i reszta jak najbardziej. Jak zasiadłem na Author 19 cali od kolegi to czułem się jak bym jechał na rowerze z komunii w sensie wysokości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 15 Czerwca 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 Każda firma projektując ramy ma na względzie różne potrzeby użytkowników. W związku z własną "polityką" każdy producent stosuje własną i trochę różniącą się wobec konkurencji geometrię. Tak więc i GT ma trochę inną geo niż konkurencja. Jak dla mnie geo GT jest the best Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 15 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2009 co do geo to zaskar + sztywniak wysokosci mniej niz amor 80mm prowadzi sie super sztywno pod tylkiem sztywno pod dlonmi. cala energia idzie w jazde a nie w rower. bajka nie wiedzialem ze to taka przyjemnosc jezdzic na sztywniaku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Kello-sztywniak to jeszcze nic, wsiądź na szose to zobaczysz co to znaczy przekazywanie energii ja jak wsiadam na zaskara teraz to czuje się jakbym pływał-amor miękki, opony z ciśnieniem 4 razy za małym, pedały jakieś cienkie, opory toczenia nie te. Bez porównania ale Zaskara nadal kocham bardziej bo mój, własnoręcznie składany i konfigurowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 16 Czerwca 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 andrej to Ty masz też szosę GT? Powiedz coś więcej o niej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 16 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 No właśnie, czemu do Zaskarów potrzebny jest taki niski amortyzator? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 http://www.isport.pl/sklep/index.php?main_...products_id=158 nie do tego troszkę cena mnie gniecie po łokciach ale to ciekawa maszyna ? jak uważacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarnaMAMBA Napisano 18 Czerwca 2009 Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2009 Sama sie zastanawiałam nad tą maszyną ale Matathon wygrał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.