ulvgar Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Jak założysz z tyłu sztywną oś? Rama Force uwzględnia taką opcję...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dejot Napisano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 Rama force ma tylne haki całkowicie wymienne. Wystarczy kupić haki od GT Sanction i wymienić. Tylko się zastanawiam jakie to koszty (oś maxle to aż 175 zł) haki pewnie drugie tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 a do mnie przyszly juicy 7 i bede montowac do zaskarka (tak, chwale sie ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norty Napisano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 kello ,fotki poprosimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 7 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2009 A mój dostał kokpit nowy, chudszy o 200g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 18 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 a ja szukam do swojego Zaskarka Bombera Marathona SL.. takiej niespelnionej milosci z mlodosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 19 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 U mnie też zmiany. Siodełko Selle Italia Flite Kit Carbonio zamieniłem na Thoork Gel Flow. Jeśli ktoś te pierwsze chce kupić (176 gram) to zapraszam na priv Na nowy sezon do kapci Conti Explorer dokupię drugi zestaw w postaci Racing Ralph'08 lub Nobby Nic, no i jakieś semislicki na piaski Mazovii by się przydały... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 26 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 na allegro pojawil sie ladny lts jakby ktos byl chetny widac, ze w niezlym stanie. a ja znalazlem fajna ramke GT Marathon z Foxem RP23 i sie zastanawiam.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 26 Stycznia 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 No co Ty chcesz Zaskarka się pozbyc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 27 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Zastanawiam się poważnie nad tym. Najchętniej chciałbym mieć dwa rowery. Jednego Zaskara i drugiego GT Force lub I-drive 5. A, że mogę mieć jeden to z połączenia tych dwóch wychodzi Marathon z setką skoku. Poczytałem trochę i dużo dobrego o tej ramie i o tym damperze napisali. Cenowo wyjdzie mi 1900zł za nową ramę z nowym damperem, więc również całkiem znośnie. Zaskara kocham ale czuję potrzebę fulla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 2 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Jaka dlugosc dampera maja GT i-drive 4,5 z rocznikow 2006, 2007? 190mm? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 4 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Jestem zdecydowany niczym kobieta (nie urazajac kobiet ). Zaskar zostaje... nie moge go tak po prostu komus sprzedac Na fulla przyjdzie czas ale Zaskara sie nie pozbede. Zaskar w przeprosinach za to, ze chcialem sie go pozbyc dostanie kilka prezencikow Biala Rebe SL z 2008, kierownice gieta Amoeby Scud Carbon 170 gram i oponke na tył NN bo moja poprzednia sie przerwala Mysle, ze bedzie zadowolony z zadoscuczynienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 4 Lutego 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 No i widzisz po co Ci to było? Najpierw obrażasz Zaskarka a potem muszą być przeprosiny. No i to jest jedynie słuszna decyzja: zostawić Zaskarka kupić fullika (tak samo i ja zrobiłam) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 4 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Wiem, wiem... Przepraszam go całym sercem Jeszcze mu zmienię alu śrubki na nowe (tym razem czerwone) i dołożę czerwone zaciski dartmoora bolt-on żeby się nie dąsał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrej Napisano 4 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 kello: mógłbyś dać namiary na tego Marathona? Mi chodzi po głowie coś do enduro jakiś SC Blur Lt2,Titus Ftm badz Gt Force. Na planach pewnie się skończy bo za daleko do gór mam pozatym duża szansa że ten sezon spędze w całości na szosie. Ale w przyszłości czemu by nie jakby sie uparł to w górach moge spędzić 3miesiące w roku więc można by wykorzystać maszynkę A Zaskarek kwitnie, dostaje błotem po twarzy sztyce ma też nową Eastona. na razie koniec zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bikergonia Napisano 4 Lutego 2009 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 No to pewnie będzie zadowolony i nie będzie się gniewał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 4 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Tego Marathona znalazłem na ebayu ale już ktoś go kupił. On miał RP23. A tak to został ten w USA: http://cgi.ebay.pl/GT-Marathon-Black_W0QQi...p3286.m63.l1177 Tańszy moim zdaniem okazja, tyle że z Floatem R. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 4 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Ten czarny jest Do tej pory widziałem białego (czy coś zbliżonego do tego koloru) i niespecjalnie mi się podobał ale black is black Ale osobiście jakbym przymierzał się do fulla to zdecydowałbym się na jakiegoś marathona carbonowego z Rebą. Jeden rower już złożyłem i chyba nie chciałoby mi się składać drugiego. No, jedynie napęd i hamulce wymieniłbym na Powered by SRAM czyli SRAM, Truvativ i Avid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 9 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 No to Reba zamontowana Chodzi miodnie, muszę jeszcze kupić jakąś pompkę, bo nie mogę wciąż od kolegów pożyczać Zmieniłem jeszcze śrubki z niebieskich na alu czerwone. W tym tygodniu domontuję kierownicę i zaciski kół. Mam taki pomysł... chcę mieć białą sztycę. Chyba wyglądałoby fajnie, bo taki rower teraz jest zbytnio biały z przodu a z tyłu nic białego nie ma. Z braku na rynku odpowiednich i faktu, że moja obecna sztyca riczeja nadaje się i tak do wyrzucenia (jarzemko jest sklejone na distal ) planuję zmatowić anodę na sztycy i pomalować ją na biało lakierem samochodowym w szpreju Oczywiście tylko tę część, która wychodzi z ramy. A w terminie późniejszym może uda mi się znaleźć jakąś białą sztycę, która nie kosztowałaby 300zł. (o długości 400) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bendus Napisano 9 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Ładne hamulce A co do białej sztycy, to poszukaj np. FSA SL-250. Były białe wersje w rozsądnych cenach. Ja taka kupowałem w chainreactioncycles.com, ale przy obecnym kursie walut, to raczej średni pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 9 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Patrzyłem na FSA, niestety jest to 350, a nie 400. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 9 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2009 Z tą sztycą to może być problem. Gdyby nie długość to Dartmoor ma białą w rozsądnej cenie, a tak chyba pozostaje Ci samoróbka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 17 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Odpuszczam sztycę na czas znalezienia oryginalnie malowanej. Teraz szukam ramy GT rozmiar 16" według klasycznej numeracji GT (center-center). Coś ze starszych modeli, jak Palomar, Agressor, fajnie jakby było stalowe. Cokolwiek, bo trudno o taką ramę Może ktoś ma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 A mój Zaskarek właśnie dostał rogi Ritchey WCS Zakładam poroże bo na samym początku będę dążył do skrócenia mostka o co najmniej 10 mm, a jak się da to o 20 (mam 110) więc na podjazdach przydałaby się pomoc. A, i jeszcze zakładam do tyłu tarczę 140 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 24 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 140? Dartmoora Nano? Ja zamontowalem nowa kiere gieta krotsza od poprzedniej o 10cm I musze przyznac, ze lepiej sie jezdzi no i rower miesci sie w garazu duzo lepiej. Zamontowalem tez zaciski dartmoora, ladny czerwony kolor maja. A teraz zabawiam sie ze sztyca Zobaczymy czy mi sie uda, jak sie uda to sie pochwale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.