Skocz do zawartości

Mniejszościowy KLUB użytkowników GT !

bikergonia

Rekomendowane odpowiedzi

witam witam

dołączam się do szacownego klubu z moim rodzynkiem - GT IDXC 1.0 :) zacna maszynka, z seryjnego kupiłem tylko ramę; reszta to moja interpretacja :)

prosze o jakies porady, co warto zmienić, na czym zbić wagę? :)

jaka jest wdg was szacowana waga?

specyfikacja -> http://www.forumrowerowe.org/index.php?app=garage&do=view&id=219

pozdrawiam :P

@kello -> ramka z mojego roweru, tj z posta wyzej jest wlasnie z tej aukcji allegro z poprzedniej strony :) troche utargowalem, dalem 720 z wysyłką:)

Jak myślicie ile można zażyczyć sobie za używaną 1 sezon ramę gt i-drive 4.0 z damperem manitou radium, do tego korba FC-M442, sztyca, siodło, mostek i kiera GT oraz stery? Całość po przebiegu 1,5 kkm, rama kupiona w summicie w 2008 czyli na gwarancji do 2013.

miku moim zdaniem jeśli jest w stanie dobrym z tym wszystkim można zażyczyć sobie więcej niż 1000zł :rolleyes:

Jak to ty sprzedać chcesz to wystaw najlepiej na allegro od ceny wyższej bez minimalnej i zobaczysz za ile pójdzie taka ramka :D ale wydaje mi się że ponad 1000zł pójdzie na alledrogo :D

miku moim zdaniem jeśli jest w stanie dobrym z tym wszystkim można zażyczyć sobie więcej niż 1000zł :D

Jak to ty sprzedać chcesz to wystaw najlepiej na allegro od ceny wyższej bez minimalnej i zobaczysz za ile pójdzie taka ramka :D ale wydaje mi się że ponad 1000zł pójdzie na alledrogo :woot:

Udało się sprzedać za wiele więcej niż 1k zł w dodatku bez korby :thumbsup:

Udało się sprzedać za wiele więcej niż 1k zł w dodatku bez korby :thumbsup:

Też tak myślałem ale pod względem koloru lakieru rama mi się osobiście nie podoba :wallbash:

a tu taka ciekawostka dla użytkowników GT koszulka ;) szkoda że rozmiar S... :wallbash:<_<

http://www.allegro.pl/item908426382_super_okazja_koszulka_dluga_gt_shimano.html

A u mnie znow beda zmiany :) Taki skrot wydarzen: Byla biala Reba 100mm w Zaskarze, pozniej 115 w I-drivie, potem byl Bomber FR 130mm w I-drivie i czarna Reba 100mm pod vłki w Zaskarze, potem była czarna Reba 115 w I-drivie a w Zaskarze niebieskiecostam a teraz bedzie czarna Reba 100mm pod vłki w Zaskarze i Szary Recon Solo Air 130mm w I-drivie :) I teraz mysle ze w koncu powinien to byc zestaw optymalny, bo:

Reba 100mm w Zaskarze bez dwoch zdan spisuje sie doskonale i najlepiej z tego co mialem dotychczas.

Do i-drive'a 5 mialem juz kilka amorow i tak: Reba ustawiona na 115mm jest za niska i za malo skoku jak na taki rower, niepotrzebna mi blokada skoku, zeby dzialala turystycznie miekko i czule potrzeba wiekszego cisnienia w negatywnej co juz pomniejsza i tak maly zredukowany przez SAG skok. Bomber FR 130mm... skoku odpowiednio ale rower z nim stal sie ociezaly i zabranie go na wycieczke z podjazdami bylo mordega. A teraz bedzie w miare lekki Recon ze skokiem 130mm bedzie chyba troszke nizszy niz Bomber ale skoku bedzie wiecej jak w Rebie. I lzejszy niz Bomber i moge do dokladnie pompka ustawic pod moja wage. Niepotrzebnej mi blokady nie ma, nie ma niepotrzebnej w tym przypadku komory negatywnej, jest prosty w budowie i mysle ze to bedzie wlasnie to :)

Puściłem do Radomska mojego starego GT :icon_confused: Teraz rozpatruje taką opcję -> 2009 GT Avalanche 2.0 Disc tylko mam dylematy związane z zakupem roweru podanego na tacy czyli w sklepie czy zakupu samej ramy i składaniu pod swoje potrzeby. Mianowicie najtańszą i najszybszą opcją o której teraz myślę to zakup roweru bez np. amora typu Rock Shox DART 2 a zamiana na DURO 130mm . Co o tym myślicie ? Chciałbym stworzyć coś pod enduro na tej ramie GT AVALANCHE 2.0 2009 ;) znalazłem najtańszą opcję z tą ramą na stronce -> http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53131787-53010001__skad_ceneo.html prawdopodobnie na v-brakee a jednak wolałbym iść z postępem :D i kupić już na hydraulicznych rower

np. Tektro Auriga. Czy taki amor będzie dobrze się sprawować w tej ramie pod dziurawe drogi i kamionki itp??

130mm to bedzie za duzo do avalancha. 100mm starczy

ja chce złożyć rower na amorze o skoku 130mm chciałbym by miał lepszy komfort jazdy w górach niż typowe rowery XC i był zarazem rowerem na sztywnej ramie. Myślałem o GT Ruckus ma fajne kąty ta rama i przy niej takie 130mm by pasowało??

Coś tego typu chciałbym złożyć -> http://www.pbase.com/image/115658307/original.jpg tylko z tym tańszym amorem nie tym co jest na zdjęciu :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...