creative1989 Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Dokładnie Pomarańczowy Bomber, o ile będzie w takim stanie jaki jest przedstawiony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Niezłe malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scrash Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 witam witam dołączam się do szacownego klubu z moim rodzynkiem - GT IDXC 1.0 zacna maszynka, z seryjnego kupiłem tylko ramę; reszta to moja interpretacja prosze o jakies porady, co warto zmienić, na czym zbić wagę? jaka jest wdg was szacowana waga? specyfikacja -> http://www.forumrowerowe.org/index.php?app=garage&do=view&id=219 pozdrawiam @kello -> ramka z mojego roweru, tj z posta wyzej jest wlasnie z tej aukcji allegro z poprzedniej strony troche utargowalem, dalem 720 z wysyłką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 Wygląda nieźle, ale może jakaś rozpiska sprzętowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
scrash Napisano 31 Stycznia 2010 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2010 http://www.forumrowerowe.org/index.php?app=garage&do=view&tab=custom&id=219&tab_id=1 proszę bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miku Napisano 6 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2010 Jak myślicie ile można zażyczyć sobie za używaną 1 sezon ramę gt i-drive 4.0 z damperem manitou radium, do tego korba FC-M442, sztyca, siodło, mostek i kiera GT oraz stery? Całość po przebiegu 1,5 kkm, rama kupiona w summicie w 2008 czyli na gwarancji do 2013. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 800-1000zl ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miku Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Jest to oczywiście rama i-drive 5, a model roweru był 4.0, stąd ta pomyłka. Ramka dokładnie taka jak tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 7 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 miku moim zdaniem jeśli jest w stanie dobrym z tym wszystkim można zażyczyć sobie więcej niż 1000zł Jak to ty sprzedać chcesz to wystaw najlepiej na allegro od ceny wyższej bez minimalnej i zobaczysz za ile pójdzie taka ramka ale wydaje mi się że ponad 1000zł pójdzie na alledrogo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miku Napisano 11 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 miku moim zdaniem jeśli jest w stanie dobrym z tym wszystkim można zażyczyć sobie więcej niż 1000zł Jak to ty sprzedać chcesz to wystaw najlepiej na allegro od ceny wyższej bez minimalnej i zobaczysz za ile pójdzie taka ramka ale wydaje mi się że ponad 1000zł pójdzie na alledrogo Udało się sprzedać za wiele więcej niż 1k zł w dodatku bez korby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Udało się sprzedać za wiele więcej niż 1k zł w dodatku bez korby Też tak myślałem ale pod względem koloru lakieru rama mi się osobiście nie podoba a tu taka ciekawostka dla użytkowników GT koszulka szkoda że rozmiar S... http://www.allegro.pl/item908426382_super_okazja_koszulka_dluga_gt_shimano.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthx Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Ja mam dwie koszulki GT Bicycles - kurcze tylko roweru mi brakuje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Ja mam dwie koszulki GT Bicycles - kurcze tylko roweru mi brakuje... Jaki rozmiar tej niebieskiej z krótkim rękawem ? może byś chciał sprzedać ta niebieska mi się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 może byś chciał sprzedać ta niebieska mi się podoba Nie jesteś jedynym Niestety nie są na sprzedaż Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthx Napisano 12 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 niestety, nie jest na sprzedaz - upolowalem te koszulki na ebay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 15 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2010 A u mnie znow beda zmiany Taki skrot wydarzen: Byla biala Reba 100mm w Zaskarze, pozniej 115 w I-drivie, potem byl Bomber FR 130mm w I-drivie i czarna Reba 100mm pod vłki w Zaskarze, potem była czarna Reba 115 w I-drivie a w Zaskarze niebieskiecostam a teraz bedzie czarna Reba 100mm pod vłki w Zaskarze i Szary Recon Solo Air 130mm w I-drivie I teraz mysle ze w koncu powinien to byc zestaw optymalny, bo: Reba 100mm w Zaskarze bez dwoch zdan spisuje sie doskonale i najlepiej z tego co mialem dotychczas. Do i-drive'a 5 mialem juz kilka amorow i tak: Reba ustawiona na 115mm jest za niska i za malo skoku jak na taki rower, niepotrzebna mi blokada skoku, zeby dzialala turystycznie miekko i czule potrzeba wiekszego cisnienia w negatywnej co juz pomniejsza i tak maly zredukowany przez SAG skok. Bomber FR 130mm... skoku odpowiednio ale rower z nim stal sie ociezaly i zabranie go na wycieczke z podjazdami bylo mordega. A teraz bedzie w miare lekki Recon ze skokiem 130mm bedzie chyba troszke nizszy niz Bomber ale skoku bedzie wiecej jak w Rebie. I lzejszy niz Bomber i moge do dokladnie pompka ustawic pod moja wage. Niepotrzebnej mi blokady nie ma, nie ma niepotrzebnej w tym przypadku komory negatywnej, jest prosty w budowie i mysle ze to bedzie wlasnie to Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthx Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 niezle pomieszales z tymi amorkami, ale skoro udalo sie dobrac optymalnie to najwazniejsze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
creative1989 Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Nie strasz, nie strasz... tym, że Z1 FR jest przyciężkawy i nie można podjeżdżć, bo kurka ja będe miał jeszcze cięższy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 16 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2010 Mozna mozna ale mi przeszkadzal bardziej niz pomagal bedziesz miec ciezszy niz 2450gram ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Puściłem do Radomska mojego starego GT Teraz rozpatruje taką opcję -> 2009 GT Avalanche 2.0 Disc tylko mam dylematy związane z zakupem roweru podanego na tacy czyli w sklepie czy zakupu samej ramy i składaniu pod swoje potrzeby. Mianowicie najtańszą i najszybszą opcją o której teraz myślę to zakup roweru bez np. amora typu Rock Shox DART 2 a zamiana na DURO 130mm . Co o tym myślicie ? Chciałbym stworzyć coś pod enduro na tej ramie GT AVALANCHE 2.0 2009 znalazłem najtańszą opcję z tą ramą na stronce -> http://www.cyklotur.com/x_C_I__P_53131787-53010001__skad_ceneo.html prawdopodobnie na v-brakee a jednak wolałbym iść z postępem i kupić już na hydraulicznych rower np. Tektro Auriga. Czy taki amor będzie dobrze się sprawować w tej ramie pod dziurawe drogi i kamionki itp?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ulvgar Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Może spróbuj się dogadać ze sklepem i u nich wymień części na te, które potrzebujesz? O Duro się nie będę wypowiadać bo nie jeździłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 130mm to bedzie za duzo do avalancha. 100mm starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grindz0ne Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 130mm to bedzie za duzo do avalancha. 100mm starczy ja chce złożyć rower na amorze o skoku 130mm chciałbym by miał lepszy komfort jazdy w górach niż typowe rowery XC i był zarazem rowerem na sztywnej ramie. Myślałem o GT Ruckus ma fajne kąty ta rama i przy niej takie 130mm by pasowało?? Coś tego typu chciałbym złożyć -> http://www.pbase.com/image/115658307/original.jpg tylko z tym tańszym amorem nie tym co jest na zdjęciu :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kello Napisano 22 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 przy niej by pasowalo 130mm. podejrzewam ze avalanche ze 130 amorem zle by sie prowadzil Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emin Napisano 23 Lutego 2010 Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 W swoim avalku pro mam recona - wieczorem sprawdzę ile jest w nim skoku wydaje mi sie ze 115 - wg mnie na tą ramę jest to max - by w miarę na podjazdach to szło. Jaka duża rama? Ja mam M. Jak by mi sie zapomniało pisz na prv ------------------ mój sklep rowerowy strefasportu.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.