urbanek18 Napisano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Zamierzam kupić sobie ten rower http://allegro.pl/item516364070_rower_kell...009_wiecej.html do jazdy po asfalcie i po lesie. Ale zamierzam do niego dokupić błotniki i ewentualnie jakiś lekki bagażnik. Czy będzie mi się to opłacało, czy lepiej kupić typowego trekinga? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 W końcu przeczytałeś regulamin Imo nie warto się bawić w dokupowanie części. Lepiej poszukaj jakiegoś trekinga który spełni Twoje oczekiwania i po prostu go weź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urbanek18 Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Ale trekingi dużo ważą a ten rower z częściami by 13kg z kawałkiem ważył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Zgadza się, trekkingi ważą więcej niż taki rower po przeróbkach. Zastanawiam się tylko, po co szukasz pomocy wśród forumowiczów, jeśli sam dokładnie wiesz czego chcesz? EDIT: Sprawdzałeś już czy są odpowiednie części, które pasowałyby do Twojego roweru i spełniały Twoje wymagania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urbanek18 Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 http://allegro.pl/item518587852_lekkie_blo...n_eurobike.html te chyba by pasowały Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Miałem kiedyś podobny dylemat .Kupiłem crosa + wyposażenie .I to był dobry wybór ! Trekingi są przeznaczone do turtstyki raczej asfaltowej - długie trasy z sakwami . Mają dynamo , nóżkę , solidny bagażnik itp ... to waży . Te tańsze zbliżają się do rowerów miejskich . . Crosy są dobre na asfalt , ale tak naprawdę świetnie radzą sobie w terenie . Mają większy ,,pazur " niż trekingi . Jeśli chcesz mieć bardziej uniwersalny rower bież crosa . Aha trekingi przeważnie zapewniają wygodniejszą - pozycję , crosy bardziej sportową ,podoną do górala . Ale to nie jest regułą . Sprawdż tylko czy rama i amor mają otwory do mocowania wyposażenia . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urbanek18 Napisano 1 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Się sprawdzi, dzięki za odpowiedź. Zastanawiam się jeszcze nad tym rowerkiem http://allegro.pl/item516015482_kellys_axi..._wyprzedaz.html jest wyposażony ale to typowy cross bo można kupić jego wersję bez wyposażenia. Co on nim sądzisz i czy byłby lepszym rozwiązaniem niż rower z poprzedniego linka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WaGiant Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Aktualnie mam górala , nigdy nie jeżdziłem na żadnym kellysie ... niewiele mogę poradzić . Axis to na pewno lepiej osprzętowiony rower - 24 biegi , lepsze przerzutki ,łańcuch i tylna piasta shimano . Amorków nie umiem porównać -nie znam ich. Ale goły (w wersji cross ) waży prawie 14 kg (19") ! I jeszcze jedno -rozmiar 21" . To bardzo duży rower . No chyba że masz sporo powyżej 180 wzrostu. Coach to stoi gdzieś na dole tabeli crossów , to prosty model . Ale... ma cieniowaną ramę - może być lekka - cały rower waży niecałe 13kg . No i masz do wyboru 3 rozmiary . 21 biegów to mało i świadczy o klasie roweru . Przełożenie 14 :48 może nie wystarczyć do bardzo szybkiej jazdy po asfalcie . Na forum, chyba w klubach rowerowych jest wątek o crosach . Może tam Ci pomogą . Co byś nie wybrał radzę przed zakupem pooglądać i dosiąść jakiegoś kellysa w sklepie . Rozmiar to ważna sprawa . No i sprzedawca może coś doradzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urbanek18 Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Jest też 19 do kupienia dałem akurat link z 21. Z przejechaniem się nim przed kupnem będzie problem gdyż mam zamiar go kupić w necie bo w mojej okolicy nie ma porządnego sklepu rowerowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.