Piksel Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 Całkiem fajnie, ale mam parę pytań.Trąbka jest koniecznym wyposażeniem? :)Czy mnie oczy nie mylą, czy to Sid z piwotami?Jeśli tak zdradź, jeśli możesz gdzie taki kupiłeś.Pedały rażą i to nie dlatego, że to platformy, tylko, że są paskudnie plastykowe, widziałbym tu Ht.No i poproszę o zdjęcie z boku. Jak się chwalimy to ja też się pochwalę, Merida czeka na nowy napęd.Bez szaleństw, ale wystarczy.Łańcuch Sram pc971, kaseta 950 i kółeczka BBB na łożyskach maszynowych(niebieskie )Niechybnie zbliża się też chwila zakupu amorka chyba będzie coś cięższego niż maniek, ale o wiele lepiej działającego, w sumie na 100% jeszcze się nie zdecydowałem.Pochwalę się zdjęciem dopiero z nowym amorkiem, więc raczej w przyszłym tygodniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 20 Marca 2012 Udostępnij Napisano 20 Marca 2012 http://allegro.pl/nowy-rock-shox-sid-team-z-piwotami-piwoty-okazja-i2209919211.html Tutaj jest z piwotami ten sam co mój Pedały już leżą u mnie w szufladzie. A trąba jest potrzebna, bo to od ukochanej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tro7e Napisano 25 Marca 2012 Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 RAMA: Race comp-Single KOLOR: Black/ Red WIDELEC: Road CF-S HAMULEC P/T: Sora KORBY: Shimano R450 52-39 PRZERZUTKA P: Shimano Sora 34.9 Double PRZERZUTKA T: Shimano Sora SS KASETA: Shimano Tiagra CS-4600 12-28 KIEROWNICA: XM Anatomic Road OS OWIJKI: Silva Forello MOSTEK: XM Comp lite CE N OS -8 KOŁA: Shimano WH-R501 PEDAŁY: M-Wave SIODŁO: XM Side-2 SZTYCA: XM Comp D SB15 31.6 MANETKA P/T: Shimano Sora 2 Dual Control/ 9 Dual Control OPONA P/T: Michelin Lithon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 25 Marca 2012 Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Śliczota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czervco Napisano 25 Marca 2012 Udostępnij Napisano 25 Marca 2012 Wygląda interesująco:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Tak jak obiecałem, Merida w nowej odsłonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rybka33 Napisano 28 Marca 2012 Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 Tak jak mówiłem-się podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pangumas Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Ja do grona użytkowników rowerów Meridy dołączyłem rok temu Najpierw był Crossway TFS 100-D a dwa miesiące później Road Race 903-18. Ja na razie w szosówce wymieniłem najwięcej części (zmiana Tiagry na 105, siodełko, sztyca, mostek i w planie drugi komplet kół), w crossie upgrade idzie trochę wolniej Z obydwu rowerów jestem bardzo zadowolony. Merida Road Race 903-18 2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czervco Napisano 3 Maja 2012 Udostępnij Napisano 3 Maja 2012 Wygląda super.. ) Naprawde uwielbiam tą kolorysykę P.S www.pokonacwybrzeze.blog.pl Jakby ktoś chciał mi pomóc obojętnie w jaki sposób proszę o kontakt Może ktoś mieszka nad morzem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekfpc Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Moja meridka Rozmiar ramy 18'' Rama MATTS TFS-COMP-DISC Widelec Manitou Drake Tylny amortyzator brak Kierownica Ritchey WCS riser Mostek Smica Pro 90mm Sztyca Smica Pro 400mm 31,8 Siodło Ritchey Pro Streem V2 Pedały PD-M540 Manetki SLX SL-M660-10 Przerzutka przednia SLX FD-M660-10 Top Swing Przerzutka tylna SLX RD-M663 Shadow SGS Hamulce Hydrauliczne, Shimano SLX BR-M666 Dźwignie hamulca SLX BR-M666 Kaseta/wolnobieg SLX CS-HG81 11-32 Łańcuch SLX CN-HG74 Korba Shimano SLX FC-M660 175mm 42-32-24T Suport HTII Obręcze Mavic xm117 Piasty Shimano SLX HB-M665 Disc Center Lock 32H Opony Kenda Kobra Dętki Kenda UltraLite Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Ładna Moja Meridka jeździ ze mną już rok i na razie dobrze się spisuję.Ten sezon na pewno na niej, a w przyszłym planuję zmianę ramy i kół, zobaczymy co z tego wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mc007 Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Moja meridka Ładnie wygląda, możesz napisać jaką masz torbę podsiodłową? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomekfpc Napisano 5 Maja 2012 Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Made by LIDL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
walik50 Napisano 6 Maja 2012 Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 A oto moja Merida 29" muszę przyznać chyba najlepsza jaką miałem dotychczas na wzrost 190cm polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kenjisan Napisano 8 Maja 2012 Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Moja meridka po zmianie hamulców (m596) i skoku amorka (120->100): Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GigiWroc Napisano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Witam Wszystkich miłośników jazdy rekreacyjnej jak i maniaków klasy wyścigowej MTB na Meridach ... Ja znacznie bardziej należę do tej drugiej grupy ludzi... Cieszę się że mogę wśród Was zagościć... Również jestem zakochany w tej marce rowerów MTB co Wy ... Aktualnie mój nowy rower kończę składać już po jutrze, czyli w Piątek 23 Czerwca 2012 roku... Będzie to niezapomniana data, przynajmniej dla mnie, gdyż ten rowerek składam już od dwóch lat ... Na pewno będzie to moje oczko w głowie z przeznaczeniem do ścigania się po szosie w Nocnych Streetach po ulicach Wrocławia ... Każdą część w rowerze dobierałem sam pod Siebie z różnych części Świata ... Czekałem na tą chwilę już spory czas... Dotychczas jeździłem na moim wcześniejszym modelu Merida na ramie o modelu Mats Anaconda z 2001 roku po dość dobrym tuningu gdzie w zeszłym roku miałem swój rekord 57km/h po autostradzie ... Na nowym rowerku, oczywiście planuję pobić ten rekord ... Kto wie może przekroczę 60km/h ... Będzie szał to jest pewne Komponenty: Rama MERIDA HFS-3000 rozmiar 20'' Widelec RITCHEY WCS CARBON BRAK amortyzatorów ( typowy pod race ) Kierownica FSA K-Force CARBON FULL SPEED 600mm Stery Ritchey WCS Press fit Mostek FSA K-Force Carbon FULL SPEED 130mm Sztyca FSA K-Force Carbon Light 31,8 Siodło Selle Italia SLR Kit Carbonio Białe BS Pedały Crank Brothers pedały Candy 3 blue Manetki SRAM X-0 3/9 Przerzutka przednia Shimano XT FD-M773 max 48T Przerzutka tylna SRAM X-0 długi wózek Hamulce Hydrauliczne, SRAM XX (tarcze przód - 160mm, tył - 140mm) Kaseta Sram X.0 PG990 11-32 (pink) SRAM łańcuch PC-991 Hollow Pin 114ogniw 9s Korba Shimano XT-FC771 175mm 48-36-26T Suport Ceramiczny Koła MAVIC Crossmax SLR 2008/2009 Black/Red Opona 26 x1.95 Kenda K90 Slick To by było na tyle Foty - sesja w piątek będzie robiona to na pewno dodam . Pozdrawiam. Gigi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 up Na bogato Jak tylko złożysz, wrzucaj foty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GigiWroc Napisano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 Ahhh... Yehaa of course ... Myślę że juz w tym tygodniu na sam weekend ... Wrzucę na pewno foteczki ... Pozdrawiam. Gigi. Ps. już się nie mogę doczekać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.