miskov17 Napisano 14 Marca 2009 Napisano 14 Marca 2009 Witam, Jako posiadacz Madzi, chyba jestem zobowiązany do wpisania się tutaj Jakieś pół roku temu kupiłem okazyjnie HFS 2000-V, do tej pory przeszła spore modyfikacje dzięki czemu waga to 10.325gr na tarczach Jestem z niej bardzo zadowolony, jednakże tak jak koledzy powyżej pisali - lakier strasznie szybko się rysuje Poza tym nie widzę wad Pełną rozpiskę znajdziecie tu: http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=47209 i nie najświeższe fotki tu: http://picasaweb.google.com/miskov17/Merida# Pozdrawiam
ArmaQ Napisano 24 Marca 2009 Napisano 24 Marca 2009 Jestem szcześliwym użytkownikiem HFSki z 2007 roku ramka super (ładna i sztywna) pod moimi 90kg rama: Merida HFS `07 widelec: BLACK Super Air `06 korba: SLX prze. przód: XT `07 prze. tył: XT GS `07 hamulec przód: XT Disc hamulec tył: HS33 opona przód: Tioga Red Phoenix 1.9 opona tył: Tioga Red Phoenix 1.9 obręcz przód: Xr 4.1d obręcz tył: XM317 piasta przód: XT Center lock `06 piasta tył: XT `06 szprychy: DT competition/champion dętki: Maxis ultra light 128g manetki: XT `06 / nokon klamki: n/a kierownica: Ritchey WCS Wet mostek: Ritchey Pro/śruby Ti sztyca: Ritchey WCS Wet siodło: BBB AnatomicDesign CrMo 212g chwyty: Boblight 42g łańcuch: XTR kaseta: SLX 11-32 pedały: PD-M540 waga roweru: 10.80 kg (RR => - 150g)
kosa123 Napisano 25 Marca 2009 Napisano 25 Marca 2009 No to może i ja Rama : Merida Magnesium Elite Amortyzator : RS sid Race / WC Korby : LX Klamki : XT Pedała : (VP) Kierownica : (Mojo) Mostek : (Smica) Manetki : (SRAM 3.0) Kaseta : (XT 8rz.) Łańcuch : (HG) 294 Przerzutka Tył : (SRAM X.0) Przerzutka Przód : (DEORE) Siodełko + Sztyca SET : (hand Made) 320gram Zaciski kół przód : (Dartmore) Koło przód : Piasta : Novatec Obręcz : UFO Nyple : Alu Dartmoore Szprychy : Sapim laser Koło tył : Piasta : BopLight Race Obręcz : SR EQ Nyple : alu Szprychy : DT REV. Opony przód i tył : (Larsen TT) Hamulec przód i tył : (XT) Rowerek na dzień dzisiejszy już nic nowego nie dostanie wszystko mi pasuje Najbardziej jestem dumny z ramy, od zawsze była moim marzeniem no i jest !! Pozdrawiam
nester85 Napisano 26 Marca 2009 Napisano 26 Marca 2009 Witam mam pytanie mam zamiar kupic rower merida matts tfs xc 500v co sadzicie o tym rowerze i czy ktos wie co za amortyzator on posiada??
bobiik Napisano 27 Marca 2009 Napisano 27 Marca 2009 Witam mam pytanie mam zamiar kupic rower merida matts tfs xc 500v co sadzicie o tym rowerze i czy ktos wie co za amortyzator on posiada?? Nic prostszego jak wejsc na stronke http://www.rowerymerida.com.pl/rowery2.php...r=76&id=504 http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?...r=56&id=374 Jedna jest z kolekcji 2008 a druga z 2009 Pozdrawienia dla leniuchow
nester85 Napisano 27 Marca 2009 Napisano 27 Marca 2009 dzieki wielkie tyle to ja znalazlem ale chodzi mi o opinie kogos kto sie na tym zna badz sam posiada gdyż ja jestem raczej kiepski w tym temacie
KuLa2030 Napisano 27 Marca 2009 Napisano 27 Marca 2009 Po dłuższej nieobecności w końcu udalo mi sie dopaść KuloMeride part 2 (czarna mamba) Merida w kolorze yellow bahama juz służy jako zimówka itp Na razie jedna fotka http://img27.imageshack.us/my.php?image=dsc01075l.jpg
ArmaQ Napisano 28 Marca 2009 Napisano 28 Marca 2009 KuLa2030 ładna ramka ale cały rower kupiłeś ? Mi osobiście podoba się taka jak Twoja lecz w malowaniu biało-czerwonym niestety trudno taką dostać No i jest cieższa od mojej HFSki o blisko 100g
KuLa2030 Napisano 28 Marca 2009 Napisano 28 Marca 2009 tak cały Super sie jeździ Tylko kurde trzeba sie jak najszybciej pozbyc tych opon bo to normlanie jak kotwica ;/ Wszystko elegancko chodzi , bajeczka ;p
Iron Napisano 28 Marca 2009 Napisano 28 Marca 2009 gratuluje ładne cacko, wygląda dużo lepiej niż na stronie meridy.
andrzejek Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Kula gratuluje roweru a ja dawno swojego nie wrzucałem
Bizon Napisano 30 Marca 2009 Napisano 30 Marca 2009 Piękne to nowe malowanie ramy wygląda czadowo .A tu moja koza
MM85 Napisano 1 Kwietnia 2009 Napisano 1 Kwietnia 2009 Witam dołączam do klubu posiadaczy superowego rower Merida MATTS TFS XC 300-V
nester85 Napisano 3 Kwietnia 2009 Napisano 3 Kwietnia 2009 No i ja po dlugich poszukiwaniach wkoncu znalazlem okazje zamiast tfs 500v o ktorego sie pytalem udalo mi sie znalezdz tfs 900 v z 2008 wiec wkoncu moge wpisac sie do klubu meridy ))
kamfan Napisano 12 Kwietnia 2009 Napisano 12 Kwietnia 2009 moze ktos wrzucic skana (np. z katologu rowerowego) z geometria ramy mtb matts z 2006; bardzo prosze i bardzo z gory dziekuje...
Bizon Napisano 16 Kwietnia 2009 Napisano 16 Kwietnia 2009 Ładny ten pomarańczowy kolor ramy Rozmiar 18
MM85 Napisano 16 Kwietnia 2009 Napisano 16 Kwietnia 2009 Na zamówienie ten pomarańczy tylko w słoneczne dni Puki co jestem z roweru bardzo zadowolony, nie zawodzi mnie.
Gość Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Oto i moja Merida TransMission Speed złożona w tym sezonie Przy okazji na ile ją wyceniacie?
MM85 Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 Bezecna Świetnie się rowerek prezentuje, tylko brak SPD Koła też fajowe daj znać za jakiś czas jak się spisują.
Gość Napisano 27 Kwietnia 2009 Napisano 27 Kwietnia 2009 SPD będą za jakiś czas. Jak narzazie kółeczka są super przejechałem ok 400km Większość w terenie zjazdy/podjazdy są bardzo lekkie a przy tym sztywne i tanie za swoje nówki dałem 600zł więc nie opłaca się składać łożyska maszynowe nie wymagają regulacji i smarowania A co do SPD to możecie coś polecić jak na razie to jestem zainteresowany tymi butami: http://allegro.pl/item600643629_buty_spd_a...2_2_3_inne.html
Bizon Napisano 28 Kwietnia 2009 Napisano 28 Kwietnia 2009 Bardzo ładnie się prezentuje ta czarna maszynka
szynski Napisano 9 Maja 2009 Napisano 9 Maja 2009 Ładne te Wasze Meridki... Sam właśnie czaiłem się na podmianę roweru. Z założenia miała być to Merida. Mam słabość do tej marki. Robią dobre ramy, jest to mój pierwszy rower z prawdziwego zdarzenia, zaraził mnie cyklozą i bardzo się z nim zżyłem przez te kilka tys. km Wybór padł na TFS XC 500-D. Trochę ciężka bo dostałem odp. od producenta, że waży ok. 14,3kg. Ale cała reszta jest przyzwoita. Poszukałem i znalazłem na http://www.nartyrowery.pl/index.php (wysokie rabaty 1500zł - 2999zł - 10% rabatu, 3000 i powyżej - 12% rabatu - nawet gdy pierwszy raz kupujesz w tym sklepie). Zamawiam a tu okazuje się, że nie ma możliwości wybrania czarnego koloru (mniam). Pomyślałem - dobra - niech będzie zieleń. Po dniu telefon - rozmiaru brak. CHOLERA!! To może przepłacę i wezmę w kredyt 900-D - i d..pa - ta sama historia - ram w rozmiarze 22" brak. Innych sklepów z tymi modelami, w tym rozmiarze brak - niech to szlak!! Dystrybucja mojej ulubionej marki w naszym "wspaniałym" państwie leży, kwiczy i woła o pomstę do nieba!! Niestety musiałem zdradzić Meridę z CUBE'm Też piękna maszyna - ale i tak jestem strasznie niepocieszony że nie jest to M Mam nadzieję, że nie będę żałował tego wyboru! Teraz się zastanawiam co z obecnym rowerem. Siostrze nie dam - za duża rama. Obcemu nie sprzedam - bo nie przeżyję rozłąki. W końcu tyle już razem przejechaliśmy. Może zostawię sobie jako zimówkę ? Albo będę wyporzyczał za 10PLN za 1h Może jednak moja Pani da się namówić i weźmie ode mnie ten rower, żebyśmy mogli razem wyskoczyć za miasto i po lasach po śmigać. Jak ją widzę na (w dodatku za małym) macro-cashu full-suspension to trochę mi się jej żal robi. Inna sprawa, że w sezonie z nią wyjeżdżam z 2-3 razy Może dzięki Meridce się to odmieni i częściej będzie okazja pojezdzić z moimi pięknymi A tutaj galeria mojego obecnego sprzętu z majowego wypadu w góry stołowe (chyba?) http://www.forumrowerowe.org/index.php?showtopic=51370
uszolot10 Napisano 20 Maja 2009 Napisano 20 Maja 2009 Upgrejd: Bottle Cage: Alu Brake (Front): Promax Brake (Rear): Promax Brake Levers: with Shifters Cables: Noname Cassette: Shimano HG-40 Chain: Shimano 8-speed Crankset: -Crank Arms: Shimano M311 -Bottom Bracket: Shimano Derlr (Front): Shimano Altus Derlr (Rear): Shimano Deore Fork: Suntour XCM H.L.O 80 mm soft Merida Version Frame: Merida Matts TFS 100-v with pivots,hanger Grips: Ribbon PRO, white Handlebar: x-mission Speed Headset: FSA Pedals: Shimano PD-505 Seat: Merida Seatpost: X-mission speed Seatpost clamp: Accent Shifters: Shimano STEF-60 Skewers: Accent Light Gray Spacers: without - ALU FSA Stem: Accent Twister 120 mm White Tire (Front): Kenda Karma 2.0 Kevlar Tire (Rear): Kenda Karma 2.0 Kevlar Top Cap: without - Merida Tubes: Noname Wheel Front: -Hub: Noname -Rim: Alexrims Adventurer -Spokes: Noname -Nipples: Noname -Rim tape: yellow Wheel Rear: - -Hub: Shimano -Rim: Alexrims Adventurer -Spokes: noname -Nipples: noname -Rim tape: yellow Weight: >13 Upgrade: Mostek na 120mm do tego biały. Owijka biała - świetnie komponuje się z mostkiem. Zaciski - Z ciężkich klocków na lekkie Accenty Oponki - z ciężkich, wolnych merid na karmy. Meridy jak ktoś chce mogę tanio sprzedać FOTA
makkaveli Napisano 14 Czerwca 2009 Napisano 14 Czerwca 2009 Witam wszystkich... prezentuje tu tak jak inni tez swoja niunie i spadam do kobiety bo meczy z drugiego pokoju. Pozdrawiam http://img193.imageshack.us/img193/8895/merida.jpg
jasmineczka Napisano 17 Czerwca 2009 Napisano 17 Czerwca 2009 Witam wszystkich właścicieli Merid i mam zaszczyt od miesiąca być posiadaczką Meridy Juliet-20 Fotkę załączę przy najbliższej okazji heheh Pozdrowienia i szerokiej drogi wszystkim!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.