pabloo2000 Napisano 3 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 3 Listopada 2008 Witam. w najbliższym czasie mam zamiar dołączyć do szczęśliwych posiadaczy rowerów Merida. Jak tylko wejdzie kolekcja na 2009rok chce kupić Crossway TFS 500 Sport-D Link: http://www.rowerymerida.com.pl/rowery2.php...r=70&id=474 co myślicie o takim rowerku? czy któreś komponenty są kiepskie? (ma być używany 80% na szosie 20% łagodny teren - bez szaleństw) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonspell79 Napisano 15 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Przyłączam się do klubu, bo od miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem nowej Meridy Matts HFS 3000-D. Wcześniej miałem Gianta Yukona, ale chciałem rower o bardziej sportowej charakterystyce oraz super wyglądzie i się nie zawiodłem !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 15 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Odblaski.... zdejmij Ładna! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 To moja maszyna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Fajnie pasuje R7 do tej ramki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Fajnie pasuje R7 do tej ramki Dzieki Mysle nad bialymi obreczami sx44 alexrimsa Tylko niewiem czy nie bedzie za odpustowal wygladal rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonspell79 Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Odblaski.... zdejmij Zdjęcie trzasnąłem jak tylko zmontowałem, zaraz potem zdjąłem odblaski Cieszę się, iż mogę mieć ramę z zielonymi płomieniami i hamulcami tarczowymi, bo w Polsce Medzie sprzedają w tej wersji 3000-D w czarno matowej ramie. BTW, czy w Meridach to normalne, że tak szybko lakier się rysuje od pancerzyków itp. Miałem Gianta przez 3 lata i nie zauważyłem tego problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Kazdy lakier bedzie sie rysowal od ocierajacych pancerzy, widac w Giancie miales je inaczej poprowadzone. Ja mam zabezpieczone miejsca styku ramy z pancerzami za pomoca naklejek z tasmy izolacyjnej (na czarnej ramie nie widac czarnej tasmy). Druga sprawa, ze w lepszych modelach ten lakier faktycznie latwo sie rysuje (przynajmniej w starszych rocznikach). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonspell79 Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Rowerem przejechałem ok 300 km, a już pojawiły się zarysowania, szczególnie widoczne na zielonych fragmentach. Też chyba będę musiał poprzyklejać przezroczystą taśmę, bo nie wyobrażam sobie roweru po 2-3 latach. Kolega też ma Meridkę i u niego po 2 latach zarysowania od pancerzyków są już bardzo duże - fragmentami 3 cm długości, 1 cm szerokości zdarte aż do aluminium Maskra ... :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 16 Listopada 2008 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Dlatego od razu po kupnie zabezpiecza sie miejsca styku pancerzy z ramą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cormac Napisano 1 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Dzień dobry Dołączam do klubu mam taki oto rower: http://www.rowerymerida.com.pl/rowery.php?...r=61&id=404 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 15 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 po dalszych modyfikacjach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszolot10 Napisano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Też się przyłączam. Zdjątko w podpisie (Odblaski zdjęte) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gilgamesz Napisano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Uszolot10 super wygląda z tym siodełkiem.Zawsze podobało mi się to malowanie ramy. A jakie to siodełko i gdzie kupiłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 To siodełko jest sprzedawane razem z rowerem .Czy można kupić je gdzieś od tak nie wiem ,na allegro może ktoś będzie sprzedawał taką kanapę. A co do roweru to fajny jak wszystkie meridy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszolot10 Napisano 31 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Siodełko może i ładne, ale za miękkie. Chyba wezmę ze starego roweru bo się przyzwyczaiłem. A teraz mała ankieta. Które napis na rowerach meridy bardziej wam się podoba: ten stary (2005 ostatnie modele) czy ten nowy (te co teraz)??/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moonspell79 Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Cześć, Ja posiadam wersję HFS 3000-D i napis Merida wraz z tymi płomieniami bardziej mi się podobają. Jak tylko zobaczyłem ten rower to wiedziałem, że będzie mój Moja medzia -> http://moonspell79.jo.pl/pliki/foto/merida...20062-small.JPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Kiedyś to malowanie mi się nie podobało teraz jest zabójcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yoda Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Cześć meridziarze. Planuję wyprawę z sakwami i chcę kupić bagażnik. Stąd pytanie do posiadaczy ram Matts Sport/Speed: czy ktoś używa bagażnika i jakiego? Bo dolne mocowania są umieszczone dość wysoko. Przymierzałem kilka modeli, ale żaden nie pasował jak należy. Chodzi mi o porządny bagażnik, a nie jakieś badziewie ze stalowych prętów. Moja rama to Matts Special Edition z 2006. Poniżej fotka: Dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 4 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Cześć, Ja posiadam wersję HFS 3000-D i napis Merida wraz z tymi płomieniami bardziej mi się podobają. Jak tylko zobaczyłem ten rower to wiedziałem, że będzie mój Moja medzia -> http://moonspell79.jo.pl/pliki/foto/merida...20062-small.JPG Fajny sprzecik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszolot10 Napisano 5 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 Yoda http://sklep.crosso.pl/index.php?main_page...c9c7f68660b2c29 To chyba najlepszy wybór, wszyscy Polacy wyjeżdżający gdzieś w świat na rowerze takich używają. To tego Made in Poland:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 4 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2009 Madzia dostała nowe przednie kółko DT370+MavicXM317+DTComp i Juicy 5 =] Na razie leży do góry kołami bo czekam na adapter, ale liczę na to, że już na dniach wybiorę się do lasu =] wrzucę fotki gdy w końcu zmontuję to do kupy i uruchomię ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 7 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2009 http://photos.nasza-klasa.pl/6378134/34/main/e4727bd4fe.jpeg - jeszcze tylko tylne koło i mam full custom'a =]] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszolot10 Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Ładnie, ładnie. Jaki amorek masz z przodu, że się tak zapytam?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp0q Napisano 16 Lutego 2009 Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Reba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.