Con Napisano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Piszę ten temat bo zrodziło się u mnie kilka wątpliwości. Otóż mam Ramę ACCENT El Norte 17" . Mam zamiar wymienić amortyzator. Do tej pory miałem Gile TnL ze skokiem (rzekomo:) ) 100mm. W każdym razie o co chodzi, tego RST przełożyłem z Authora Kinetica ale o rozmiarze 19". Przejeździłem tak ponad 2500km i teraz kiedy chcę wymienić amortyzator zwróciłem uwagę na geometrię. na stronie producenta podają, że do tej ramki max wys. amora to 455mm. A ta Gila ma ponad 480mm. I stąd moje pytanie , bo chcę wymienić na epicona lub torę. czy one są wyższe i czy nie będą stanowiły zagrożenia dla ramy. PS co do wygody, to jeździło mi się świetnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Zobacz jaką maja wysokość. Wg mnie nic nie powinno złego się z ramą stać, a geometria pewnie troszke się zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Con Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 O właśnie zapomniałem napisać, może ktoś zmierzyć epicona, bo wymiar tory już mam (wys. od osi koła do dołu główki ramy). No niby 3 cm to nic, ale wole spytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 3 cm to dużo. google używałeś do znalezienia wysokości amorka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Con Napisano 30 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 No właśnie szukałem i nigdzie nie mogę znaleźć. Sorry już nalazłem wysokość epicona to 485 tora też tyle. No i teraz nie wiem czy to nie zaszkodzi ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
speq Napisano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 http://www.sram.com/_media/techdocs/Tora%2...11524-000_A.pdf - tu masz Torę Na epicona nie mam czasu. edit: ok, spóźniłem się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Qba66 Napisano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 wszystkie wysokości rock shox'ów macie tutaj, może komuś się przyda http://www.sram.com/_media/techdocs/2009%2...0Axle2Crown.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 30 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Jeśli już to różnica nie wynosi 3 cm, ale 3 mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GZA20 Napisano 30 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Zalecana wysokość to 455....epicon i tora mają 485... 485mm-455mm=30mm= 3cm Jakim cudem bogus92 stwierdziłeś że różnica wynosi 3mm ????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 30 Grudnia 2008 Mod Team Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Mój błąd, przepraszam. Złe liczby podstawiłem, zdarza się każdemu. Ale jeśeli chodzi o wysokość amortyzatora do tej ramy, to Tora będzi niższa od Gili, bo ma 470 mm (100 mm), a wersja 80 mm ma 450 mm wysokości, taki też amortyzator powinien być w tej ramie. Ale myślę, że nawet jak weźmiesz Torę 100 to i tak nic się nie stanie, a jeszcze jak dobrze jeździło ci się na Gili to powinno być ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.