ernest Napisano 29 Grudnia 2008 Napisano 29 Grudnia 2008 A więc kupiłem od kolegi suport TRUVATIV na łożyskach mszynowych i powiedział że muszę je wymienić.A jak się zastanawiałem dlaczego,bo przecież łozyska się ładnie obracają.A on mi powiedział że łozyska są do wymiany bo się starły.I dlatego chciałem się was zapytac jak sprawdzić czy łożyska rzeczywiście są już wytarte i trzeba je wymienić czy moze on się mylił i łozyska są dobre dlatego bardzo prosze was o szybką odpowiedź!!!
sztywnyjakszosowka Napisano 29 Grudnia 2008 Napisano 29 Grudnia 2008 Ernest może o luzy mu chodziło . włóż do środka kawał szmela o podobnej średnicy i rusz na boki , metoda nie do końca miarodajna . łożyska nie są drogie , więc radze wymienić i po sprawie .
Andrew Napisano 29 Grudnia 2008 Napisano 29 Grudnia 2008 A jaki to suport kupiłeś?? Chyba zrobiłeś "złoty interes" Do większości suportów Truvativa nie da się dokupić łożysk Kasowanie luzu na korbie polega na wymianie suportu na nowy.
jedrekxc Napisano 29 Grudnia 2008 Napisano 29 Grudnia 2008 Jeśli kręcą się lekko i nie mają luzów, to jest OK. Zdarzyło mi się kiedyś zepsuć łożyska w suporcie Truvativa na ISIS. Od czasu do czasu wydobywał się z nich wtedy dźwięk podobny do wyciągania gwoździ z desek:D Łożysko było pęknięte. Na szczęście kupiłem uszkodzony suport z pękniętą ośka od kumpla i przełożyłem jedno z nich.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.