kiniu2 Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Z powodu ograniczonych pieniędzy bazą był hexagon v5. Wagą się nie będę chwalił rama - Kross Hexagon v5 amortyzator - Suntour XCT koła - alexrims/novatec. opony - Kenda Karma hamulce - Avid SD5. korba – Deore kaseta - bodajże Sunrace. p. tył – LX. p. przód - LX. manetki - St-EF 50. łańcuch – Sram pg 850. pedały – pd-m520. siodło – SKN mostek – Zoom. kierownica – zoom. sztyca - Ritchey PRO 27,2x350mm linki/pancerze clark's Pod koniec stycznia/początego lutego planuję wymienić koła na Fulcrum Red Metal 5, kasetę i korbę na LX, manetki na lx, hamulce na Avid Juicy 5, mostek, ramę. I przy ostatnim punkcie się waham: No Saint Angel, Cube LTD Pro czy Cube LTD Race? Amortyzator powinien przyjść w tym tygodniu-Fox F100 RL, kierownica RooX DBS Comp już jest ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
accentinferno Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 To pochwal się jak wszystko założysz i powiedz jak działa amor. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 U mnie bazą był Hexagon V6. Po jakimś czasie wymieniłem wszystko co się dało na LX (czyli na razie praktycznie tak jak u Ciebie), a teraz dokupiłem nową ramę i Ritchey'a. Pozostały mi w sumie do wymiany tylko koła i amor. I muszę jeszcze powiedzieć, że bardzo mi się podoba takie budowanie roweru na raty. Dużo radochy ogólnie i z jazdy i z piękniejącego roweru. Jak Ci się sprawuje przerzutka LX z tyłu? Który model? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu2 Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Z przerzutką dobrze, nie raz nie zaskakuje-wina manetek ;/ Model rd-m581 z 2008 r. Co do amorka, to na razie jeszcze go nie mam. Jak przyjdzie, to poleży w szafie-musi poczekać do nowej ramy i hamulców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Z powodu ograniczonych pieniędzy bazą był hexagon v5. Amortyzator powinien przyjść w tym tygodniu-Fox F100 RL Od hexagona do foxa to się nazywa awans gdzie tyle płacą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu2 Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 aż taki awans to nie był Kasę w święta dostałem i dorwałem na allegro używkę za 750 zł jak przyjdzie to zrobię zdjęcia i się pochwalę ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fallout Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Kasety LX nie opłaca się kupować, lepiej weź Deore bo nie ma pomiędzy tymi kasetami różnicy oprócz wykończenia. A zawsze kilka złotych w kieszeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zabiel17 Napisano 1 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 A ja z zapytaniem się zwracam- czy wygodne jest Twoje siodło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 2 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Kaseta LX jest lzejsza o jakies 20g od Deore i ma inaczej podszlifowane zeby-czyli niby lepiej przelozenia wchodza. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu2 Napisano 2 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 zabiel17, siodło wygodne tematów dużo o nim jest... Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu2 Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 w końcu przyszedł FOX Waga: Teraz tylko czekanie na kasę i kupuję ramę oł jee Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 Kasety LX nie opłaca się kupować, lepiej weź Deore bo nie ma pomiędzy tymi kasetami różnicy oprócz wykończenia. A zawsze kilka złotych w kieszeni Według mnie lepiej żebyś dopłacił te 40zł. i kupił sobie SLX. Różnica w wadze to ponad 100g. więc nie mało. Można też znaleźć XT w podobnej cenie do SLX. Ten Lis troche dziwnie wygląda, czarny ze srebrną koroną, jest to normalna wersja czy Terralogic? Może było już, jaką ramke masz zamiar kupić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 No korona jak z roku np. 2004 jak u mnie a golenie z OEM'owych liskow. Jesli tylko wszystko dziala jak nalezy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 coś mi się wydaje, że ten resor nie był lagodnie traktowany, skoro zaszła potrzeba wymiany goleni. poza tym średnio to wygląda. Nie lepiej było poczekać i kupić jakiegoś foxa 04? chodzą po około 600zl, a czasem nawet po 550zl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu2 Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 wszystko na razie działa jak należy Ramę zamierzam kupić no saint angel. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skiba_TG Napisano 9 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 A jaki kolor? ^^ Bo chyba tez taka bede miec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu2 Napisano 9 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2009 czarny albo biały ^^ Hexagon będzie robił jako zimówka (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu2 Napisano 13 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 13 Maja 2009 Po wielu miesiącach starań w końcu coś złożyłem. Rama pójdzie do wymiany po wakacjach. To samo korba. Rower na dzisiaj prezentuje się tak: Brake (Front): (Hamulec przedni) Avid Juicy 5 + adapter, śrubki – 310 g Tarcza G2CS 185 mm – 145 g Brake (Rear): (Hamulec tylny) Avid Juicy 5 + adapter, śrubki – 318 g Tarcza G2CS 160 mm – 114 g Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) Avid Juicy 5 Cables: (Pancerze i linki) Cassette: (Kaseta) Deore LX Chain: (łanńuch) Shimano HG 73 Crankset: (Korby) Deore Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Deore LX – 177 g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Deore LX – 305 g Fork: (Widelec) Fox F100 RL + gwiazdka – 1531 g Frame: (Rama) Kross Hexagon + stery Grips: (Gripy) Ritchey WCS Handlebar: (Kierownica) RooX – 130 g Pedals: (Pedały) Shimano pd-m520 – 427 g Seat: (Siodło) San Marco SKN – 264 g Seatpost: (Sztyca) Ritchey Pro – 293 g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) no name Shifters: (Manetki) Shimano Deore Skewers: (Zaciski koł) Shimano Deore XT Stem: (Mostek) zoom Tire (Front): (Opona przednia) Kenda Karma Tire (Rear): (Opona tylna) Kenda Karma Top Cap: (Top cap) vp Tubes: (Dętki) Continental Wheel Front: (Koło przednie) 998 -Hub: (Piasta) Deore XT -Rim: (Obręcz) Mavic 317 -Spokes: (Szprychy) DT Champion -Nipples: (Nyple) DT -Rim tape: (Opaska) no name Wheel Rear: (Koło tylne) ok. 1150 -Hub: (Piasta) Deore XT -Rim: (Obręcz) Mavic 317 -Spokes: (Szprychy) DT Champion -Nipples: (Nyple) DT -Rim tape: (Opaska) no name Wszystkich wag nie ma bo akurat kiedy chciałem zważyć części to baterie w wadze padły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu2 Napisano 15 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 15 Maja 2009 co jeszcze można wymienić oprócz ramy, korby i mostka żeby zejść z wagą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 21 Maja 2009 Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 Opony na takie jak np. tu : http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul...21&art=1939 Tylko że nie widzę sensu wywalania tylu pieniędzy, skoro Karmy są na razie na chodzie Jeśli wysoko celujesz to koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiniu2 Napisano 21 Maja 2009 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2009 koła to teraz wymieniałem-mają może ze 2 tyg kasy nie miałem na inne ale może zejdę trochę na korbie itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.