Skocz do zawartości

[obręcz] Mavic X-221

Slawek_l_83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich

Pytanko skierowane do użytkowników obręczy Mavica X-221 :D

- czy u was też widać wokół kapslowania obręczy takie dziwne pofałdowania, bo nie wiem czy nyple mi już chcą obręcz rozerwać czy jest to jakieś wzmocnienie, przy każdym kapslowaniu to mam.

Obręcz ma przebieg około 1000km i się zdziwiłem, bo przednią mam już bardzo długo przebieg około 28000km i nie ma na niej tego co na nowej z tyłu. Może jakoś je wzmacniani niedawno - nie wiem.

Pozdrawiam

Napisano
czy u was też widać wokół kapslowania obręczy takie dziwne pofałdowania, bo nie wiem czy nyple mi już chcą obręcz rozerwać czy jest to jakieś wzmocnienie, przy każdym kapslowaniu to mam.

Być może ww zjawisko wynika ze zbyt mocnego naciągu szprych albo też z dużego obciążenia koła.

W moich 221 także to zauważyłem ale jak do tej pory nie miało to negatywnych konsekwencji.

Napisano

Wiesz mój pierwszy mavic przejechał 18kkm i dopiero popękał wokół szprych :)

Później zakupiłem obręcz Accenta Patfindera pojeździł 8kkm i po najechaniu na mały krawężnik obręcz się podbiła delikatnie, a że ja nie lubię mieć czegoś takiego w rowerku to zmieniłem zaś na mavica :), ale okazuje się, że mavic poszedł z jakością w dół ;) skoro po 2kkm już takie klocki się dzieją.

Jadę w tym tygodniu do sklepu zapytać się co jest grane, jak mi sprzedawca powie, że coś nie tak spróbuję zareklamować obręcz.

Zapewne mogą zwalić na zbyt naciągnięte szprychy i wiele innych rzeczy :)

Napisano

W mavicach tak się zdarza czasami. Jeżeli masz na gwarancji to możesz spróbować zareklamować a jak nie to spokojnie jeszcze na tym pojeździsz. Szkoda że nie dałeś linka do zdjęcia tego problemu. Na zdjęciu można zobaczyć jakie duże są uszkodzenia.

Napisano

Właśnie próbowałem zrobić temu zdjęcie ale nie widać tego zbytnio, popróbuję jeszcze przy innym świetle może się uda.

Pod palcem czujesz wypuklenie delikatne.

Napisano

przebarwienie w okolicy nypla to raczej standardowe zjawisko w wersjach silver u mavica, miałem już ich trochę i wszystkie prawie to miały (te co na tyle jeździły to wszystkie) ale nic im od tego nie było, nie pękły ani nic takiego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...