Iron Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 u mnie przy ramie 19cali, komplet do przerzutek z linkami , końcówkami uszczelniającymi waży 71g , kompilacja accent supreme i linki clarksa. Co by nie mówić, to rozpiska jest dla Ciebie, ale skoro wrzucasz już ją na forum to sprawdź żeby była kompletna, jeżeli masz możliwość to poważ to co możesz, a to co nie zważyłeś sam to napisz. Pomożemy ocenić na ile realne jest przybliżenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Te 50g to na pewno waga pancerzy linek do przedniej i tylnej przerzutki, a to jest akurat realne. nie możliwe.. z projektu siwyexa Cables : (linki + pancerze) NOKON gold - 61g dalej będziesz mnie przekonywał ? obydwa projekty to hamulce tarczowe.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Aż poszedłem i zważyłem wyszło 60 gram. Tylko panceże pancerze bo wagi linek (ok 30 gr.) wliczone są do wagi manetek standardowo. Kłócić się nie będę a no i te nieszczęsne piwoty, waga ramy podana jest oczywiście bez nich bo przecież to są tarcze... Wybaczcie. Pierwszy raz robię aż taki dokładny opis i stąd tyle nie dociągnięć... Ale w sumie dlatego daję do oceny bo nigdy nic nie wiadomo. A co do tej wagi ramy to około 1600 gram (nie całe) przecież oczywistym jest że nie ma 2 identycznych ram ważących co do grama tyle samo a 10 czy nawet 20 gram różnicy na ramie to jest naprawę mała różnica... Więc też wiadomo że do wszystkiego trzeba podejść z dystansem, tak jak i do Tematu ale naprawdę dziękuję za wszystkie uwagi a co do wagi suportu... http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul...=14&art=417 manetki nawet lżejsze są http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul...14&art=1824 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fifi Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Nie podawaj nam wag z rowerowej wagi, bo każdy może sobie tam sprawdzić, tylko pokaż zdjęcia Twoich komponentów na wadze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 masz racje, ale jest to rama tworzona stara technologią.. bez hydroformingu itd.. rurki są podwójnie cieniowane chyba.. także waga poniżej 1600g jest całkowicie nie realna! 1650.. i sam się bardzo zdziwiłem gdy moja ważyłem.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kathar Napisano 28 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 A ja mam pomysła Po co robić jakieś bezsensowne zestawy typu linki z tym czy z tamtym itd. Proponuje zerknąć na któryś z gotowych projektów i według niego wszystko jeszcze raz na spokojnie sobie dokładnie rozpisać. Waga ramy osobno, podkładki to nie rama - więc też osobno, korba z suportem, linki i pancerze razem. Bo w tym momencie jest bałagan i nikt nic nie wie. Ty byś miał blisko 100% pewności co do swojego sprzętu, a my możliwość skomentowania itd... Aaaa... i wagi podajemy w gramach, nie w groszach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 28 Grudnia 2008 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 dobra tak zrobię tylko muszę mieć trochę czasu w tym tygodniu przyjdzie mi jeszcze trochę części ale tak jak powiedziałem nie będzie wag amorka, hampli i tarcz bo po prostu ich jeszcze nie dostanę sory hehe, trochę zamotałem ale pierwszy raz tak na poważnie wszystko liczę. Ale zastosuję się do waszych zaleceń Dziex Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zazi Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Wykorzystując duże zainteresowanie tematem pozwolę sobie zapytać o stery. VP-A41AC są zintegrowane czy pół - zintegrowane? (szukałem i w jednym źródle jest pierwsza wersja, w innym druga) Jeżeli chodzi o manetki XT to waga ich wynosi: - +/- 288 g z linkami - +/- 260 g bez linek - +/- 235 g bez monitorków Prawdopodobnie uwzględniłeś 2 razy wagę linek od przerzutek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 29 Grudnia 2008 Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 półzintegrowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 a te stery to nie są przypadkiem zintegrowane ?? Mam już trochę tych wag, wszystkie są sprawdzone i zważone przeze mnie rama - aluminium 6061 17” 1701 koła - Mavic CrossRide VB 2198 opony - Schwalbe Racing Ralph Evolution 26x2,1" 956 korba – XT (FC-M770) 175mm 776 suport – XT 99 kaseta - XT (CS-M770) 11-32T 273 p. tył – XT (RD-M772 SGS) 227 manetki - XT (SL-M770) + linki 281 łańcuch – XT (HG93) 270 pedały – XT (PD-M770) 351 stery - VP A41AC 119 siodło – Selle Italia SLR Titanium Tube 142 rogi - Ritchey WCS SL rogi 62 sztyca - Ritchey WCS 27,2 236 chwyty - Ritchey WCS ERGO 29 zacisk sztycy – KCNC 15 dętki – fly weight 205 pancerze - 60 podkładki – KCNC 38 8038 przerzutka przednia - prawdopodobnie XTR Dwon swing amortyzator - Durin Race 09 hamulce - Louise Carbon BAT tarcze - alligator mostek - wyszło że będzie to Boplight Race White kierownica - PRO MTB czyli waga będzie w granicach 10,7 ale zobaczymy jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gucio112 Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Strasznie ciężkie te Mavici, nawet jeśli waga podana jest z zaciskami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omen Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Boplight Race White ? seryjny czy sam będziesz go na biało malował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KosteQ Napisano 10 Stycznia 2009 Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Seryjny, sam będę chciał sobie kupić do mojego czerwonego "rumaka". http://www.boplight.eu/catalogue_stems.html Podobno białe mają jeszcze być kierownice, rogi, sztyce, obręcze i piasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 10 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 ciężkie jak cholera a mostek to już parę osób zamawia hehe... Po warszawie to chyba elita przynajmniej 3 będzie latała hahaha. Zaciski tych mavików to p72 a tył 77 :/ ale kółka wymieniam pod koniec sezonu na te fulcrumy i ostatnio też myślę coraz poważniej nad tą ramką Jamisa http://www.jamisbikes.com/usa/thebikes/har...akotaelite.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiOtRaS9000 Napisano 9 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witam wszystkich chciałem ogłosić że mój Kross przeszedł kolejne modyfikacje i nie jest już Kross'em. Jednocześnie zamykam ten temacik i zapraszam niebawem do nowego którym będzie moja Merida 3000-V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.