Skocz do zawartości

[rower]Kross Level A6 by PiOtRaS9000

PiOtRaS9000

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie przy ramie 19cali, komplet do przerzutek z linkami , końcówkami uszczelniającymi waży 71g , kompilacja accent supreme i linki clarksa.

Co by nie mówić, to rozpiska jest dla Ciebie, ale skoro wrzucasz już ją na forum to sprawdź żeby była kompletna, jeżeli masz możliwość to poważ to co możesz, a to co nie zważyłeś sam to napisz. Pomożemy ocenić na ile realne jest przybliżenie.

Te 50g to na pewno waga pancerzy linek do przedniej i tylnej przerzutki, a to jest akurat realne.

nie możliwe..

z projektu siwyexa

Cables : (linki + pancerze) NOKON gold - 61g

dalej będziesz mnie przekonywał ?

obydwa projekty to hamulce tarczowe..

Aż poszedłem i zważyłem wyszło 60 gram. Tylko panceże pancerze bo wagi linek (ok 30 gr.) wliczone są do wagi manetek standardowo. Kłócić się nie będę a no i te nieszczęsne piwoty, waga ramy podana jest oczywiście bez nich bo przecież to są tarcze... Wybaczcie. Pierwszy raz robię aż taki dokładny opis i stąd tyle nie dociągnięć... Ale w sumie dlatego daję do oceny bo nigdy nic nie wiadomo. A co do tej wagi ramy to około 1600 gram (nie całe) przecież oczywistym jest że nie ma 2 identycznych ram ważących co do grama tyle samo a 10 czy nawet 20 gram różnicy na ramie to jest naprawę mała różnica... Więc też wiadomo że do wszystkiego trzeba podejść z dystansem, tak jak i do Tematu :002: ale naprawdę dziękuję za wszystkie uwagi

a co do wagi suportu...

http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul...=14&art=417

manetki nawet lżejsze są

http://rowerowawaga.pl/index.php?d=artykul...14&art=1824

A ja mam pomysła :)

Po co robić jakieś bezsensowne zestawy typu linki z tym czy z tamtym itd. Proponuje zerknąć na któryś z gotowych projektów i według niego wszystko jeszcze raz na spokojnie sobie dokładnie rozpisać. Waga ramy osobno, podkładki to nie rama - więc też osobno, korba z suportem, linki i pancerze razem. Bo w tym momencie jest bałagan i nikt nic nie wie. Ty byś miał blisko 100% pewności co do swojego sprzętu, a my możliwość skomentowania itd... :)

Aaaa... i wagi podajemy w gramach, nie w groszach :P

dobra tak zrobię tylko muszę mieć trochę czasu :) w tym tygodniu przyjdzie mi jeszcze trochę części ale tak jak powiedziałem nie będzie wag amorka, hampli i tarcz bo po prostu ich jeszcze nie dostanę :) sory hehe, trochę zamotałem ale pierwszy raz tak na poważnie wszystko liczę. Ale zastosuję się do waszych zaleceń Dziex

Wykorzystując duże zainteresowanie tematem pozwolę sobie zapytać o stery. VP-A41AC są zintegrowane czy

pół - zintegrowane? (szukałem i w jednym źródle jest pierwsza wersja, w innym druga)

Jeżeli chodzi o manetki XT to waga ich wynosi:

- +/- 288 g z linkami

- +/- 260 g bez linek

- +/- 235 g bez monitorków

Prawdopodobnie uwzględniłeś 2 razy wagę linek od przerzutek :)

• 2 tygodnie później...

a te stery to nie są przypadkiem zintegrowane ?? Mam już trochę tych wag, wszystkie są sprawdzone i zważone przeze mnie :D

rama - aluminium 6061 17” 1701

koła - Mavic CrossRide VB 2198

opony - Schwalbe Racing Ralph Evolution 26x2,1" 956

korba – XT (FC-M770) 175mm 776

suport – XT 99

kaseta - XT (CS-M770) 11-32T 273

p. tył – XT (RD-M772 SGS) 227

manetki - XT (SL-M770) + linki 281

łańcuch – XT (HG93) 270

pedały – XT (PD-M770) 351

stery - VP A41AC 119

siodło – Selle Italia SLR Titanium Tube 142

rogi - Ritchey WCS SL rogi 62

sztyca - Ritchey WCS 27,2 236

chwyty - Ritchey WCS ERGO 29

zacisk sztycy – KCNC 15

dętki – fly weight 205

pancerze - 60

podkładki – KCNC 38

8038

przerzutka przednia - prawdopodobnie XTR Dwon swing

amortyzator - Durin Race 09

hamulce - Louise Carbon BAT

tarcze - alligator

mostek - wyszło że będzie to Boplight Race White

kierownica - PRO MTB

czyli waga będzie w granicach 10,7 :) ale zobaczymy jeszcze

ciężkie jak cholera :) a mostek to już parę osób zamawia hehe... Po warszawie to chyba elita przynajmniej 3 będzie latała hahaha. Zaciski tych mavików to p72 a tył 77 :/ ale kółka wymieniam pod koniec sezonu na te fulcrumy i ostatnio też myślę coraz poważniej nad tą ramką Jamisa

http://www.jamisbikes.com/usa/thebikes/har...akotaelite.html

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...