Skocz do zawartości

sezon 2009

Moonspell79

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Pojawiły się już oficjalne terminy maratonów MTB na rok 2009 i muszę przyznać, różnorodność maratonów "w zasięgu" jest chyba lepsza niż roku temu. Poniżej wypiszę te zawody, które mi udało się sklasyfikować jako ciekawe i niezbyt daleko od Bydgoszczy:

19.04 - MTB Marathon -Murowana Goślina

26.04 - Skandia MTB - Chodzież

10.05 - Rowerowa Brzoza - Metropolia MTB Maraton (Bydgoszcz - Toruń)

07.06 - Skandia MTB - Gdańsk

27.06 - Maraton "MTB u Brata Jana" - Bratian

19.07 - Mazovia MTB - Mława

09.08 - Mazovia MTB - Nidzica

22.08 - Maraton "Golubska Starówka" - Golub-Dobrzyń

13.09 - Skandia MTB - Olsztyn

19.09 - Rowerowa Brzoza - II Rowerowa Pętla 2x25km

04.10 - Skandia MTB - Kwidzyń

Jeśli znacie jakieś ciekawe zawody "w zasięgu" naszego województwa dajcie znać.

Pozdrawiam.

Można gdzieś znaleźć więcej informacji na temat tej imprezy?

Jeszcze nie, dwa dni temu dostałem informacje mailem od organizatora z planem sezonu 2009. Jest to nowa inicjatywa Rowerowej Brzozy. 11 listopada jechałem w II Rajdzie Niepodległości i organizacja super, wszystko dopięte na ostatni guzik - policja, służby medyczne, samochody zabezpieczające i przewożące plecaki, niezły obiad i woda oraz czekolada na postojach - a wszystko za free - bo znaleźli sponsorów. Jeśli oni mają zająć się tym maratonem, to z pewnością będzie to udana impreza.

Ponadto mają też organizować inne zawody 2x25km- szczegółów jeszcze nie znam.

Informacja na stronie www.rowerowabrzoza.pl mają pojawić się w nowym roku.

Snuffi, a skąd masz tą informację? Ja kilka dni temu dostałem maila od rowerowej brzozy z terminem 10.05.

Osobiście mi też bardziej pasuje 3.05, a ponadto dwie takie imprezy nie powinny ze sobą rywalizować, tylko łączyć siły aby przyciągać większą ilość ludzi.

Super, że Zbigniew z Rowerowej Brzozy ma chęci i takie super pomysły, szczególnie ten pomysł z rajdem do Łeby ... mniam mniam.

Ja w maju chcę obstawić dwie imprezy - 3.10 w Bydgoszczy, a dwa tygodnie później Skandia MTB Bielawa - będzie możliwość poobserwować Grand Prix MTB dzień wcześniej ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...